איסלנד בספטמבר/אוקטובר – טיפים שאתם חייבים לדעת לפני הטיול

איסלנד למטייל

אם ניסתם לתפוס אותי בשבועיים האחרונים ולא הצלחתם, זה רק בגלל שהעברתי את הטלפון שלי סיבוב במכונת כביסה בכדי למנוע מכם להשיג אותי.
את קצת השקט שהצלחתי להשיג, ניצלתי באיסלנד, אחד המקומות המבודדים ביותר בעולם, בין מפלים, קניונים ומעיינות חמים, ביחד עם כלבי ים ולוותנים. אם חשקה נפשכם לחוות טבע פראי, לצפות בנוף בתולי, לצלם תמונות מדהימות לפרופיל שלכם בקיופיד או סתם לטייל במקום בו קשה עד בלתי אפשר להיתקל בנפש חיה, איסלנד זה המקום עבורכם.

טיולים באיסלנד

איסלנד היא אי בחוג הקוטב הצפוני היושב ברובו על הרי געש וקרחונים, גודלו פי 5 משל ישראל אך אוכלוסיתו מונה פחות מ- 1/20 מזו שלנו. מה שהופך אותו ליעד מושלם לחפש בו קצת שקט, ולראות דברים שקשה למצוא באף מקום אחר בעולם. אופי הטיול באיסלנד הוא הכי שונה מבטן-גב שאפשר לדמיין, גם מסיבות או חיי לילה יהיה לכם קשה למצוא שם, בנוסף, הקנסות על השלכת פסולת, השתנה בציבור או הליכה על דשא גבוהים במיוחד. מה שהופך אותו ליעד לא רצוי בשום צורה בקרב בחורים טובים שטסים לאיה נאפה.

הטיול באיסלנד יכול לנוע בין טראקים של עשרות קילומטרים, עד למסלולי הליכה מהחניון עד האטרקציה, אבל בין כה וכה, אתם תידרשו להשקיע מאמץ על מנת לטייל שם, בין אם זה בנסיעות ארוכות על מנת להגיע מיעד ליעד ובין אם זה בטיול ביעד עצמו, אם בחרתם במקומות הדורשים הליכה, או סתם להתמודד עם מזג האוויר האופייני למקומות הקרובים לקוטב הצפוני, הקור והרוחות. כמו כן, איסלנד זה לא מקום שאפשר פשוט "לזרום" בו, רוב האי לא מיושב, נורא קל ללכת לאיבוד בין אלפי האטרקציות שגוגל מפות מציע לכם, לכן מומלץ לשבת כמה שעות (או ימים) ולתכנן טיול לטעמכם ולא לצפות שתסתדרו.

מסלול באיסלנד בספטמבר

כשתיכננו את הטיול, עברנו על עשרות מסלולים מוכנים, וברובם הופיעו פחות או יותר אותם המקומות, כלומר אפשר לשער שחכמת ההמונים לא מאכזבת, מיליון זבובים לא טועים ויש סיבה למה יעדים מסוימים פופולריים יותר מאחרים. אין סיבה להמציא את הגלגל, קחו מסלול טיול של מישהו והתאימו אותו לצרכים שלכם, בין אם זה יותר טראקים, פחות נסיעות או רק אטרקציות שמגיעים אליהם עם הרכב, יש הכל באיסלנד ואפשר לעשות Fine tuning בדיוק בהתאם למה שאתם מחפשים. עונת התיירות המומלצת באיסלנד היא יוני – אוגוסט, בתקופה הזו יש בערך 24 שעות שמש ומזג האוויר יחסית נוח, אבל ביחד עם זאת, קחו בחשבון שכנראה האחרים גם חושבים שזו עונה טובה ולכן יהיה עמוס יותר (עם כמה ששטח כזה ענק יכול להרגיש עמוס) והמחירים יהיו יקרים יותר.

תוכלו למצוא מידע על איסלנד בקבוצת הפייסבוק שלנו – לחצו כאן

אנחנו היינו בסוף ספטמבר-אוקטובר, אמנם היה גשום אבל זה לא הפריע לנו להנות מהטיול שלנו בנוסף הכל גם היה זול יותר שזה תמיד נחמד. שיקול נוסף שחשוב לעשות, הוא הזוהר הצפוני. אמנם הוא מתרחש כל השנה, אבל ניתן לראות אותו רק כשיש חושך בחוץ לכן התקופה המומלצת עבורו ספטמבר עד מרץ. המחירים באיסלנד הם יחסית גבוהים, ולא בכל מקום יהיו מסעדות או מקומות לאכול, בחלק מהמקומות לא היו שירותים אפילו למרחקי נסיעה של מאות קילומטרים, לכן מומלץ להצטייד בציוד מהבית. בין אם זה ביגוד, לבוש חם או כלי בישול שיאפשרו לכם לאכול ארוחה חמה במהלך הטיול, בלי לקחת דוגמה מאיתנו שאכלו לחם עם חמאת בוטנים במשך שבועיים כי התקמצנו על גזייה בארץ. את האספקה שלנו היינו קונים בסופרמרקטים המפוזרים באי, בגדול, מרכזי התרבות שמושכים את כל התושבים ברדיוס של עשרות קילומטר אליהם ושומרים אותה ברכב בצידנית, ובבוא העת מכינים לנו משהו לאכול.

היות וטיילנו בתקופה שהיא לא מאוד עמוסה, את המלונות היינו מזמינים באותו הערב, על מנת לאפשר לנו גמישות בטיול והתאמה לתנאי מזג האוויר ותנאי הכביש. הציוד הדרוש וההכרחי (!) הוא ציוד חורף, בגדים חמים, לבוש עמיד במים ונעליים סגורות. מזג האוויר הפכפך ולכן חשוב להתלבש בשכבות, בבוקר יכול להיות חם ובצהריים קפוא, עלינו להיות מוכנים לכל מצב. כמובן שאסור לוותר על בגד ים, וביקור בבריכה גיאותרמית הוא בגדר חובה אחרי יום ארוך של הליכה בטבע.

בחרנו לטייל באמצעות רכב שכור, כיוון שהתחבורה הציבורית במדינה היא דלה עד כדי לא קיימת ובאופן כמעט פרדוקסלי, גרועה יותר מזו של ישראל. שכרנו רכב גבוה עם הנעת 4X4, זה אמנם לא חובה אבל חלק גדול מכבישי איסלנד אינו סלול והנסיעה היא על כבישי אפר, התחת שלנו כמובן הודה לנו על כך. בנוסף, לקחנו את הביטוח המקיף ביותר שניתן כיוון שבמדינה כמו איסלנד גם דברים שטותיים כמו "אפר וולקני" הופכים להיות בעלי משמעות.
נהגנו לתדלק את הרכב בכל פעם שהייתה הזדמנות לכך כיוון שישנם איזורים רבים בהם אין תחנות דלק או אפילו נפש חיה ולא רצינו להגיע לסיטואציה לא נעימה בה אנחנו נאלצים להפעיל את ה- Roaming בטלפון שלנו כי התקמצנו על חבילת גלישה. חוקי התנועה דומים לאלו של ישראל אך הקנסות אכזריים ביותר. הכבישים צרים ולרוב מכילים רק 2 נתיבים, ללא גדר הפרדה או שוליים לכן לא הייתי ממליץ לעשות תאונות.

אמנם איסלנד מרגישה רחוקה אבל הטיסה לקחה משמעותית פחות זמן משציפיתי, וזמן הטיסה היה בסך הכל 12 שעות כולל קונקשן, אפילו הספקנו להנות מהיום קצת כשנחתנו, בנוסף, הטיסה לא הייתה יקרה במיוחד, לא שונה מיעד אירופאי אחר. איסלנד אינה דומה לאף דבר אחר שחוויתי, בין אם זה בחול השחור המאפיין את חופיה הזוהר הצפוני, או העובדה שבמשך שבועיים במדינה לא פגשתי איסלנדי אחד, אין ספק שאלו דברים ייחודיים שכל אחד חייב לחוות בחייו לפחות פעם אחת.

הרים באיסלנד

קצת מחשבות אישיות, מלכודות תיירים, ממה צריך להיזהר ומה חשוב לדעת:

  • ציד לוייתנים חוקי באיסלנד, בכל שנה הם מקצים מספר לוייתנים שניתן לצוד, כמובן שכל מספר גדול מ-0 הוא גבוה מדי, לכן החרימו מסעדות שמגישות בשר לוויתן ותאכלו במקום אחר.
  • הרי געש – האבנים השחורות בקרבתם של הרי געש, בפרט כאלה שהתפרצו לא מזמן, הן מעטפת של לבה שהתקררה והתקשתה, סיכוי יותר מסביר שמתחת למעטפת הלבה עדיין חמה (אולי 500 מעלות, אולי יותר). השתדלו להימנע מלטפס עליהן, לזרוק עליהם דברים או לדקור אותן במקל.
  • דוחות – איסלנד חיה מכסף זר. ואחת הדרכים שלה לחלוב אתכם היא באמצעות דוחות וקנסות עצומים. נסיעה מעל המהירות המותרת תעלה כמה מאות יורו.
  • אי תשלום חניה בחניון יגרור קנס, דמי חנייה ודמי טיפול בחברת ההשכרה, גם אם עצרתם רק לרגע. תמיד הקפידו לשלם חניה ובדקו אם החניון בתשלום, רוב הזמן, הוא יהיה בתשלום.
  • כמובן שגם חוקים אחרים הזויים יותר או פחות, הליכה על דשא, השתנה בציבור, נסיעה מחוץ לכביש, כולם יגררו איתם עונש כזה או אחר.
  • שיט לוייתנים – בגדול, אם אין לכם קיבה של חובל וסבלנות של נזיר זן, אתם עומדים לשלם 500 שקל על הזכות להקיא מסירה.
  • הליכה על קרחון, מנהרות לבה, מנהרות קרח וכו' – אם זה נשמע מגניב בטירוף, זה גימיק. אם מאוד בא לכם, תעשו את זה פעם אחת, כנראה שיהיה לכם כיף. אל תבזבזו את הכסף שלכם פעם אחר פעם, רובם יהיו אותו הדבר.

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן