טיול זוגי בפיליפינים של 56 ימים בחודשים יולי ואוגוסט כולל מסלול ומלונות

סיכום של 56 ימים קסומים בפיליפינים.

מתוך 59 ימים שהויזה מאפשרת כי פשוט לא יכלנו לעזוב את המדינה המדהימה הזאת! במהלך הטיול השתמשנו המון במידע מהקבוצה ורצינו לתרום בחזרה לקבוצה את הידע מהחוויות שלנו כדי לעזור לבאים אחרינו.

הפיליפינים הייתה המדינה הראשונה שלנו כחלק מטיול אחרי צבא של כמה חודשים במזרח.

אנחנו זוג, בני 22-23, לא צוללים, חברה שלי חולת ניקיון ואני בררן באוכל מה שקצת ייקר לנו את הטיול.

כל מה שאכתוב פה הוא דעתי האישית, כמובן שאתם מוזמנים לחשוב אחרת ממני ..

כסף בפיליפינים:

המטבע המקומי נקרא פזו פיליפיני. שקל שווה בערך 14 פזו.

כספומט של הבנק HSBC  (ליד קניון איילה בסבו סיטי, ואם אני לא טועה אז גם במנילה) ניתן למשוך פזו ללא עמלה. ברוב הכספומטים האחרים העמלה היא 250 פזו למשיכה, בחלקם יש מגבלת הוצאה של עד 10,000 פזו.

תקציב – לא חישבנו סכום מדויק, אנחנו יודעים שזה קצת יותר מ- 20,000 שקל לשנינו ביחד לכל התקופה.

מזג אוויר בפיליפינים בחודשים יולי-אוגוסט

היינו בעונה שנחשבת לא כל כך טובה (יולי-אוגוסט), ברוב המוחץ של הטיול היו שמיים כחולים ושמש חזקה מאוד, אכן היו כמה ימים של גשם.. במידה ובאים לתקופה ארוכה, צריך להיות מוכנים למזג אוויר שעלול להיות מבאס כמה ימים.

לא הייתי ממליץ לבוא לתקופה קצרה לפיליפינים לא בעונה (העונה המומלצת היא דצמבר-מאי). תארו לכם סיטואציה שתבואו לשבועיים בפיליפינים, ומתוך זה שבוע שלם השמיים יהיו אפורים. מבאס..

תכנון מראש: הפיליפינים מדינה לא רגילה, היא מורכבת מאיים בלבד ואין מסלול אחד וברור למעבר בין כל האיים. במידה ולא תתכננו מראש את המסלול – המעברים בין האיים (שבמילא עולים לא מעט ולוקחים הרבה זמן) יהפכו ליקרים וארוכים יותר וחבל.

אעשה לכם קצת סדר:

המקומות המרכזיים שמתוירים בפיליפינים מחולקים ל-4.

  1. האי לוזון, מנילה והבנאווי – החלק הצפוני של הפיליפינים, מאופיין יותר בטיולים רגליים וכמובן שיש גם חופים, פחות נחשבים מהחופים האחרים בפיליפינים (אנחנו ויתרנו על האיזור הזה).
  2. האי סבו והאיים שמסביבו – מלפסקוואה, סיקיהור, קמיגין, בוהול (מוהל בוהל זה יישוב בתוך האי סבו). איזור זה ממוקם במרכז הפיליפינים.
  3. שירגאו – מזרח הפיליפינים.
  4. האי פלאוון וקורון – מערב הפיליפינים – באי פלאוון ממוקמים פורטו פרינססה, פורט ברטון ואל נידו. האי קורון הוא אי שנמצא צפונית לאי פלאוון.
    *בורקאי הוא לא באף אחד מהאיזורים האלה, הוא ממוקם בין איזור 2 לאיזור 4.

כדי לתכנן את הטיול אני ממליץ לבחור באיזה איים תרצו להיות ולטייל לפי הסדר שציינתי.

כמובן שיש מקומות רבים נוספים בפיליפינים (יש מעל ל-7,000 איים), אבל מה שציינתי אלו המרכזיים שבהם מטיילים רוב האנשים.

הגעה: הגענו למנילה בטיסה מבנגקוק של סבו פסיפיק ובאותו היום טסנו לסבו. ממליץ לכם לטוס ישר לסבו במידה ואתם מעוניינים להתחיל מאזור 2, חבל לעבור במנילה.. סתם מיותר להוסיף טיסה נוספת, סבו הוא שדה תעופה בינלאומי.

ניווט ודרכי הגעה: בפיליפינים יש המון מעברים אפשריים בעזרת מעבורות. במידה ואין לכם מידע על איך עוברים ממקום למקום פשוט לכתוב בגוגל:
How to get to X from Y

יש מידע על כל מעבר אפשרי וככה אפשר לייעל את הנסיעות.

אינטרנט: אנחנו עשינו סים של חברת Smart, אני לא זוכר את המחיר. הייתה קליטה מעולה בכל אחד מהאיים שהיינו, כמעט בכל האיזורים. מעבר לכך יש וויפי כמעט בכל מקום.

אפליקציות פיליפינים:

גראב – כמו גט טקסי. עובד רק בערים הגדולות, תכלס רק בסבו השתמשנו, צריך להוריד ולהפעיל עוד בארץ כי האפליקציה צריכה לאשר את המשתמש דרך סמס.
Xe currency – אפליקציה מעולה לחישוב המרות כסף במטבעות שונים.
Booking – רוב מקומות הלינה סגרנו דרך בוקינג.
Tripadvisor – מצאנו מסעדות מומלצות דרך האפליקציה הזו, בכללי יש בה המלצות לכל מיני נושאים.

חיסונים לפיליפינים:

עשינו חיסונים לפני הטיסה בהתאם למה שהיינו צריכים לכל המדינות שביקרנו בטיול, אני לא יודע איזה חיסונים צריך ספציפית בפיליפינים, ממליץ להיעזר במרפאת מטיילים.

כדורים נגד מלריה: בעיקרון ממליצים לקחת כדורים נגד מלריה באי פלאוון. אנחנו לא לקחנו והכל היה בסדר, הגיוני להגיד שזה שאצלנו הכל היה תקין לא אומר שבהכרח לכולם תהיה חוויה דומה. (אני לא רופא ולא לוקח אחריות אם למישהו קורה משהו).

חשמל: השקעים כמו בארץ ואין צורך במתאם.

חברות תעופה:

טסנו 9 טיסות עם סבו פסיפיק ואחת עם פיליפין אירליינס.

חוות דעת:

סבו פסיפיק חברה מעולה, בקושי היו עיכובים – ואם היו אז ממש בקטנה. האתר שלהם הכי נוח מבחינת הוספת כבודה והמחירים שלהם טובים. מומלץ בחום!!

כשפיליפין איירליינס מוציאים טיסה על מטוס קטן אז כל קילו מעבר ל-10 עולה 200 פזו.

כרטיס פיקטיבי כן או לא: כשעשינו צ'ק אין בבנגקוק לטיסה למנילה ביקשו מאיתנו כרטיס יציאה מהפיליפינים. הראנו כרטיס פיקטיבי ולא היו בעיות. לא ביקשו מעבר לזה לראות כרטיס (הכרטיס הפיקטיבי לא היה התאריך האמיתי שבסופו של דבר עזבנו את הפיליפינים ולא היו עם זה בעיות).

לינה: ישנו 90 אחוז מהזמן בחדרים פרטיים, לא במלונות. סדר גודל של 1000-1300 פזו ללילה ברוב המקומות, שירגאו ואל נידו קצת יקרות יותר. שימו לב שהיינו לא בעונה אז הגיוני שבעונה המתויירת המחירים גבוהים יותר.

מסלול 56 יום בפיליפימים:

מנילה (רק קונקשן) ⬅️ סבו (סבו סיטי) ⬅️ מלפסקוואה ⬅️מוהל בוהל ⬅️ דומגטי ⬅️ סיקיהור ⬅️ בוהול ⬅️קמיגין ⬅️ שירגאו ⬅️ בורקאי ⬅️ פורט ברטון ⬅️ אל נידו ⬅️פורטו פרינססה.

פירוט של אטרקציות, אוכל, ומקומות לינה לפי היעדים:

סבו סיטי

2 לילות, יום אחד.

עיר עירונית לחלוטין, היינו 2 לילות כדי להתאקלם וקצת לקניות.

הגעה:
טיסה מבנגקוק לסבו דרך מנילה, עם חברת התעופה סבו פסיפיק.

מה כדאי לעשות בסבו סיטי:

אין יותר מדי מה לעשות בסבו סיטי, זו בעיקר תחנת מעבר.

  • יש 2 קניונים ענקיים (!) בסבו סיטי – Sm mall , Ayala center.
  • קנינו שם גו פרו הירו 7 בלאק ב-24,690 אלף פזו. (היינו ביולי 2019, המחיר בהתאם).

אוכל:

רשת שנקראת Breadtalk – מאפים מעולים, מפוצצים חמאה אבל טעימים בטירוף.

לישון:

  1. ישנו לילה אחד ב- Zen room m.velez, מלון לכל דבר, אחלה חדרים במחיר סביר. – למידע נוסף על המלון לחצו כאן
  2. בלילה השני רצינו להתקרב לטרמינל הצפוני אז ישנו ב- Redoorz premium, ממש אחלה מקום. חדר גדול ונקי. ארוחת בוקר מעפנה. למידע נוסף על המלון לחצו כאן

 מלפסקוואה

(4 לילות, 3 ימים).

אי פצפון! אין בו אפילו כביש, אותנטי, שקט וכיפי בטירוף!

הגעה:
אוטובוס של בערך 6 שעות מהטרמינל אוטובוסים הצפוני בסבו סיטי למאיה פורט. אין שעה מוגדרת לאוטובוסים, האוטובוס יוצא כשהמפעילים מחליטים. יש אוטובוס עם מזגן ואוטובוס בלי.

משם סירה של בערך חצי שעה למלפסקוואה. הסירה האחרונה יוצאת בסביבות 17 – 17 וחצי. צריך מינימום 10 אנשים כדי שהסירה תצא, אם יש פחות מ-10 אז כל אחד צריך להוסיף כסף.

לעשות:

North beach – חוף מדהים, כמו בפוסטרים, מים צלולים וחול נעים. לחוף יש מסעדה חמודה. אפשר להגיע ברגל או באופנוע שהמקומיים מציעים.
סיור שנורקלים – אפשר לקחת סירה ולשוט ל-3 אתרי שנירקול חביבים (לא מהמקומות המרשימים שהיינו בהם).
אנחנו לא צוללים אבל יש המון אתרי צלילה באי.
סתם להקיף את האי ברגל, כל החופים שבו מדהימים ושקטים.

לאכול:

יש באי כמה מסעדות, אנחנו אכלנו את כל (!) הארוחות שלנו בשוק המקומי (שוק שמיועד לתיירים במרכז האי, בארוחת הערב יש המון דגים ופירות ים טריים, פשוט בוחרים ושמים על המנגל, יש גם אחלה ארוחות בוקר) . את כל הארוחות אכלנו אצל בחורה בשם כריסטלי, אוכל טעים וזול. התפנקנו גם בבוקר גם בערב.

יש בר קוקטיילים חמוד ממש על הים, מומלץ לשבת שם בשקיעה , הוא נמצא בחוף Logon beach, אני לא זוכר את השם של המקום אבל לא יהיה קשה למצוא.

לישון:

ישנו במקום שנקרא JPH resort. מקום חמוד מאוד! אווירה ביתית, מיטה גדולה ואחלה מקלחת. עם מזגן עלה 1300 פזו ללילה, בלי מזגן עלה 1000 פזו.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

מוהל בוהל – (4 לילות, 3 ימים)

יישוב קטן במערב האי סבו.

הגעה:
לקחנו סירה ממלפסקוואה בחזרה למאיה פורט, משם לקחנו ואן לסבו סיטי, אפשר גם לקחת אוטובוס. הנסיעה בואן אמנם קצרה יותר מהנסיעה באוטובוס, אבל צפופה בטירוף ודוחסים עוד ועוד אנשים. ממליץ לקחת כדור נגד בחילות.

הוואן הוריד אותנו בטרמינל הצפוני, משם לקחנו גראב לטרמינל האוטובוסים הדרומי ומשם אוטובוס למוהל בוהל.

לעשות:

  1. מפלי הקאווסן – אפשר לצאת לטיול יום למפלי הקאווסן ממוהל בוהל (אפשר גם מסבו סיטי, זה יקר יותר ואומר לצאת יותר מוקדם בבוקר). אסור לפספס! מקום מדהים, מטיילים בין המפלים ויש אפשרות לקפוץ מראש המפל למים, יש גם קפיצות ממש גבוהות (15 מטר). גם מי שמפחד מהקפיצות יכול להגיע ולהנות מהמסלול בלי לקפוץ. אנחנו עשינו עם דניאל המדריך והוא היה ממש אחלה.
  2. שנורקל ב- Pangasma beach – יש שם שונית מדהימה, צבי ים ולהקות סרדינים עצומות (כשמגיעים לחוף אז פונים שמאלה עד הסוף ושם להקות הסרדינים).
  3. יש חוף שנקרא White beach במרחק טרייסיקל של 20 דקות. אנחנו לא התלהבנו ממנו כל כך.. אין בו משהו מיוחד.
  4. כרישי לוויתן באוסלוב – יש אפשרות לצאת לשחיה עם כרישי לוויתן. אנחנו לא עשינו את זה, יקר מאוד ובנוסף פוגע באיזון האקולוגי כי מאכילים את הכרישים באופן לא טבעי.

לאכול:

  1. Shaka – מקום מדהים. חזרנו לשם כל בוקר. זו רשת בכמה מקומות בפיליפינים שהעיקר בה זה קערות שייקים עם גרנולה, טעים טעים טעים!
  2. Chef mau – הוסטל עם מסעדה טובה, השקשוקה מומלצת.
  3. Altrove – מסעדה איטלקית טעימה מאוד ויקרה מאוד יחסית לפיליפינים. גם זו רשת בפיליפינים.
  4. The three beards – פאב עם אוכל טוב. המבורגרים טעימים.
  5. Chili bar – פאב עם אוכל בינוני, יש שם מסיבה חמודה כל יום.
  6. Venz kitchen – מקום חמוד מתחת לבית של ליסה. האוכל נחמד, הקינוח mango float אלוהי! הבעלים של המקום מתוקה ממש והבת שלה יודעת עברית לא רע בכלל.

לישון:

אנחנו ישנו במקום מעולה שגילינו במקרה, קוראים לו Lindey's place. ישנים בחדר פרטי בתוך בית של משפחה. חדר ענק עם מקלחת טובה ב-1000 פזו. אם אני לא טועה, אין את המקום הזה בבוקינג.. זה נמצא ליד ה-Smooth cafe.

  1. הבית של ליסה – רוב הישראלים ישנים שם , זה הוסטל שמארח רק ישראלים. ליסה המתוקה הזמינה אותנו לשם לארוחת שישי למרות שלא ישנו אצלה.
  2. טיפ כללי – תישנו באיזור שקרוב לחוף, האיזור המרוחק מהחוף לא תיירותי כל כך ואין בו מה לעשות.
  3. דיס המלצה על הוסטל שנקרא Villavante backpackers lodge – ישנו שם בלילה שהגענו כי הגענו מאוחר באוטובוס, מקום מטונף ומלוכלך. לא מומלץ בכלל.

מכבסה מעולה – אני לא יודע את השם אבל מבנה כתום על הכביש הראשי, 10 דקות הליכה מהחוף, מחזירים את הבגדים מקופלים ונקיים תוך שעתיים עם ריח מדהים.

דומגטי (3 ימים, 3 לילות)

לא הרגשנו טוב אז העברנו כמה ימים בדומגטי , בעיקר במסעדות 🙂 תכננו לעשות כמה אטרקציות אז אכתוב לכם את התכנון שלנו.

הגעה:

ממוהל בוהל לוקחים אוטובוס ל-Bato, משם טרייסיקל קצר לLiloan port ומשם מעבורת לדומגטי, יש כמה מעבורות ביום.

לעשות:

מדגיש שהיינו חולים אז לא הלכנו לאטרקציות האלה, אבל זה היה התכנון שלנו:

  1. Manjuyod sand bar – יש רצועת חול באמצע הים שנחשפת בשפל ונעלמת בגאות מול עיר שנקראת באייס, צפונית לדומגטי. מקום ממש יפה לפי התמונות . יוצאים מוקדם בבוקר כי בדרך עוברים לראות לוויתנים ודולפינים.
  2. אפו איילנד – אי פצפון עם שונית מטורפת סביבו. יש אנשים שישנים שם ויש אופציה גם לטיול יום מדומגטי. יש אפשרות להגיע גם דרך סיקיהור, אבל דרך דומגטי משמעותית זול יותר.

לאכול:

  1. Casablanca – מסעדה מעולה, חזרנו אליה כמה פעמים. בשר, פסטות, פיצות, פירות ים, ארוחות בוקר.. מגוונת בקיצור.
  2. Sun rival – ארוחות בוקר וסנדוויצים מעולים.
  3. יש מלא מסעדות נוספות לא רעות בכלל בדומגטי, מומלץ להסתכל בטריפ אדוויזר.

לישון:

ישנו ב- Seis hostel, זה דורמס אבל היינו האורחים היחידים בהוסטל ב-2 מתוך 3 הלילות שהיינו שם אז היה לנו חדר לבד. מחיר סבבה ותנאים אחלה, מיקום טוב מאוד.

למידע נוסף על ההוסטל לחצו כאן

סיקיהור (4 ימים, 4 לילות).

אי מגניב ומיוחד, ההרגשה קצת אחרת לעומת מקומות אחרים בפיליפינים.. המקומיים קוראים לו אי המכשפות.. אי רגוע וכיף.
מאוד לא מומלץ להגיע לסיקיהור למי שלא משכיר אופנוע. האטרקציות רחוקות אחת מהשנייה ולא בכל מקום יש טרייסיקל.
אני רכבתי שם פעם ראשונה בחיים, הכבישים לא עמוסים והדרכים ממש סבבה סך הכל.

הגעה:

מעבורת מדומגטי, יש כמה מעבורות ביום. יש אפשרות לשלם יותר למעבורת יקרה יותר ומהירה פי 2 של Oceanjet, זה מה שעשינו. השיט היה קשוח אבל זה בגלל מזג אוויר בעייתי, סביר להניח שרוב הזמן זה לא ככה.

לעשות:

  1. מפלי Kambugahay – מפלים מדהימיםם! יחסית מתוירים. יש שם טרזנים מטורפים בתשלום (לא יקר בכלל) מקום אדיר!
  2. העץ העתיק – לא מומלץ להגיע במיוחד, העץ נמצא בדרך למפלים ⬆️ ויש לידו בריכה עם ספא דגים (דגים שאוכלים את העור המת ברגליים).
  3. Paliton beach – חוף אדיר! לשים לב שמגיעים מהכניסה היותר צפונית, מהכניסה השנייה זה חוף די מעפן.
  4. סתם כדאי לדעת – החול מלא בעלים שנופלים מעצי הקוקוס מה שהופך את החוף לקצת פחות יפה ממה שציפינו.
  5. Salagdoong beach – חוף ממש יפה.
  6. מפלי Lugnanson – מקום אדיר, היינו שם לבד.
  7. נקודת תצפית בפסגת ההר הגבוה בסיקיהור. (הייתה סגורה לרגל שיפוצים כשהיינו).
  8. חוות פרפרים – מקום נחמד עם מלא פרפרים ענקיים ומיוחדים. לא הייתי נוסע במיוחד אבל זה קרוב ממש לנקודת תצפית.
  9. לקחת אופנוע וסתם לנסוע באי, הדרכים מהממות.
  10. יש באי מסיבה כל יום שישי ב-Cesar place, כל המקומיים מדברים על זה, אם תשאלו בטוח ידעו להכווין אתכם.

לאכול:

  1. Baha bar – בר נחמד עם אוכל סבבה, כיף לשבת שם. הקינו הלו הלו לא מומלץ.
  2. Marco polo – איטלקית ממש סבבה, יש גם ארוחות בוקר.
  3. jj backpackers village – ארוחות בוקר מעולות במחיר טוב.
  4. Dolce amore – מסעדה איטלקית מעולה.
  5. Luka loco – אחלה מסעדה, מגוונת במחירים סבירים.

לישון: האיזור המומלץ לשינה בסיקיהור הוא San juan , ליד החוף. יש שם הרבה מקומות ידידותיים לתיירים .
Stella guesthouse – שם ישנו את כל הלילות שלנו באי. ממש אחלה מקום! מחירים סבבה וחדר ממש טוב.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

בוהול – (4 ימים, 4 לילות)

האיזור המרכזי מבחינת התיירות באי בוהול נקרא אלונה ביץ'.

הגעה:

מעבורת מסיקיהור מהנמל ביישוב שנקרא לרינה (שימו לב! זה לא אותו נמל שדרכו הגענו לסיקיהור) לטגבילרן (יישוב מרכזי במערב בוהול, יש שם גם שדה תעופה) . משם טרייסיקל לאלונה ביץ'.

לעשות:

  1. איילנד הופינג – יש איילנד הופינג שיוצא כל בוקר מהאלונה ביץ' – לראות דולפינים, משם לשחייה עם צבי ים, שנירקול בשונית מטורפת! ובסוף הגעה לוירג'ין איילנד , רצועת חול יפה באמצע הים. אי אפשר לפספס את האנשים שמוכרים כרטיסים לאטרקציה הזו. אפשר להוריד אותם במחיר והרבה, אנחנו נהננו מאוד אז עשינו את זה פעמיים. פעם אחת ב1400 פזו לשנינו ופעם אחת ב1100.חשוב לשים לב מה המחיר כולל (ציוד שנירקול, מיסים).
  2. היינו בהרבה חופים בפיליפינים, החוף הכי יפה שהיינו בו זה חוף שכמעט אף אחד לא מדבר עליו והוא מטורף – Dumaluan beach – מרחק נסיעה קצרה מהאלונה ביץ, מקום מדהים. בכניסה יש הרבה אנשים אז תלכו לאחד הצדדים למקומות מבודדים יותר. עולה 50 פזו כניסה לאחד (אם אני זוכר טוב).
  3. איילנד טור – משלמים לוואן שייקח אתכם למקומות המרכזיים באי, ואתם יורדים מהוואן איפה שאתם רוצים להכנס לאטרקציה, ואיפה שלא זה סבבה להשאר בוואן.
    משלמים מראש רק על הוואן, ובמהלך הסיור משלמים על הכניסה לאטרקציות (לא חייבים להכנס לכולן, אפשר להשאר בג'יפ).
    חוויה תיירותית מאוד אבל נחמדה, קצת מרגיש כמו סימון וי על כל מיני מקומות אבל לנו זה התאים. זה כולל את גבעות השוקולד, קופי הטרסייר, שיט וארוחת צהריים בנהר הלובוק וכו'.
  4. סיור גחליליות – אפשר לנסוע מהאלונה ביץ' לשיט בערב בנהר הלובוק. יש הרבה גחליליות על העצים מסביב שמאירות את הנהר. חוויה שונה ומגניבה. נהננו מאוד.
  5. להסתובב בטיילת של האלונה ביץ', מזכיר קצת את הטיילת באילת.
  6. גבעות שוקולד

לאכול: האוכל באיזור האלונה ביץ' יחסית מאכזב ויקר.

  1. Shaka – מקום מדהים. חזרנו לשם כל בוקר. זו רשת בכמה מקומות בפיליפינים שהעיקר בה זה קערות שייקים עם גרנולה, ממש טעים.
  2. מקדונלדס – יש סניף ענק, ביקרנו בו כמה פעמים.

לישון:

Mingche apartment – הלינה באיזור האלונה ביץ' יקרה מהממוצע במקומות אחרים בפיליפינים. המקום הזה במחירים ממש סבירים ותמורה מעולה למחיר. המיקום קצת מרוחק מהמרכז אבל הליכה של שמונה דקות פותרת את העניין. צוות חמוד מאוד, נתנו לנו להתקלח גם אחרי הצ'ק אאוט בחינם.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

אנדה (2 לילות, יום אחד).

מקום חמוד באי בוהול. לא תיירותי במיוחד, קרוב למקום שבו לוקחים מעבורת לקמיגין אז בחרנו לחלק את המעבר מבוהול לקמיגין ל-2. לא חובה אבל אם יש זמן בהחלט מומלץ.
חייב להשכיר אופנוע כדי לעבור ממקום למקום, לא מומלץ להגיע לשם למי שלא רוכב.

הגעה: טרייסיקל מהאלונה ביץ' לטרמינל אוטובוסים בטגבילרן, משם אוטובוס לגוינדולומן ומשם טרייסיקל לאנדה.

לעשות:

  1. מערות – יש מלא מערות באיזור עם מים צלולים ונקיים. חוויה מומלצת ומגוונת קצת את החופים, תשאלו את המקומיים על המערות והם ידעו להכווין אתכם או שתסתכלו בטריפ אדוויזר .
  2. לראות את הזריחה – באנדה השמש זורחת מהים – צבעים מיוחדים ואווירה מיוחדת. מי שיש לו מוטיבציה לקום מוקדם בשביל זה, מומלץ!
  3. חוף White beach – אחלה אחלה חוף! מבודד בטירוף בגלל שהאיזור כמעט ולא מתוייר!

לאכול:

  1. Hangover restobar – תפריט מגוון, מחירים סבירים והאוכל טעים. אווירה מגניבה.
  2. Coco loco – ממש מול ההאנגובר , יש מקום קטן עם אוכל מעולה עם אנשים ממש טובים. מומלץ בחום!

לישון:

Rd bed and breakfast – מקום פצצה, זול, חדרים גדולים ונקיים. ארוחת בוקר ממש אחלה. אנשים טובים ששמחים לייעץ על אטרקציות באיזור.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

קמיגין (5 ימים, 5 לילות)

המזג אוויר שתפס אותנו בקמיגין היה קצת מבאס, שמיים אפורים וטפטוף מדי פעם.. אני יכול להבין למה אנשים מתלהבים מהאי הזה, אנחנו גם אהבנו אבל ציפינו ליותר.
גם בקמיגין – כמו בסיקיהור – ממש משפר את החוויה לקחת אופנוע ולרכב, האטרקציות רחוקות יחסית אחת מהשנייה.
האי עצמו מיוחד מבחינת הנופים – יש בו 7 הרי געש והאי מאוד הררי ומיוחד, לא הייתי אומר שהחופים בו יפים אבל האטרקציות מסביב מגוונות ומגניבות.

הגעה: מאנדה לקחנו טרייסיקל ציבורי כזה (כמו אוטובוס) להאגנה (Jagna) ומשם מעבורת לקמיגין, עד כמה שאני זוכר – יש אחת ביום בשעה 13:00, לוקחת שלוש שעות.

לעשות:

  1. בית הקברות השקוע – בית קברות ששקע מתחת למים בעקבות התפרצות הר געש, יש שם איזור מעולה(!!!) לשנירקול, צריך לקחת מדריך. מלא סוגים של דגים וצדפות שלא רואים במקומות אחרים בפיליפינים, ראינו שם נחש ימי מטורף.
  2. בריכות הסודה – היינו ולא התלהבנו כל כך – זה פשוט כמו בריכה מלאכותית עם בעבוע קל במרכז הבריכה ולכן קוראים לו בריכות הסודה.
  3. מפלים – Tuasan falls  Katibawasan falls, שניהם מפלים גבוהים מרשימים ונחמדים.
  4. White island – יש ליד קמיגין רצועת חול ארוכה שאין עליה כלום והיא ממש יפה. אפשר לקחת לשם סירה, מקום ממש יפה. יש אנשים שמנסים לדחוף לכם שנורקל לפני העלייה לסירה, אין צורך כי אין שם מה לראות מסביב לאי.
  5. האי מנטיג – אי פצפון שאפשר להקיף אותו ב-20 דקות ברגל, מסביבו יש שונית מדהימה לשנירקול וצלילות. בשביל להגיע אליו לוקחים סירה של 20 דקות. ממליץ להשכיר ווסט הצלה בשביל השנירקול, השחייה לשם לא הכי נוחה וזה מקל מאוד.
  6. Ardent hot spring – כביכול מעיינות חמים, בפועל הם לא חמים בכלל וממש מיותר להגיע לשם.
  7. יש באי מקום לשנירקול עם צדפות ענקיות , כשאנחנו היינו הוא היה סגור. הוא נקרא Giant clams sanctuary.
  8. יש אפשרות לטפס על ההר געש היבוק היבוק, שמענו שזה טיפוס די קשוח ושמומלץ לקחת מדריך. לא עשינו.
  9. Sto nino cold spring – מעיינות קרים נחמדים מאוד, המעיין לא מרגיש טבעי,אלא מרגיש מלאכותי בגלל שבנו בטון מסביבו. יש שם ספא דגים עם דגים ענקיים, ישבנו שם איזה שעתיים וצחקנו.

לאכול:

  1. Hayhay cafe – מסעדה בבעלות ישראלית, טעימה ומגוונת. לוקח מלא זמן לאוכל להיות מוכן, אבל כשהוא מגיע הוא טעים.
  2. La dolce vita – מסעדה איטלקית טובה וטעימה עם ארוחות בוקר טובות, ממש מול השדה תעופה.
  3. Paradiso hillside resort – מסעדה עם נוף מטורף, הקינוחים שלהם טובים. הדרך לשם היא עלייה מטורפת. מומלץ להגיע קצת לפני השקיעה.
  4. The beehive – דיס המלצה – אוכל מזעזע, המקום עצמו מגניב.
  5. Luna – איטקלית טובה.
  6. היה לנו מטבחון במקום שישנו, הכנו לעצמנו ארוחות בוקר ממצרכים שקנינו בשוק המקומי. זול בטירוף.

לישון:

קמיגין יחסית יקרה מבחינת לינה.

Mountain view cottages – מקום מעולה, קצת יקר. עלה 1800 פזו ללילה אבל לדירה מגניבה עם מטבח ברמה גבוהה. הצוות שם נחמד ממש!

למידע נוסף על המלון לחצו כאן 

שירגאו

(15 ימים, 14 לילות)

הגעה: טיסה מקמיגין לסבו ומשם טיסה לשירגאו, מהשדה בשירגאו לג'נרל לונה נוסעים בואן (מחכים מלא ואנים מחוץ לשדה).

לעשות:

  1. לגלוש – העניין המרכזי בשירגאו הוא הגלישה. גם מתחילים יכולים למצוא את עצמם, שיעור עם מדריך עולה 500 לשעה. השכרת גלשן לשעה עולה 200, לשעתיים 300, לכל היום 350.
  2. איילנד הופינג – יש איים ממש יפים מסביב לשירגאו ואפשר לקחת סירה ולטייל בהם. לא חייב דרך חברה כלשהי, אפשר פשוט ללכת למזח ולצאת משם בלי הזמנה מראש. סירה ל6 אנשים עולה 1500 לאיילנד הופינג הכי נפוץ.
  3. טיול יום לסוגבה לגון – מקום יפה בטירוף, קצת עמוס בתיירים אבל מומלץ מאוד!
    מגיעים לשם בנסיעה ואז בסירה. את הנסיעה אפשר באופנוע, כיף לחוות את האי דרך הנסיעה!
  4. בריכות מגפקונגקו – בריכות שנחשפות רק בזמן שפל, גם מקום ממש יפה. מומלץ! לשים לב שמגיעים בזמן הנכון (כל יום זמן הגאות והשפל משתנה).
  5. יוגה – יש מלא שיעורי יוגה מעולים בשירגאו, אנחנו עשינו בwhite banana, הסטודיו שלהם הוא בעצם דק מול הים. חוויה. שיעור של שעה עולה 500 או כרטיסיה של שלושה שיעורים של שעה ב-1200.
  6. מסיבות – כל יום יש מסיבה במקום אחר בשירגאו, המוזיקה לא הכי טובה לדעתי אבל החוויה נחמדה. אפשר לשאול את המקומיים או להתעדכן בקבוצות הוואצאפ איפה המסיבה.
  7. פסיפיקו ביץ' – החופים בג'נרל לונה לא הכי מזמינים מבחינת רביצה על החוף עצמו. יש חוף ממש יפה שנקרא פסיפיקו, מומלץ לנסוע לשם עם אופנוע. החוף הזה גם אחלה לגלישה. מציע לשלב את זה באותו יום עם הבריכות במגפקונקו, הם די קרובים אחד לשני.
  8. מסאז' – יש כמה מקומות לעשות, אנחנו היינו פעמיים ב-Sirena spa והיינו מרוצים. מסאז' של שעה עולה 500 פזו לאחד.
  9. וויק פארק – יש וויק פארק נחמד (לא מדהים אבל לגמרי אחלה) במרחק לא גדול מהג'נרל לונה. המשרד כרטיסים שלו בריזורט שנקרא Bravo. אני לא זוכר את המחיר לצערי.

לאכול – קצת מצחיק אבל זו האמת.. בשירגאו יש מלאאא מסעדות מכל הסוגים, ברמה ממש גבוהה. הנה כמה מהן:

לאכול:

  1. Kermit – מסעדה איטלקית מעולה, אחלה מחירים. בערב יש רשימת המתנה של חצי שעה עד שעה.
  2. Ono siargao – מול הקלאוד 9 יש מסעדה מעולה של קערות poke- אוכל מהוואי במקור, טעים בטירוף.
  3. Sushi nori – סושי אלוהי, מומלץ מאוד.
  4. Budha – מסעדה תאילנדית טובה מאוד.
  5. Hola taco – מקסיקנית טעימה, זה סוג של דוכן..
  6. Shaka – עוד סניף של הרשת המעולה כמו שפירטתי במקומות הקודמים.
  7. יש עוד מלא מלא מלא, הכל טעים בערך.

לישון:

  1. Sunlit hostel – אחלה אחלה דורמס. כשהיינו עלה חמש מאות ארבעים פזו למיטה. המיקום שלו לא מדהים, מומלץ רק למי שמתנייד עם אופנוע.
  2. La villas homestay – אחלה מקום, חדרים פרטיים באלף חמש מאות עם מקלחת ומטבחון, כנל לגבי המיקום כמו הסאנליט.
  3. Aela's homestay – גם מקום ממש סבבה, מיקום טוב יותר מהמקומות האחרים שציינתי. מקום חדש והבעלים ממש נחמד. חדרים קצת קטנים.

תחבורה: המקומות האטרקטיביים לא הכי קרובים אחד לשני ולכן מומלץ להשכיר אופנוע, עולה בערך 350-400 ליום, אם משכירים לתקופה ארוכה אפשר למצוא גם ב300. מי שלא עם אופנוע יכול לנסוע בטרייסיקל ב20 פזו בכל רחבי הג'נרל לונה. אם ישנים במיקום קצת בעייתי אני ממליץ לבקש מנהג טרייסיקל כלשהו את הטלפון שלו ולהזמין אותו כמו שמזמינים מונית. כדאי שיהיו 2-3 טלפונים של נהגים במידה והוא לא יענה.

בורקאי (5 ימים, 5 לילות)

הרבה אומרים על בורקאי שלא כדאי להגיע ושכל האי בשיפוצים, נכון שכל האי בשיפוצים – אבל מי שמחפש מקום להיות במלון מעולה ולא לצאת ממנו יותר מדי אז לגמרי מומלץ! מי שמחפש להסתובב ולראות דברים אז אולי באמת שווה לחשוב פעמיים ולקחת בחשבון שהאי מתוייר מאוד מאוד.

הגעה: טיסה משירגאו לבורקאי דרך סבו (בגלל שהטיסות היו לא באותו היום אז היינו צריכים לישון בסבו לילה). מגיעים לשדה תעופה בקטיקלן, משם יש חברות שמציעות העברות עד למלון בבורקאי (צריך לנסוע למזח בקטיקלן, לקחת סירה לבורקאי ואז לנסוע עד למלון), זה יוצא קצת יותר יקר מלעשות את זה עצמאית אבל פחות כאב ראש. אנחנו עשינו עם החברה של החולצות הכתומות והיה אחלה, אם אני לא טועה החברה נקראת Southwest .

לעשות:

  1. כמו שכתבתי למעלה – לדעתי מומלץ לבחור מלון טוב ולא לחפש לצאת ממנו יותר מדי.
  2. יש הרבה ספורט ימי – לא עשינו אז לא יודע להמליץ, ראינו בננות, מצנחי ים.
  3. יש הרבה חופים יפים, הוויט ביץ' מפוצץ בתיירים אבל יפה. הפוקה ביץ' ממש יפה וכיפי, הוא יותר מבודד כי הוא בקצה של האי והשקיעות שם מטורפות.
  4. אפשר לקחת סירה מהוויט ביץ' בשקיעה ולהפליג, נראה נחמד.. לא עשינו.

לאכול:

  1. Nonie's – מסעדה טעימה מאוד עם קערות שייקים וגרנולה טובים, גם שאר האוכל מעולה. נהננו מהאווירה ומהשירות הטוב.
  2. Steakhouse – מסעדת בשר טעימה.

לישון:

ישנו במלון שנקרא SAVOY, מלון כיפי ומפנק, ארוחת בוקר מעולה, חדרים מרווחים עם נוף לבריכה, בריכה טובה, וממש יפה וכיפי, רחוק מהמרכז אבל יש שאטלים למרכז בשעות סבבה (הנסיעה בערך 25 דקות לכיוון).

החוף הפרטי של המלון אדיר! מהיפים שהיינו בו, יש כדורעף, קיאקים, מיטות שיזוף.. כל זה כלול במחיר של המלון. צריך לשים לב שאין קיוסק עם אוכל בחוף אז להיערך בהתאם.

המלון יותר באווירה משפחתית ופחות רומנטי, לקחת בחשבון.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

פורט ברטון (2 ימים, 2 לילות)

כפר דייגים ממש רגוע ושקט, כל פורט ברטון זה פשוט רחוב אחד.

הגעה:

לשדה בקטיקלן נסענו שוב עם החברה הכתומה (לא זוכר את השם שלהם) , אירגנו לנו ואן למזח בבורקאי, סירה לקטיקלן והסעה לשדה תעופה.
טסנו לפורטו פרינססה דרך מנילה, באותו יום לקחנו ואן לפורט ברטון, לקח בערך 3-4 שעות, עלה 500 לאחד אם אני זוכר טוב.

לעשות:

איילנד הופינג – כאן המקום להמליץ על בחור בשם רנדי שמאוד רוצה להכנס לשוק של הישראלים (פינק אותנו ממש, היו איתנו עוד 10 אנשים ממדינות שונות על הסירה והוא שם מוזיקה בעברית בטענה שיש אורחים מיוחדים על הסירה). האיילנד הופינג מאורגן טוב, ארוחה טובה בצהריים והוא לוקח למקומות ממש יפים.
המספר שלו – +639505005456

White beach – חוף שנראה טוב בתמונות, לא יצא לנו להיות.

אין בפורט ברטון המון מה לעשות, ממש אחלה מקום לדעתי, בעיקר למי שרוצה לחלק את הנסיעה מפורטו פרינססה לאל נידו. מי שקצר בזמן יכול לוותר לדעתי על המקום 🙂 האיילנד הופינג באמת מעולה אבל לא יודע אם שווה הגעה במיוחד.

לאכול:

אכלנו בכמה מקומות סבבה לגמרי, לצערי אני לא זוכר את השמות של אף אחד מהם 🙁

לישון:

My green hostel – אחלה דורמס, זול בהגזמה וגם הארוחת בוקר ממש אחלה. לא ממוקם הכי במרכז אבל הכל כל כך קרוב שזה לא משנה.

אל נידו (5 ימים, 5 לילות).

בזמן שהיינו באל נידו פלאוואן המזג אוויר היה לא טוב בכלל, גשום ומעונן. חוץ מיום אחד.

הגעה:

ואן מפורט ברטון לאל נידו של 3 וחצי שעות, עולה 600 לאחד.

לעשות:

  1. איילנד הופינג – יש מלא סוגים של איילנד הופינג באל נידו, אנחנו עשינו את AB+ עם איוון והיה מעולה! מלאאא ישראלים אבל מאורגן מדהים והסירה מעולה, מוזיקה ואוכל טוב, מצלמות ואווירה. מי שמחפש שקט שימצא משהו אחר.
  2. לרבוץ על החופים המדהימים מסביב לאל נידו – ליו ביץ', נפקן ביץ', לאס קבאנס וכו'.
  3. לישון בריזורט ולהנות ממה שיש לו להציע – לא היינו.

לאכול:

Altrove – מסעדה איטלקית טובה מאוד, זו רשת שיש לה עוד סניפים בפיליפינים. הפיצות שלהם טובות.

Happines – אחלה מסעדה, בבעלות ישראלית.. ארוחות בוקר חמודות.

לישון:

מחירי הלינה באל נידו יקרים בטירוף.

  1. David's guesthouse – אחלה מקום, חדרים זולים ויחסית בסיסיים אבל מי שמחפש מקום סביר במחיר סביר זה אחלה מקום.
  2. The cavern – דורמס מעולה! מומלץ מאוד למי שמחפש פרטיות ושקט, תנאים מצויינים..חדרים של ארבעה עם מקלחת ושירותים בתוך החדר.
  3. Spin hostel – דורמס טוב, יחסית יקר אבל מומלץ למי שמטייל לבד. יש שם המון פעילויות חברתיות וחללים משותפים מעולים. אחלה ארוחת בוקר.

פורטו פרינססה (לילה אחד, חצי יום).

עיר יחסית מתקדמת, יש בה שדה תעופה גדול והרבה מסעדות טובות.
ישנו שם רק כי הייתה לנו טיסה יום למחרת מוקדם בבוקר. העיר פחות מושכת תיירים אבל היא שוקקת חיים ונחמדה.

הגעה: ואן מאל נידו שלוקח 6 שעות. יש בערך כל שעה ביום, אפשר להזמין במקום שבו ישנים. עולה 600 לאחד. להיות מודעים לעקיצה – אמרו לנו שהואן יוריד אותנו במלון בפורטו פרינססה, בסוף הורידו אותנו בתחנה מרכזית.

לעשות:

לא עשינו אבל אפשר:

הנהר התת קרקעי של פורטו פרינססה- אתר מורשת עולמי של אונסקו ואחד משבעת פלאי עולם הטבע- נהר ארוך בטירוף, תת קרקעי. אפשר לקחת לשם סיור ולשוט בסירות בנהר. לא עשינו כי שמענו שתיירותי מאוד ושפחות מומלץ, מוזמנים לנסות/

לאכול:

Eightynine cafe – בית קפה מעולה עם אוכל ושירות מצויינים! יש גם מנות בשריות מצוינות, מומלץ בחום! השייקים שלהם אדירים!

לישון:

Teresita pension – מקום סבבה, ארוחת בוקר פשוטה ונחמדה. מקום בסדר גמור למי שמעביר לילה לפני טיסה.

לצערנו הרב, משם נסענו לשדה התעופה וטסנו למדינה אחרת…

מקווה מאוד שעזרתי! מי שיש לו שאלות מוזמן לשאול בתגובות ואענה בשמחה!

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן