*הרכבת חופשת סקי באופן עצמאי*. השנה זו הפעם השנייה שאני מרכיב בעצמי את חופשת הסקי השנתית.
עד כה סגרתי דיל דרך מגוון חברות (איסתא, סקי דיל, פינגווין, אשת טורס) אבל אז הבנתי שאפשר לשלם פחות על החופשה ועדין לגלוש באתר ברמה.
שנה שעברה היינו בלה פלאן השנה נסע לואל טורנס לכן הדגשים ממוקדים לאתרים אלה אך רלוונטיים גם למקומות אחרים.
מסכם כמה טיפים ותובנות:
בחופשת סקי הדבר שהכי משפיע על המחיר הוא הטיסות והמלון, שם התנודות במחיר הן הגבוהות ביותר.
חשוב מאוד לא למהר ולסגור טיסה זולה לפני שבודקים מה המחירים בבתי המלון. בכוונה שמתי את שניהם באותו הסעיף, אם רוצים למצוא מחיר זול צריך לבדוק מתי שניהם יחד יתנו את העלות המינימלית.
טיסות:
למי שעדין לא מכיר – google flights אחלה כלי למציאת טיסות.
חשוב לקחת בחשבון לגבי הטיסה שהשעות מאוד קריטיות. אם תנחתו בלילה כנראה שכבר לא יהיו הסעות לאתר הסקי או שסוכניות השכרת הרכב לא יהיו בפעילות. גם בחזור, אם הטיסה מוקדמת מדי כנראה שלא יהיו הסעות ואם תשכרו רכב הנהיגה הולכת להיות משימה לא פשוטה.
מלון:
באתרים בצרפת רוב המלונות הם בעצם דירות. המלצה די כללית היא להזהר ולהטיל ספק. טווח המחירים רחב מאוד וכנראה שאם תקחו משהו זול תשלמו על זה בסוף ביוקר.
אז איך לבחור? ב-Booking, לא להתעלם מביקורות, לראות אם יש מספיק ביקורות על המלון או שהוא קיבל ציון 8.5 רק כי יש עליו 5 ביקורות (מחשיד). תבדקו מה גודל הדירה (בבוקינג כתוב השטח), לפעמים כתוב שהדירה היא ל-4 מבוגרים אבל הדירה עצמה ממש קטנה ובקושי מספיקה לזוג.
תוודאו שיש לוקרים לציוד סקי. תבדקו מה מציע המטבחון ועד כמה הוא מאובזר. בניסיון להוזיל בעלות תבדקו כמה יעלה להזמין ישירות מהאתר של המלון.
קחו בחשבון (!!) לרוב מצעים ומגבות מוצעים בתוספת תשלום ובנוסף צריך לנקות את הדירה בסוף השהייה (ואז עושים לך מסדר שמזכיר טירונות) או לשלם לא מעט כסף על הנקיון.
הגעה לאתר:
אתחיל בלומר שיש מספר אופציות, לכל אחת יתרונות וחסרונות.
השכרת רכב – יכולה להיות אופציה די זולה. אחרי שנה שעברה הבנו שעדיף לא לעשות זאת. אחרי טיסה מעייפת נהיגה של 3-5 שעות כתלות בפקקים בתנאים שאנחנו לא רגילים אליהם (שלג, קרח) זו חוויה לא נעימה. בנוסף, יש לקחת בחשבון את עלות החנייה באתר.
כלל האצבע במקרה הזה – ככל שתהיו יותר ככה יעלה לכם פחות. אני ממליץ להזמין מונית דרך Gettransfers.com.
אחרי ביצוע ההזמנה (שניתנת לביטול בחינם) ודאו עם הנהג שהוא אכן קיבל את ההזמנה ושהוא הולך לחכות לכם בשדה התעופה. בדרך זו אפשר להגיע למחיר של 70-100 יורו לאדם (הלוך חזור), זול משמעותית מחברות אחרות שבדקתי.
סקי-פס:
פה המחיר די קבוע ובכל זאת יכול להמליץ לבדוק עם המלון האם יש אופציה לקנות את הסקי פס דרכו. השנה קנינו את הסקי פס דרך המלון וחסכנו 50 יורו כל אחד (20 אחוז הנחה, לא מעט).
ציוד:
ה-Booking של השכרת ציוד: Alpinresorts.com. השתמשנו פעמיים ובחרנו ברשת החנויות Skirepublic. המחיר זול יותר בהשוואה להזמנה ישירות מהחנות. חפשו באינטרנט Alpinresorts Promotion code – תמיד יש.
סיכום:
אסיים בקצת מספרים ופירוט המחירים לחופשה של השנה, אנחנו 6 אנשים:
- טיסות איזיג'ט לליון שבת עד שבת 800 ש"ח.
- מלון Chamonis dor val thorens דירה גדולה של 67 מטר ל-6 אנשים וסקי פס: 2040 ש"ח כל אחד.
- הסעה הלוך חזור: 360 ש"ח כל אחד.
- ציוד סנובורד רמת silver/gold עם נעליים: 300 ש"ח.
סך הכל 3500 ש"ח שהם 825 יורו.
תמונה מלה פלאן בשביל האווירה.
תודה על הפוסט.
שאלה לגבי התניידות בול טורנס אם לא לקחתם רכב: האם ההגעה למעליות היא באוטובוסים? או מונית כל בוקר
בהנחה שאין דירות סקי אין סקי אאוט