סיני בפסח – טיול חברות ביעד שאי אפשר שלא לחזור אליו

סיכום נקודות חשובות יותר וחשובות פחות לגבי סיני ?

אגרת מעבר לסיני:

ניתן לשלם מראש באתר של מילגם ובכך לחסוך עמידה בתור לתשלום האגרה (וגם לשלם 5 ₪ פחות). כתובת האתר לתשלום: https://borderpay.metropolinet.co.il/

מרמון לסיני:

הגעתם בטיסה לרמון? אין צורך לקחת מונית! אוטובוס ישיר וחדיש (קו 50) מהשדה למעבר הגבול (נסיעה של בערך 25-30 דקות) יעלה לכם 5₪ בלבד. מונית לעומת זאת…סביב ה-100₪. בזבוז מוחלט, כנ״ל לחזור, יש אוטובוס כל 20 דקות.

טבק ואלכוהול בסיני:

למעשנים: לקנות טבק בגבול בדיוטי פרי! חבילה של דראם כחול עם 5 אריזות במחיר 38 דולר, כלומר 135₪ בלבד ואתם יודעים היטב כמה עולה בארץ חבילה אחת בלבד…

נתקעתם בלי אלכוהול: סיימתם את כל מה שהבאתם איתכם מהארץ? בנואיבה ישנה חנות שנקראת ״Beer Shop” שבה מלבד בירות תוכלו להצטייד גם ביינות ואלכוהול בפרט. תרגישו חופשי להתמקח על המחיר.

כסף בסיני:

בשונה מהעבר, כמעט ואין צורך לפרוט במעבר לכסף מצרי; דרישת התשלום תעשה כמעט באוטומט בשקלים מצד המארחים, נהגי המוניות, וכיוצ״ב . להמיר לדולרים ואז לכסף מצרי בכדי שבסוף יבקשו מכם לשלם לפי ערך השקל. תחסכו לכם.

ארוחת בוקר בסיני:

ישראלים רגילים לקבל בארוחת הבוקר בקאמפ את החביתה, סלט וטחינה שלהם אבל מה שלא יגידו לכם זה שיש שקשוקה שגם היא נחשבת בארוחת הבוקר שמגיעה לכם ורק צריך לבקש… היא בדרך כלל סופר טעימה.

סיני בפסח:

למי שמגיע בפסח: עדיין קריר (!!) ויש צפי לימים עם רוחות. שזה לא יבאס אתכם, יום ככה יום ככה, בסוף הכל מסתדר אבל – נא להביא בגדים חמים לילה, ממש בגדר חובה.

מידע שחשוב לדעת:

מה עוד מביאה איתי דרך קבע:

  • סדין
  • שמיכה דקה ללילה
  • למי שיש כרית אז בכלל אליפות – הכריות שלהם ארוכות ולא נוחות
  • דוחה יתושים, והשוס הסודי שלי שבלעדיו הכל היה ״נראה״ אחרת (תופים).
  • מנורה ?. כן כן מה שקראתם – האור בחדרים / חושות הוא נמוך מאוד ולא חזק בעליל – מנורה הכי פשוטה שתשימו במקום תשדרג לכם את החוויה.

מדוזות בסיני:

על מנת לעשות סדר אחת ולתמיד ובכך למנוע זעקות שווא נוסח ״אימאלה מדוזה״ קבלו את המידע הבא: לאורך החופים בסיני תתקלו לא אחת במדוזות חמודות קטנות שצבען סגלגל שייבלו ממש לצידכם. המדוזות הללו נקראות "אורליה" וכן לא מדובר במדוזה צורבת באופן שמורגש על ידי בני אדם והן אינן מסוכנת לרוחצים בחופי הים. ניתן להרים אותן (רצוי שלא, בכל זאת בע״ח) ודבר לא ייקרה לכם כך שחלאס עם הדרמה והלחץ המיותר. שחיתי עם נחיל מדוזות שלם וחזרתי לספר.

התמקחות בסיני:

בכל הנוגע למנהג ״ההתמקחות״ – חשוב לזכור שעד לפני כמה שנים ואף חודשים סיני הייתה זולה בהרבה (מס מעבר בצד המצרי היה עומד בשנה שעברה על 120 לירות והיום על 400).
אז נכון, מצד אחד אפשר לטעון שככל שיש גידול בתיירות מצידנו הם ירשו לעצמם לעלות מחירים.
מנגד, אם נמשיך להתמקח ולהוריד אותם איפה שניתן, נמשיך לייצר סטנדרט מחיר מסויים שיימנע מהם לעשות ככל העולה על רוחם ולעלות מחירים מעונה לעונה כי רואים שזה עובד להם. (ואין צורך לרשום ששכר המינימום במצרים עלה -אין לזה כמעט קשר לסיני שבה מתנהלים אחרת).
אמרו לכם מחיר מסויים? תגידו שמוכנים לשלם פחות. מבטיחה לכם שלא ישלחו אתכם הביתה.

שינוי זמן טיסה באילת:

חזרתם לאילת והחלטתם להקדים את הטיסה, התקשרתם לדוג׳ לארקיע לשנות שעה של הטיסה והם מבקשים כסף על השינוי בגלל הפרשי מחיר כרטיס ודמי טיפול? אין צורך לשלם! פשוט להגיע לשדה, לגשת לדלפק החברה ולבקש להירשם כסטנדביי לטיסה שרוצים. במידה ויש מקום מעלים אתכם בלי תוספת תשלום (הנציג הטלפוני לא ייספר לכם על האפשרות הזאת). לי זה חסך 143₪.

המלצה לסיום:

״קאמפ סאנדוס״ באל מחש: מדובר בקאמפ קצת שונה שכן מנוהל ע״י מצרים ולא בדואים וכך לדוגמא זהו הקאמפ היחיד שיש לו צימרים מעץ על החוף.
המתחם סופר מסודר ונקי והאוכל מעולה.
בתור מי שהייתה וחוותה לא מעט קאמפים בסיני, זוהי פעם הראשונה שמוצאת לנכון באמת להמליץ. Sondos camp – Nuweiba.

חופשה מהנה!

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן