כל מה שחייבם לדעת לפני הטיול ביוון בקיץ [טיול חברים עם רכב בחודש יוני]

סיכום טיול של שבוע ליוון בקיץ במהלך אמצע יוני.

הרכב הטיול: 2 חברים טובים בני 40.

בפוסט כלולות המלצות, דיס-המלצות, טיפים שלדעתי חשובים (אותם אדגיש) וכמו כן אספק לינקים למה שרלוונטי. ישנו לא מעט מידע אז מציע לכם לפחות לרפרף בין הכותרות ולראות האם יש דברים שמעניינים אותכם ספציפית.

הטיול ביוון כלל את היעדים הבאים:

  • ללא אוטו – אתונה – יומיים מלאים.
  • עם אוטו – מטאורה – לילה אחד (הגענו ב-17:00 בערב, יצאנו יום אחרי באיזור 13:00), חצי האי פיליון – שלושה לילות, וחזרה ישירה לשדה התעופה.

את הרכב לקחנו משדה התעופה אחרי שהיינו יומיים באתונה. בשעות היום ישנו קו מטרו שעולה 9 יורו ולוקח כ-40-45 דקות בין אתונה לשדה התעופה ולהיפך.

השכרת רכב באתונה

השכרה ל- 5 ימים – תיבת הילוכים ידנית. ההשכרה התבצעה דרך חברת Rentalcars.com שלמעשה משמשת כמתווך. יש לי ניסיון טוב עם החברה ועם הביטוח של ה-All In שלהם – ביטוח יחסית זול שמכסה אותך פחות או יותר לכל דבר.

את האוטו עצמו השכרתי מחברת Thrifty/Hertz שלמעשה הם אותו דבר ביוון. הסיבה היא שמסתבר שישנן חברות מקומיות יותר קטנות אך עם חלקן היו בעיות בעבר. כמו כן, בחלק מהחברות יש לקחת שאטל מהשדה (אמור לחכות נציג בירידה מהטיסה) לחניון בעוד שלחברות הגדולות החניון הוא מרחק הליכה קצר יחסית כשיוצאים מהטרמינל (לוקחים ימינה וממשיכים עד שרואים את הדגלים של החברה שלכם).

ל-Thrifty יש מוניטין מעולה והבדל המחיר לא היה משמעותי כל כך, ואכן הרגשנו את זה, גם כשלקחנו וגם כשהחזרנו התהליך היה מהיר ויעיל. אוסיף ואומר שהחזרתי את האוטו עם שפשוף קטן בגחון, ואני מחכה לראות אם יחייבו אותי אם לא על זה, אבל גם אם כן, אז יש ביטוח.

טיפ חשוב! אם אתם נוסעים לפליון או למקום עם עליות וירידות תלולות אני ממליץ על Fiat Panda או מכונית אחרת עם גחון גבוה. אנחנו היינו עם סוזוקי סוויפט והיא יחסית נמוכה והיה פחות נעים.

טיסות לאתונה בקיץ

טיסות נקנו דרך Ryanair

  • בהלוך – יצא כמעט בזמן
  • בחזור – 40 דקות עיכוב ביציאה

בסך הכל היו בסדר גמור, אבל המושבים קשים כמו אבן.

טיפ חשוב! אם אתם יכולים לקחת רק טרולי ולעשות check in מהבית (חובה ב-Lowe Cost) תעשו את זה. תוודאו שהטרולי נרשם כ-Carry On (ניתן לקחת למטוס ולא צריך ללכת לדוכני הצ'יק אין) ולא כ-Checked baggage. אם אתם יכולים לטוס ביום שישי בערב תעשו את זה. הצירוף של 2 אלה יחד עם העובדה שטסתי מטרמינל 1 גרמו לכך שמהרגע שנכנסתי לשדה עד שהייתי בדיוטי עברו 14 דקות.

הגעה לאתונה בלילה מהשדה

ניתן לקחת את אוטובוס X95 שרץ 7/24 כל 20 דקות. העלות היא כ-6 יורו וזמן ההגעה בלילה לכיכר המרכזית (סינטגמה) לוקח כ-45 דקות. משם במידה ולקחתם מלון במיקום מרכזי ניתן או לקחת מונית או ללכת ברגל, אני הלכתי ברגל בשעה 2:00 בלילה לשכונת Psiry והאזור היה מאוד בטוח. באופן כללי אתונה נחשבת לבטוחה. ניתן כמובן גם לקחת מונית משדה התעופה.

טיפ חשוב! את הכרטיס קונים בדוכן קטן שנמצא קצת לפני תחנת האוטובוס. תחנת האוטובוס נמצאת כ-50-100 מטר ימינה מהיציאה הכי ימנית מהטרמינל (יציאה מספר 5 אני חושב).

אתונה

מלון אטלוס באתונה

ישנו במלון Attalos, מלון שלושה כוכבים סולידי עם מיקום מעולה, נוף לקולוסיאום, ובר על הגג (כמו שיש להרבה מקומות אחרים בעיר). מחיר: 125 יורו לחדר זוגי עם ארוחת בוקר. לדעתי אפשר לוותר על ארוחת הבוקר – היא מאוד בסיסית ובאזור יש הרבה אופציות משובחות יותר.

למידע מפורט על המלון לחצו כאן

מוזיאונים/אתרים

המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי של יוון – מוזיאון נפלא, מקיף, מלא הסברים ומוצגים מאוד מעניינים. נחשב לאחד המרשימים ביוון. ממליץ לפנות שעה וחצי שעתיים לטובתו. אני ממליץ לשאול בכניסה על סדר חדרים מומלץ מבחינה כרונולוגית, מסבירים לך איזה מסלול לעשות כדי שהכל גם ייראה הגיוני.
כניסה: 12 יורו, שבת וראשון – פתוח רק עד 16:00.

כרטיס משולב לאתרי הארכיאולוגיה, האם כדאי או לא?

כרטיס משולב לאקרופוליס ולאתרי הארכיאולוגיה (7) המפוזרים בעיר עולה 30 יורו. נתחיל מהבסיס – לאקרופוליס אתם תלכו ומחיר כרטיס הוא 20 יורו. בנוסף לכך, באתונה מפוזרים ברחבי העיר מספר אתרים ארכיאולוגים נוספים (ישנם 7) אשר נמצאים כמעט כולם בסמיכות לאזור בתיירות המרכזיים כך שלא צריך להגיע אליהם במיוחד. כניסה לכל אחת מהם עולה 8 יורו. כך שבחשבון פשוט, אם תלכו ליותר מאחד אז הכרטיס המשולב משתלם. מבחינתי האישית אני נכנסתי לשלושה אתרים נוספים, מ-2 נהניתי מאוד, השלישי קצת איכזב בגלל הטיימנג הנוכחי, אך לא באשמתו נתחיל מה"אכזבה".

המקדש של זאוס – Temple of olympian Zeus

אני מניח שבאופן כללי מדובר באתר מרשים, עם זאת, כמעט כולו כרגע בשיפוצים כך שלא רואים את המקדש כמעט בכלל. מה שכן, בדרך לשם רואים "על הדרך" את Hadrian's arch שמאוד מרשימה.

מבחינת האתרים שנהניתי בהם:

מגדל הרוחות – Horologion of Andronikos Kyrrhestes

מבנה מתומן קצת פחות שגרתי אשר מציג על כל אחד מ-8 צלעותיו פסלים על כיווני השמיים השונים.

Oold Agora – Temple of Hephaestus

אגורה העתיקה היא אתר שנמצא גם במרכז והמקדש נמצא בתוכה. לפי דעתי הוא מתחרה על יופי הפרתנון באקרופוליס, הוא אומנם יותר קטן אבל שמור במצב מעולה והוא מאוד מאוד מרשים.

גבעת הזאבים – Mount Lycabettus

זוהי למעשה התצפית הכי גבוה למיטב ידיעתי באזור אתונה. ישנה אפשרות לטפס למעלה או לקחת רכבל. הרכבל עולה 10 יורו הלוך חזור ויש לקחת בחשבון שגם בשביל להגיע לתחנת הרכבל ישנן לא מעט מדרגות לטפס עליהן. אז על מנת "לחסוך את התענוג" למי שלא רוצה להתאמץ ניתן לקחת מונית לנקודה ממש צמודה לרכבל- Cable Car. עוד דבר מעניין, זה לא באמת רכבל, זה למעשה כמו ה"כרמלית" (קרון הנע בתוך מערה) אז אל תצפו לנוף מהדרך. למעלה ישנה תצפית, מעולה לדעתי ובריזה נעימה. ישנה גם מסעדה וכנסייה קטנה.

טיפ חשוב! כשאתם יוצאים מתחנת הרכבל למעלה תפנו שמאלה ותטפסו, צריך לעבור ממש צמוד למסעדה כדי להגיע לתצפית. אנחנו בטעות ירדנו למטה עד שקלטנו שזה פשוט לא הגיוני.

בילויים/אוכל באתונה

משהו שגילינו בערב השני שלנו, השכונה של המלון, Psyri היא שכונה מעולה לבילויים. בשביל להגיע לאזור הבארים אני ממליץ לכוון למסעדת Bandeira, היא פחות או יותר במרכז. כמו כן, היא גם מסעדה מאוד טעימה. בר מאוד מומלץ שהייתה בו מסיבה דיי מטורפת ביום ראשון בערב – יום שהייתי בטוח שיהיה בו יותר רגוע זה ה- Juan Rodriguez Bar – הגענו באזור 24 בלילה, נשארנו עד 2:30 ועדיין היו המון אנשים, הרבה מוזיקה טובה אחלה קוקטיילים וצוות מקצועי – מחיר לקוקטייל 10-12 יורו.

אם אתם רוצים בר שממש מתמחה בקוקטיילים עם עיצוב יוצא מאוד יפה ושונה ושנותן הרבה כבוד לאלכוהול אני ממליץ בחום על The 7 Jokers Coffee & Cocktail Bar – מחיר קוקטייל – 10 יורו. צריך לקחת בחשבון שהמקום מאוד קטן, אבל אם מצאתם מקום על הבר הסתדרתם. – לקחת בחשבון שהוא נמצא באזור סינטגמה.

בר נוסף שביקרנו בו היה ה- Baba Au Rum – הבר נחשב לאחד מה-50 הטובים בעולם – האם הרגשתי משהו מופרע? הקוקטיילים מעניינים מאוד והאווירה טובה. יש מקום לריקודים אך מתי שהגענו (שבת בערב לא הייתה המון פעילות), סך הכל מקום נחמד עם קוקטיילים טובים.

מטאורה Meteora

כמו שציינתי ביום השלישי לקחנו מטרו לשדה התעופה (לשים לב ללו"ז אחר, הוא יוצא כל חצי שעה ויש לקנות כרטיס אחר של 9 יורו ולא כרטיס סטנדרטי למטרו) וגם לקחנו את האוטו. יצאנו בשעה 12:00 בנסיעה לאיזור מטאורה (כבישים ראשיים, עם האגרות והכל, נטו 4 שעות נסיעה), עשינו עצירה בעיירה על הדרך שמומלצת לכך – Kamena Vourla שנמצאת באמת במיקום אסטרטגי ומומלץ לעצירה בדיוק בחצי הדרך, אכלנו במסעדה לא רעה, התרעננו והמשכנו לדרכנו.

טיפ חשוב 1! זה אחד מ-2-3 המקומות הכי מדהימים שראיתי בחיים, וטיילתי לא מעט.

טיפ חשוב 2! המנזרים במטאורה נסגרים באזור 16:00-17:00. אני מאוד ממליץ להגיע בערך בשעה זאת לעשות צ'יק אין במלון (המלצה בדרך) וללכת לתצפיות שנמצאות על כביש הגישה למנזרים (תשאלו את המלון לאיזה מהם ללכת). באופן זה יהיו בתצפיות הרבה פחות אנשים מאשר בשעות היום העמוסות והפקוקות (במיוחד בתקופה הקרובה). בבוקר תוכלו לקום יחסית מוקדם ולראות את המנזרים לפני שמגיעים ההמונים.

מלון במטאורה

ישנו במלון Pyrgos Adrachti שנמצא בכפר Kastraki אשר נמצא ממש למרגלות הסלעים – מחיר 80 יורו ללילה עם ארוחת בוקר לא רעה וחלון שפונה לסלעים, ללא מרפסת. המלון הוא מלון מעולה. נקודה. לא סתם הציון שלו כל כך גבוה. אם תצליחו להשיג חדר עם מרפסת הפונה לנוף הרווחתם, אם לא, לא נורא, זה לא כזה משנה כי הנוף עוטף אותכם מכל מקום כמעט שתלכו אלי.

חשוב לדעת, באיזור מטאורה (המאוד קטן) יש בסך הכל עיירה Kalabaca ואת הכפר Kastraki שציינתי למעלה. אני הלכתי על הכפר כי הוא נחשב לקצת יותר מבודד ושקט מהעיירה והוא נותן בדיוק את מה שהוא מבטיח. שקט ושלווה עם כנסייה וכמה טברנות עם אוכל ביתי וטעים.

למידע נוסף על המלון לחצו כאן

מנזרים במטאורה

הייתי ב- 2:

המוצלח מתוכם היה Varlaam monastery שהוא גם יפייפה וגם יש בו מוזיאון מאוד מעניין – מעט מדרגות יחסית. הבסדר היה Agios stefanos monastery שהיה נחמד אבל החוויר לעומת הקודם – ללא מדרגות. Grand meteora אמור להיות טוב אבל היה סגור ביום שהיינו.

טיפ – המזכרות מחוץ למנזרים עולות בערך חצי מהמזכרות בתוך המנזרים.

פליון – Pelion

טיפ חשוב! נאמר המון, אבל אם יש לכם בעיה עם פיתולים בכבישים אני מאוד מאוד ממליץ להיצמד רק לחלק המערבי של פליון שקרוב ל-Volos. האי נוחות אמורה להיות מינימלית, המים אמורים להיות רגועים, והעיירות אמורות להיות מסבירות פנים. לא הייתי שם כמובן, אך זה מה שהבנתי מהמחקר שעשיתי.

לינה בפליון

ישנו במזרח פליון במלון Adis Oneirou שהוא בעל ציון יוצא דופן אשר אני יכול להבין כיצד הוא השיג אותו. המלון נמצא על ההר בכפר Mouresi והוא מורכב ממספר מבנים מאוד יפים וגינה מהממת. ארוחת הבוקר שם היא מהטובות שאכלתי עד היום ומבוססת על מאכלים שמכינה בעלת המלון (יולה) אשר באופן כללי גורמת לך להרגיש מאוד מאוד בנוח בשהייה. הולך לחוף ואין לי שמשייה או מגבת חוף? תקבל ממנה. במקרה אפתה עוגה, תקבל באמצע היום ובאופן כללי עבור מלון של 120 יורו ללילה הייתה חווייה מעולה.

למידע על המלון לחצו כאן

2 נקודות עם זאת שאני רוצה לציין:

הגישה למלון כמו להמון מקומות בפליון זה בשביל דיי תלול, אז תהיו מוכנים עם זינוק בעלייה ושוב, קחו רכב גבוה. מסיבה כלשהיא, לי המיטה לא הייתה נוחה. לשותף שלי לנסיעה היא הייתה אחלה ולעוד המוווון אנשים בביקורות הכל בסדר, אבל לי ספציפית הייתה בעייה איתה. בלילה האחרון עברתי לספה ודווקא היה סבבה.

חשוב לציין – הכפר Mouresi נמצא בנקודה אסטרטגית מוצלחת לבקר את החופים המזרחיים וכמו כן הוא נמצא נסיעה של כ-10 דקות מ-Agios Ionis שהיא עיירת החוף היותר מפותחת באיזור. אם אתם מעדיפים לישון על החוף, ניתן לישון גם בה. אומנם לא ישנים על החוף עצמו כי יש כביש בין המלונות לים, אבל מאמין שהוא דיי שומם בלילה.

חופים בפליון

ביום הראשון הלכנו לשלושה חופים:

Paralia Fakistra – אני לא אשכח את החוף הזה בחיים. מגיעים לחנייה קטנטנה וממנה ישנה ירידה של כ-15 דקות עד החוף. בנוסף לנוף האדיר מאחוריכם יהיה מפל של מים צלולים שהליכה של 2 דקות תוביל אותו אליכם. אין שירותי חוף מסוג כלשהוא אז תביאו מחצלת ושמשייה.

Paralia Milopotamos – אחד החופים המפורסמים ביוון.
עוד חוף יפה ומיוחד. נמצא כ-20 דקות מFakistra וישנה גישה מאוד נוחה מהחנייה (מספר מדרגות). למעשה ישנים 2 חופים שמופרדים על ידי חור בסלע (מאוד מאוד פוטוגני) ובחוף השני ישנה מערה ענקית שבה תמיד יהיה צל…. ישנו בית קפה יחסית פשוט על החוף ולמעלה בחנייה ישנה טברנה מעולה בשם Aggelika.

Limnionas Beach – טיפ מאוד חשוב! חוף זה ידוע כחוף שהכביש המוביל אליו הוא ממש בעייתי. עם זאת מחוף Mylopatamus ישנה הליכה נעמה יחסית של כ-20 דקות עד לחוף שניתן לעשות. היציאה היא מטברנה Aggelika, ניתן לשאול אותם את הכיוון הכללי. עם זאת ישנו קטע אחד בדרך בו אין שלט שאם מפספסים אותו זה הופך לחווייה לא נעימה.

לאחר שתרדו במדרגות, תעברו גשר, תטפסו עוד קצת למעלה ותלכו קצת אתם תתחברו לכביש. ברגע הזה אתם לא ממשכים ישר, אלה לוקחים ימינה חזק גם על הכביש. אין שלט ואין כלום אבל ברגע שתקחו ימינה אתם תתחילו לעלות קצת וללכת לכיוון החוף. אם מצאת את העצמכם חולפים בית של מישהו ומגיעים לאמצע מטעי זית צפופים, פיספסתם את זה. ותמיד כמובן טוב לשאול אנשים על הדרך.

החוף עצמו הוא חוף יחסית יפה, לדעתי לא ברמה של 2 הקודמים אבל עדיין יפה. מצד ימין של החוץ את תראו סלע שנכנס אל תוך הים, אם תשחו ותעקפו אותו מימין תגלו מנהרה גדולה ומרשימה עם סלע במרכזה (לי נראה כמו צב, אבל לכו תדעו) ניתן לשחות אליה בנוחות ולשהות בה קצת, מאוד נוח סך הכל. המים צלולים ויפים, ואין שום שירותי חוף, כיאה לחוף מבודד. חוזרים באותה דרך שהגעתם.

כפרים בפליון

Makrinitsa – כפר יפה ומתוייר (מסיבה טובה) יחסית קרוב ל-Volos (זו העיר המרכזית ונקודת הכניסה לפליון). הכניסה אסורה למכוניות ולכן כיף להסתובב בו, ישנם עצי דולב גדולים בכיכר המרכזית (וגם יתושים….) הם חלולים ובאחד מהם ישן לו כלב מנומנם. ממליץ בחום לעצור שם בכנסה לפליון.

Proteia – צמוד לכפר הקודם, כפר עם הרבה מלונות בוטיק יקרים ומטופח. אם תלכו למסעדת Krista (שאמורה להיות מצוינת אך לא אכלתי בה) תוכלו לצאת להליכת "שביל הקנטאורים" – Centaur's path אשר יוצאת ממש משם תזהו זאת לפי אמת מים קטנה שיוצרת מפל. ההליכה היא בערך רבע שעה עד 20 דקות בתוך היער. מאוד יפה ומהנה. כשתגיעו לכבישון למעלה (ניתן לזהות לפי ברז שממנו יוצאים מים טבעיים) תוכלו לחזור בדרך ממנה באתם או לרדת בשביל דרך כל מיני בתים עד שתגיעו חזרה למרכז העיירה.

מסעדה מומלצת ביותר בפליון

בעיירה Agios ioannis שהזכרתי לפני, ישנה טיילת שלקראת סופה (לקראת הנמל) ישנה טברנה שתמיד שוקקת חיים- Galeos Tavern. יש להם פירות ים מדהימים וטריים, שירות מצויין וצ'יפורו מהאגדות (משקה מקומי אשר מכינים בפליון). המחירים זולים.

יכול להיות ששכחתי דברים פה ושם, ואעדכן תוך כדי. אתם מוזמנים לשאול שאלות בתגובות. Yamas!

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן