סיכום טיול בקוריאה הכי מופרט שתמצאו ברשת וכולל כל מה שחייבים לדעת

החלטתי לשתף גם מהחוויה האישית שלנו כולל הכל כדי לעזור להבאים בתור, בארץ המהפנטת קוריאה. 2 תרמילאים, גילאי 22, טיול אחרי צבא, מתכלבים +, טסנו עם מוצ׳ילה, בן ובת חברים הכי טובים ויעד שלישי בטיול (אחרי פיליפינים).

מידע חשוב לטסים לקוריאה

טיסות- אנחנו הגענו משירגאו שבפיליפינים, טסנו משירגאו לסבו (טיסה של שעה שעלתה 285 שקל בחברת Sunlight air) ומסבו לסיאול שבקוריאה (טיסה של 5 שעות שעלתה 541 שקל בחברת AirAsia). בשדה של סבו יש 2 טרמינלים, אז שימו לב שאתם בסבו מאיזה טרמינל יוצאת הטיסה שלכם, ההליכה מטרמינל לטרמינל איזור 5 דקות וסבבה ללכת עם התיקים.

ויזה- ישראלים לא צריכים ויזה לסיאול. כן כדי להראות כרטיס פקטיבי בעלייה למטוס לסיאול, אותנו לא שאלו אבל עשינו ליתר ביטחון (עשיתי דרך סוכן נסיעות). במטוס מחלקים לכם 3 פליירים אותם צריך למלא ולהציג בביקורות גבולות ובשדה עצמו, חשוב להיות עם עט וכל הפרטים מוכנים מראש כי שואלים מלא שאלות. אנחנו קיבלנו אישור להיות במשך חודשיים.

ביטוח- את הביטוח סגרתי דרך כלל, מי שחייל משוחרר בתוקף יש לו 3 חודשים חד פעמי חינם, כולל- ביטול נסיעה, כבודה, קיצור נסיעה, איתור וחילוץ וחבות כלפי צד ג. ללא עלות!! ואני הוספתי ביטול השתתפות עצמית וביטוח אקסטרים לכל התקופה – 76 שקל. במקרה טסתי בול ל-3 חודשים אז שילמתי רק את האקסטרות. איך זה עובד? הם מנחים אותך להוריד את האפליקציה הלחצן של כלל ומטעינים לך אשראי שנכנס לאפל פיי אוטומטי ב300 דולר, ואם חלילה קורה משהו אתה נכנס לאפליקציה מפעיל את האשראי ומשלם איתו בבית חולים/מרפאה/בית מרקחת. (חשוב לשמור קבלות!!)
הם זמינים לכל מענה בווצאפ ואפשר להטעין את האשראי שוב במידה ונגמר בהתאם לתנאים.

אשראי- הייתה לי הרבה התלבטות איזה אשראי לסגור (אקסיוטיב, רעות תקני לי/וואן זירו), הבנתי שהכל אותו דבר (לוקחים אחוז 1 עמלה ובמשיכת מזומן כולם 3 אחוז). סגרתי דרך מקס אקסיוטיב, מילאתי כמה טפסים והאשראי נשלח לי הביתה עם שליח אחרי 5-7 ימים (חובה להיות נוכחים במסירה אחרת מחזירים את האשראי). הכרטיס ללא עלות וללא דמי ביטול והמסגרת כמה שתרצו, המועד חיוב בהחלטתכם והכרטיס מתחבר אוטומטי לחשבון בנק. (אני אישית משתמש בו לכל עסקה גם באינטרנט לטיסות ומלונות וגם בעסקאות שם).

חיסונים- אין צורך.

טפסים חשובים שאסור לשכוח- דרכון, ת״ז, רישיון בינלאומי (עשיתי באופטיקנה עלה 8 שקל ולוקח חצי שעה), כרטיס פקטיבי (לפיליפינים כן בדקו לי, עשיתי דרך סוכן נסיעות), פוליסת ביטוח, קורונה, צילומי אשראי, צילומי סיסמאות (שלחתי גם למייל, למשפחה ולפרטנר לגיבוי), כרטיס טיסה, פנקס חיסונים (מביאים לכם חדש במור) והזמנה לבית מלון ראשון.

דברים בסיסים לאריזה שהצילו אותי- סנדלי שורש, מכנס טיולים, חמצוואר, איירתאג למזוודה ולתיק הקטן, קרם הגנה (מאוד יקר שם), תיק לים, כפכפי מקלחת, כרית טיסה, שמיכה למעברים, דברים לכביסה, מגבת, כיסוי עיניים ואטמים, אוזניות אלחוטיות למעברים, עט, מסטיקים, ליינר, מעיל קטן, שקיות, לונג ושקיות שיין לאריזה טובה.

חשוב- לשקול תיק, לסמן מזוודה ולהוריד סדרות!!

תרופות- בתור היפוכונדר לקחתי כל תרופה אפשרית אבל המחיר בהתאם, כדור לאלרגיה, בחילות, בטן, שלשולים, לגרון, לצינון, לראש וכאבים כללים או חמורים יותר, כדור לגבהים, מלרון (לא השתמשנו פעם אחת), אנטיביוטיקה, יוד, סינטומצין, פלסטרים, קרם לפטריות, לאוזן, אוטריוין, וזלין, מסיכות, מד חום, פנסטיל, סירופ לשיעול ומשחה לשרירים.

אפליקציות חשובות בקוריאה

מוניות- Kakao (האפליקציה בלוגו של T בצבע צהוב), לרוב אפשר להסתדר פה ברגל או ברכבת.
מעברים- 12go
אפליקציה להמרת כסף- xe
אתר שהמקומיים משתמשים בו לבדוק מזג אוויר- ‏accuweather
מלונות- בוקינג, אגודה וAirbnb

לכל האפליקציות ולינקים להורדה לחצו כאן

אז לפני שנתחיל נעשה רגע סדר בטיול ונגיד איך בחרנו מסלול ומה קורה במדינה הזאת. קוריאה יחסית גדולה, הערים המרכזיות והמתוירות נמצאות במרחק של רכבת/טיסה אחת מהשנייה. היא גם יחסית יקרה ביחס למזרח והמקומות שאנחנו היינו בהם. ידענו שהיעד הבא שלנו הוא יפן ולכן החלטנו לא להיות שם יותר מידי ובטח שלא לבזבז פה יותר מידי זמן וכסף אז הקצבנו לנו עד 8 ימים.

מחירים בקוריאה

המחירים פה מאוד משתנים:

  • אוכל בשוק/7.11 עד 10,000 וון מנה לבן אדם.
  • אוכל במסעדות מעל 40,000 וון מנה לבן אדם.
  • כרטיס לרכבת 1,400 וון.
  • מוניות בין 20,000-16,000 וון.
  • קניות ושופינג יחסית יקר תלוי איפה, חנויות מקומיות/ וינטאג׳ בין 10,000-50,000 וון. מותגים, נעליים ויוקרה מ-60,000 וון ומעלה.
  • בזבוזים ומזכרות עד 20,000 וון.

(1,000 וון זה 2.7 שקל).

מסלול בקוריאה

סיאול (מיונג דונג~הונדה)

היו 3 יעדים שחשבנו עליהם, סיאול, בוסאן וג׳ג׳׳ו. עוד פעם, מכיוון שהיעד הבא שלנו הוא יפן ואנחנו כבר קרובים לסיום הטיול לא הקצבנו הרבה זמן לדרום קוריאה ולכן בחרנו לוותר על ג׳ג׳ו. חשבנו לעשות 4 ימים סיאול ו3 ימים בוסאן ומשם לטוס ליפן (יש שדה תעופה בבוסאן), זאת הייתה אופציה וממש באנו ללכת על זה כי רצינו לראות כמה שיותר, אבל פגשנו פה הרבה מטיילים שכן היו בבוסאן וממש לא המליצו לנו עליה, אמרו שהיא קשה להתניידות, שאין הרבה מה לעשות ושהמעברים בתוך בוסאן יקרים וארוכים.

כמובן שזה נתון לשיקולכם ויכול להיות שעשינו טעות אבל בגלל שלא היה לנו הרבה זמן החלטנו לוותר על בוסאן ולהעביר את רוב הזמן בסיאול ומשם לטוס ליפן. (אם היה לנו יותר זמן בהחלט היינו נוסעים לג׳ג׳ו, אי מטורף שמזכיר את איסלנד וחובה לביקור ובנוסף יכול להיות שיש עוד יעדים מומלצים שכדאי להיות בהם אבל לא ששמעתי/הכרתי).

סיאול- 26/04-02/05, 6 לילות 7 ימים

מזג אוויר נעים, בבקרים מוקדם ובערבים מעט קר ברמה של מכנס ארוך וסווצארט. אז נבין רגע את סיאול, עיר מטורפת, עיר ללא הפסקה, קניות בכמויות, מלא ללכת, הכל קל ונגיש, רחובות נקיים ושקטים, ללא ג׳וקים וחיות מסריחות ברחובות, אנשים מתורבתים וסבלניים, תרבות אחרת לגמרי!
יש פה הכל מהכל, ושאני אומר הכל מהכל באמת הכל מהכל, מקדשים, קניות, קניונים, אגמים, מוזיאונים, רחובות ושווקים אין סופיים, שפע של אוכל, אטרקציות, מותגים, מסעדות ואני יכול להמשיך ולהמשיך… יעד שאפשר לעשות בו לדעתי עד שבועיים, ומתוכם לצאת לסיורים באיזורים סובבי סיאול.
שכונות ששמענו שמומלץ לבקר בה:

  • מיונג דונג- Myeongdong
  • הונדה- Hongdae
  • גנגנם- Gangnam District
  • בוקצ׳ון- Bukchon Hanok Village
  • סאונגסו- Seongsu
  • הנם- Hannam-dong – היחידי שלא היינ
  • הינסדון- Insadong

אז הגענו לקוריאה לקראת הלילה, במטוס חילקו לנו טפסים למלא ולהגיש בכניסה לשדה+ בביקורות גבולות. השדה שלהם מאוד גדול, מרגישים כאילו הולכים לאיבוד יש אפילו רכבת פנימית כדי לעבור ממקום למקום וכדי להגיע למזוודות, אז תעקבו אחרי המקומיים בסוף כולם הולכים לאותו מקום.
אחרי הרכבת מגיעים לביקורות גבולות (לפחות לנו היה ככה) היו שם תורים ענקיים ובדיעבד הבנו למה כולם רצו כי באמת התורים שם עצומים והגענו לקראת הלילה והיו רכבות אחרונות וכולם היו באטרף.

שימו לב במידה ואתם באים לקראת הלילה לרוץ לתור כדי שלא תפספסו את הרכבת/אוטובוס, כמונו.

יום 1- הסתובבנו מהבוקר עד הערב במיונג דונג+ שוק אוכל.
יום 2- הינסדון- בוקצ׳ון-ארמון קיאנגבוק- מיונג דונג.
יום 3- המרכז תרבות בסעיף 11- השוק בסעיף 13- רובע גנגנם- starfield Coex Mall (קניון והספרייה) – Bongeunsa Temple- רחוב סאונגסו- מיונג דונג.
יום 4- מיונג דונג- עברנו לאיזור של הונדה, אז כל הרחוב של הונדה.
יום 5- מגדל סיאול- מיונג דונג- הונדה.
כלומר אנחנו עשינו 3 ימים מיונג דונג ו-2 ימים הונדה ובתוכם עשינו כל יום טיול יום למקום אחר באמצעות מטרו או ברגל. ממיונג דונג להונדה לקחנו מונית מהמלון הראשון שלנו עלה לשנינו 16,000 וון, נסיעה של 40 דקות. הטיסה שלנו הייתה בשבע בבוקר ביום האחרון, תיאמנו עם הקבלה במלון השני את המונית למלון, (יצאנו לשדה ב-4 לפנות בוקר) הנסיעה ל-2 עלתה 80,000 וון נסיעה של שעה.

את הטיסה לקחנו בחברת Jinair, האתר שלהם מסובך ונעזרנו בקוריאני מקומי כדי לעזור לנו להבין את העיניין של הכבודה. כל כרטיס כלול בו, מושב חינם לבחירה, תיק יד+תיק גב בחינם ומזוודה עד 15 קילו בחינם. אנחנו בחרנו באופציה של הכרטיס הרגיל (ללא ביטוחים, ללא שינויים, ללא החזרים). עם כל מה שכתבתי מקודם והוספנו אקסטרה כסף על עוד 5 קילו במזוודה (ניתן להוסיף עד 5 קילו), אז הסכום הסופי לטיסה ליפן עלה- 116 דולר לאחד.
טסנו עם 2 תיקים גדולים, 2 טרולי ו-2 תיקי גב ולא עשו לנו בעיות.

אז עכשיו לדברים החשובים באמת:

סים- שהגענו לשדה שכחנו לבדוק מה מומלץ ומה לא אז התחלנו לחקור בשדה, לקחנו בסוף את הסים KT, ואיתו קיבלנו את הT money, שכבר אסביר עליו. הסים עבד לנו מצוין לאורך כל השבוע ללא בעיות ותמיד היה אינטרנט, לקחנו את הסים שמקנה רק אינטרנט. עלה 38,500 וון- 108 שקל ל10 ימים. כדי להגיע לסים צריך ללכת ל-F

המרת כסף- משום מה בשדה שום ATM לא עבד לנו, או שלא היה כסף במכונה או שהמכונה לא קיבלה את הכרטיס שלנו, למזלנו הנהג מונית הסכים להוריד אותנו ב-ATM שנייה לפני המלון כדי שנוציא כסף ונשלם לו. אנחנו הוצאנו בתור התחלה 300,000 וון- אלף שקל שהאמת זה הספיק לנו עד סוף הטיול. (לא כולל מלון).
גם משום מה שאר ה-ATM באיזור שהיינו לא עבדו ולא קיבלו את הכרטיס שלנו אז תמיד חזרנו לאותו ATM כדי להוציא כסף קטן אם היינו צריכים (מונית חזור למשל) – HANABank | ATM

התניידות למלון- אז כמו שאמרתי בגלל שהגענו מאוחר ועמדנו מלא זמן בתור פספסנו את הרכבת והאוטובוס (אז אין לי מושג לצערי איך אפשר להגיע מהשדה לאיזור המרכזי ומתי הקווים והשעות, אבל כן קל מאוד להסתדר שם אז אין מה לדאוג!!). במקרה עבר בשדה נהג ואן שהסכים לקחת אותנו עם עוד קבוצה של אנשים שאספנו כדי למלא את הואן במחיר 80,000 וון לשנינו.
נסיעה של שעה למיונג דונג.

חיובים וגיהוצים- אכן מכה קשה לכרטיס ולבנק, מלבד שווקים ודוכני אוכל, השתמשנו רק באשראי, מקבלים שם אשראי בכל מקום ללא צורך בקוד.
טקס פרי/Tax free- בקוריאה יש אפשרות לקבל החזר על כל קנייה שעושים מעל סכום מסוים, זה תקף לכל מקום מלבד דוכני אוכל/שווקים/סופרים/מסעדות וכאלה, כלומר על מותגים/חנויות בגדים/חניות מקומיות וכו׳…

Tax Free- חשוב לציין בתחילת כל קנייה שאכן רוצים טקס פרי והמוכר כבר מוריד את זה במחיר הסופי. יש מקומות שמביאים לכם קבלה והולכים למכונות הכתומות (יש אותן ברוב המקומות שאכן נותנים טקס פרי) ושם אפשר לקבל את הכסף במזומן (חשוב להיות כל הזמן עם דרכון כי מבקשים תמיד). פעמים בודדות שיצא לי לקבל את הטקס פרי לאשראי ואם כן זה קצת פרוצודורה כי הם מבקשים שביציאה מקוריאה תאשר את הקבלה במכונה בשדה ורק אז אפשר לקבל את זה לאשראי (נגיד בפוט לוקר ביקשו ככה), אני לא עשיתי את זה לא הייתה לי סבלנות.

טי מאני- T money- בקוריאה יש קטע של כרטיסי טי מאני, מה זה אומר? זה כרטיס נטען בכסף שאתה ממלא בסבן אילבן/בחנות סים ממנה קנית את הכרטיס (אנחנו קיבלנו אותו בחינם מהחברת סים מהשדה) ובזה אפשר לממש בתחבורה ציבורית, בסבן אילבן+ כל החנויות נוחות למיניהן, ובסטארבקס (יכול להיות שיש עוד מקומות שאפשר לממש אבל לא שנתקלתי ויכול להיות שיש עוד מקומות שאפשר להוציא טי מאני אבל לא שאני יודעעע).

אנחנו הטענו אותו ב-50,000 וון בסבן אילבן למחרת והשתמשנו בו לכל מה שציינתי, ממש עוזר ויעיל. אנחנו סיימנו את הכרטיס ממש עד הרגע האחרון (בכל קנייה אפשר לראות כמה נשאר), במידה ונשאר בו כסף מעל סכום מסוים/בהתאם למקום שקנית/בהתאם לתנאים אפשר לקבל את הכסף חזרה מאיפה שקניתם.

תחב"צ- אנחנו נסענו בסיאול רק עם מטרו, המטרו בסיאול נחשב בין הטובים בעולם, בהתחלה הוא מסובך ויש מלא צבעים וקווים אבל אחרי נסיעה כבר נהיים מומחים בזה, מאוד קל להתמצות ויש מלא עמדות מודיעין שעוזרות ומכוונות. והכי חשוב מאוד עוזר, מגיע לכל מקום ולכל נקודה אז גם אם המלון יחסית רחוק אפשר בכיף לנסוע במטרו וזה מקל על ההליכה וההתניידות (עולה 1,400 לנסיעה לא כולל החלפה).

המטרו הוא עד 11 בלילה, אנחנו לא נסענו במוניות אוטובוסים אז קשה לי להגיד על זה.

מסעדות בקוריאה

1. מקדונלדס, kfc, בורגר קינג, סטארבקס, שיק שאק וכו..
2. סבן אילבן, הכי זול, הכי טעים, סוגר פינה ואפשר לטייל בזול מבלי להוציא מלא כסף במסעדות.
3. בית קפה לבייגלים לארוחות בוקר, במידה ואתם ישנים בהונדה, בית קפה טעים מאוד- FourB, Gwanghwamun
4. יש ברחוב הראשי של המיונג דונג, מלא דוכני אוכל מיוחדים, עשינו ערב אחד סבב טעימות מכל דוכן והכל! היה! טעים! שווה ממש.
5. מסעדה קוריאנית אותנטית ממש מומלצת, נכנסו לשם במקרה והיה לנו כל כך טעים, תזמינו את המנה הקלאסית שאפשר לחלוק, זול וטעים ברמות!!육전국밥 홍대점, Yukjeon gukbap
6. מסעדת ראמנים, הרכב בעצמך, עולה 5000 עם מלא תוספות בחינם, בוחרים ראמן ואתה מכין לעצמך, ממש ממש טעים- Jongno 24 Hours Ramen Convenience Store

אטרקציות בסיאול

1. הרחוב המרכזי במיונג דונג, מלא חנויות, מותגים, שוק אוכל ומה לעשות.
2. הרחוב המרכזי בהונדה, חיי לילה, מסעדות מקומיות וחניות וינטג׳ בכמויות.
3. המגדל הגבוה בסיאול, נקודת תצפית יפה- LOTTE WORLD TOWER.
4. פארק שעשועים- Lotte World.
5. אגם יפה- Seokchon Lake.
6. רבוע גנגנם- איזור מותגים וחנויות עם הפסל המוכר מהשיר.
7. קניון בסמוך לרובע גנגנם, שם נמצאת הספרייה (לא עולה כסף להיכנס), הפסל, וקניון מעט יקר- Starfield Coex Mall.
8. בין המקדשים היפים שהייתי, מפוצץ בעששיות, מיוחד ואותנטי עם פסל ענק, ממש שווה- Bongeunsa Temple.
9. לא היינו שמענו שיפה- Seolleung and Jeongneung.
10. פארק מהמם- Seoul Forest Park.
11. מרכז תרבות מעוצב יפה, לדעתי לא שווה ללכת לשם בשביל זה- Dongdaemun Design Plaza (DDP).
12. מגדל סיאול- יש אפשרות לעלות אליו ברכבל, עולה 12,000 וון ויש אפשרות ברגל, הליכה של חצי שעה מעט קשה, ממליץ להביא מים כי אין בדרך לקנות. בסוף יש מתחם ענק עם המגדל, ממש מהמם לראות, לא עולה כסף ומלא חנויות, דוכנים, סבן אילבן מסביב ועוד… כדי לעלות למגדל עצמו עולה 21,000 וונג. הקטע שם לשים מנעול בגשר מנעולים, יש אופציה לקנות שמה. ממש ממש ממליץ אני נהנתי.
13. שוק ששמענו שמומלץ אבל לדעתי אין מה ללכת ממש עלוב- Dongdaemun Market.
14. עוד שוק ששמענו שמומלץ אבל לא הלכנו- Namdaemun Market.
15. אחלה שדרה, מלא חנויות ושטויות לראות- Insadong Street.
16. תעלת צ׳ונגצון- שמענו שיפה אבל לא היינו.
17. כפר עם בתים מפעם אותנטים ונקודות תצפית יפות, לא עולה כסף ואפשר להשכיר שם בגדים מקומיים להסתובב איתם- Bukchon Hanok Village.
18. מתחם ענק של מקדשים, לארמון המרכזי עולה 3,000 וונג להיכנס, ממש ממש יפה- ארמון קיאנגבוק.
19. פארק לאומי מהמם, לא היינו שמענו ששווה- Bukhansan National Park.
20. רחוב יפה עם קניות וחנויות וינטאג׳- Seongsu.
21. שירותי כביסה סבירים, עולה 7000 וון למכונה ו-7000 וון נוספים למייבש- אם אתם רוצים להפריד צבעים אז זה פשוט לשלם על עוד מכונה ומייבש – הכביסה יצאה ללא ריח אבל כן נקייה בסך הכל נמצאת באיזור של ההונדה- Washtown Coin Laundry Cafe.
22. חנות בגדים היסטרית!! נמצאת ברחוב הונדה, אחלה סטייל ומחירים סבבה- AA Place.
23. בדרום קוריאה יש להם קטע עם טיפולי קרקפת, אמנם יקר אבל מרגישים כאילו נולדים מחדש, טיפול שלוקח שעה וחצי ובו בודקים את הקרקפת בצורה קפדנית, עושים מסאג׳, שמים שמנים ותכשירים מיוחדים לשיער, מקרצפים אותו וחופפים ובאמת התוצאה מהממת, נותנים מלא טיפים וגיפטים קטנים שמסיימים, חוויה ששווה את זה לדעתי, מציין שהמקום מאוד אסתטי, נקי ומסודר- [Hair&Scalp] ParkJun Beauty Lab MyeongDong 명동미용실 박준뷰티랩.
24. גם חנות נדירה עם בגדים שווים- Playground.

מלונות בסיאול

1. לדעתי ההוסטל הכי טוב שסיאול יכולה להציע, קרוב להכל, נקי, מסודר, מרווח, מים חמים במקלחת, בקבוקי מים ללא הגבלה, ווי פיי שעובד, מלא חנויות מוכרות מסביב למלון (הליכה של 2 דקות), שירות מדהים ואחלה מחיר, שם ישנו 4 לילות – Hotel Golden Park Myeongdong.
2. את המלון השני לקחנו בסמוך לרחוב הונדה, הליכה של 10 דק לאיזור המרכזי, אני לא יודע מה אני חושב על המלון, מצד אחד כן קרוב למלא מקומות, יש ווי פיי, יש מים חמים במקלחת, יש בקבוקי מים, השירות היה טוב ויש שירותי כביסה אבל מצד שני החדרים מאוד מסריחים. המצעים והמגבות מלוכלכים והייתה חלודה בראש מקלחת אבל המחיר היה שווה את זה אז לשיקולכם- Ho Hometel. אשתף אותכם איך חילקנו את הימים כדי אולי לעזור לכם איך להספיק לראות הכל.

כמה דברים חשובים על סיאול ודרום קוריאה

  • המעברים בתוך העיר, באמת לא יקרים, אפשר לעשות את זה ברגל או ברכבת ואפשר לחסוך בגדול.
  • השקע אותו שקע של ישראל.
  • אנחנו הגענו במזג אוויר מצויין, ללא גשם, בערבים מעט קר ברמה של מכנס ארוך וסווצארט.
  • הם יודעים אנגלית ככה ככה, אפשר להשתמש בגוגל טרנסלייט ואפשר להסתדר.
  • מבחינת עוינות ופחד, ניתקלנו במלא מלא מוסלמיים וערבים אז אנחנו העדפנו כמה שיותר להצניע את זה.
  • מבחינת הגיינה, שימוש במים וכו, כמובן שאין בעיה.
  • קל להשתמש פה באשראי והמזומן שלהם נוח וקל להבנה.
  • לא עשינו פה המרת כסף של דולרים, אז אנחנו לא יודעים מה הם מעדיפים או לא ומה השער.
  • הקניות כן יקרות, כדי להתמקד בחנויות המקומיות או באאוטלטים אבל מותגים וכאלה בהחלט יקר.
  • תעופו על הסבן אילבן!! הכי זול, הכי טעים, אפשר לעשות שם אחלה ארוחות ולחסוך מלא כסף על אוכל.
  • אני יודע שיש עוד הרבה דברים מומלצים ומקומות לראות מסביב לסיאול ובכלל בקוריאה אבל המלצתי מה שאני מכיר ויודע. ***שמור לי מלא מקומות בדרום קוריאה עצמה כולל ג׳ג׳ו, בוסאן ועוד הרבה אז אם מישהו צריך מוזמן לכתוב לי אשלח לו.
  • מבחינת כספומטים, אז כמו שאמרתי, עדיף להשתמש בטי מאני, באשראי ואם כבר להוציא אז לא הרבה וב-ATM אמין ונוח.
  • מבחינת גוגל מפס, אמרו שהוא לא עובד פה ואי אפשר להשתמש פה, אז אעשה רגע סדר, זה כן עובד פה פשוט לא למסלול הליכה, כן אפשר לראות מקומות וכן הנקודת לייב זזה במפה אבל אי אפשר לעשות מסלול ממקום למקום בהליכה, בנסיעות כן.
  • מבחינת קורונה לא בדקו לנו פעם אחת אישור ולא אמורה להיות בעיה.
  • אני באופן אישי טיילתי עם מוצ׳ילה ולדעתי עדיף כי יותר נוח בגלל המעברים אבל כן קניתי מזוודה לכל הקניות חחח.
  • הקטע של הקוריאנים זה הטיפוח והיופי, אז למי שאוהב זה במקום בשבילו, כל חנות שנייה יש חנות טיפוח וזול מאוד.
  • לשים לב למשקל של המזוודה ולחברת תעופה שממנה מזמינים, שלא יהיו בעיות וחיובים מיותרים! אחד המקומות הכי משוגעים שיש, תתפרעו פהה תהנו ותתמסרו ליופי של היעד הזה.

זהו מקווה שאמרתי וסיפרתי הכל, כמובן מוזמנים לכתוב לי שאלות, דרום קוריאה חלום של יעד. ואגב כמה עלה בערך??? 5,000 שקל ואפילו פחות לשבוע.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן