סיפור דרך קמבודיה 24 ימים: טיפים עם מסלול בעלות 2,700 שקל לאדם ‎

סיכום מאוד מפורט של טיול בלתי נשכח ביעד קסום!

מעברים קרקעיים: לאוס ⬅️ קמבודיה ⬅️ תאילנד

משך שהות: 24 ימים

הוצאות: 2,700₪

הרכב: 4 תרמילאיות

מסלול בקמבודיה:

1️⃣ פנום פן – (לילה אחד) Phnom Phen
2️⃣ קמפוט – (4 לילות) Krong Kampot
3️⃣ קורונג – (11 לילות) Koh Rong
4️⃣ קורונג סנלוהם – (3 לילות) Koh Rhong Sanloem
5️⃣ סיאם ריפ – (4 לילות) Siam Reap

מידע כללי על קמבודיה:

ויזה – עושים במקום ומקבלים ל-30 יום בעלות של 30-35$.

סים – Smart/cellcard. שניהם עובדים מעולה. אנחנו עשינו באיים (קורונג) סים של Cellcard בעלות של 3$ עבור הסים ועוד דולר עבור אינטרנט לשבוע (8GB). כאשר נגמר האינטרנט/השבוע ניתן להטעין את הסים בדולר נוסף לעוד שבוע. בגדול אפשר להסתדר בקמבודיה בלי סים, יש ויי פיי בכל מקום.

כסף – העמלה הכי נמוכה היא 4$ עמלה על 1000$ משיכה ב- Sacombank לבעלי כרטיס ויזה.
למי שאין ויזה ניתן למשוך 1000$ עם עמלה של 9$ ב- Aba bank. תמשכו רק דולרים. מתנהלים בקמבודיה עם דולרים. לרוב יחזירו לכם עודף במטבע המקומי שלהם (ריאל).

תרסיס נגד יתושים – בקבוק גדול בצבע כתום בשם OFF.

מעבר מלאוס (דון דט) לקמבודיה (פנום פן):

סגרנו נסיעה בעלות של 200,000 קיפ עבור אדם דרך סוכנות שנמצאת ממש ליד (מימין) מסעדת Mama Tanon. המעבורת יצאה בשעה 07:50 בבוקר. לאחר המעבורת יש נסיעה של כ-חצי שעה למעבר גבול. במעבר גבול בחלק הלאווי מחתימים יציאה מלאוס (שעליה צריך לשלם 2$).

בנוסף מבקשים לראות כרטיס Departure (אם אין לכם אחד כזה צריך לשלם עוד 5$). יש בחור שיושב שם בדוכן (היחיד שלא לובש מדים אז קל לזהות) ומבקש 5$ על טופס שהוא גם ככה אמור להביא לכם. אין צורך לשלם לו. לאחר מכן יש הליכה של כ-5 דקות לצד הקמבודי בו עושים את הויזה. עלות ויזה היא 35$. אם אין לכם תמונת פספורט צריך לשלם 2$.

חיכינו במעבר הקמבודי כ-שעה וחצי. בשעה 12:30 יצא האוטובוס ממעבר הגבול לכיוון העיר הקרובה (שעה נסיעה). שם פיצלו אותנו בין מיני ואן לסיאם ריפ ומיני ואן לפנום פן. אמרו לנו שהנסיעה אמורה להיות ישירה אבל משום מה באותו יום אמרו שאנחנו צריכים להחליף אוטובוס לאחר שעתיים של נסיעה. הגענו לפנום פן ב-22:00.

כדאי להתכונן לנסיעה לא פשוטה, יש הרבה זמנים מתים בין אוטובוס לאוטובוס בהם צריך לחכות הרבה זמן והנסיעה עצמה גם לא הכי סימפטית (תופעת הלדחוף כמה שיותר מקומיים במיני וואן קטן). תהיו מוכנים לנסיעה כזו, מה שהבטיחו לנו כשקנינו את הכרטיסים בסוכנות בדון דט היה מאוד שונה מהמציאות.

1️⃣ פנום פן (Phnom Phen):

עיר מודרנית גדולה וצפופה. לרוב יש צורך להתנייד בה עם טוק טוק מכיוון שהמרחקים נורא גדולים בתוך העיר עצמה. אנחנו מאוד נהנינו בפנום פן, לאחר תקופה ארוכה שלא היינו בעיר גדולה זה היה שינוי מרענן עבורנו. פנום פן הייתה עבורנו תחנת מעבר ללילה אחד אז לא ראינו שם יותר מידי. יש את הארמון (Royal Palace) ששמענו שהוא יפה אך בגלל שלא היה לנו זמן ראינו אותו רק מבחוץ. הכניסה לארמון היא בתשלום ושדות הקטל שמומלץ לבקר בהם אם אתם נשארים בעיר.

לינה פנום פן:

בילבונג הוסטל (Billabong Hostel) – הוסטל מעולה ברמה גבוהה. נקי, יש מזגן, מים חמים, בריכה. יש להם גם דורמס וגם חדרים פרטיים. אנחנו סגרנו מיטות בדורמס משותף של 10 אנשים בעלות של 4.5 דולר ללילה. מומלץ!

למידע נוסף והזמנת חדר בהוסטל בילבונג לחצו כאן

אוכל בפנום פן:

ניתן למצוא את כל הרשתות המוכרות- Burger King, Krispy Kreme, Amazon Cafe.
חוץ מזה יש גם בית חב״ד בפנום פן למי שהתגעגע לאוכל ישראלי. הם גם מוכרים כל מיני מוצרים וחטיפים מהארץ.

נסיעה מפנום פן (Phnom Phen) לקמפוט (Krong Kampot):

סגרנו נסיעה דרך ההוסטל שלנו (Billabong Hostel) בעלות של 9 דולר עבור אדם. לקחו אותנו בטוק טוק בשעה 16:30 לתחנת אוטובוס ממנה יוצא הוואן. הוואן יצא בשעה 17:30. הנסיעה ארכה כ-3 שעות. הגענו לקמפוט בשעה 20:30 בערב.

2️⃣ קמפוט (Krong Kampot):

עיר ששוכנת ליד נהר, לא הכי יפה, קצת עיר רפאים. אבל יש מה לעשות בה. נחמד להעביר 4-5 לילות. כשאנחנו היינו בקמפוט נפלנו על מזג אוויר לא טוב (גשום כל היום) ולכן התפספסו לנו כל מיני אטרקציות)

לינה קמפוט:

מרני גסטהאוס (Marany guesthouse) – הוסטל קרוב ממש למרכז. אין אופציה של דורמס, רק חדרים פרטיים. 10$ עבור חדר עם שתי מיטות זוגיות ענקיות. יש ויי פיי ומים חמים, וניקו לנו את החדר כל יום על פי בקשתנו. אנחנו ישנו 4 בנות בחדר אז יצא לנו הרבה יותר משתלם (2.5$ ללילה) לקחת חדר פרטי בהוסטל הזה מאשר לסגור בדורמס ב-Mad Monkey וב-Monkey Republic איפה שרוב הישראלים ישנים.

למידע נוסף והזמנת חדר מרני גסטהאוס לחצו כאן

אוכל בקמפוט:

1. האפי ספיישל פיצה (Happy Special Pizza) – אוכל מעולה ומבחר ממש גדול. מומלץ!
2. (Simple Things) – ארוחות בוקר מערביות טובות אבל קצת יקרות. מומלץ לכל אוהבי האבוקדו.
3. אפיק ארטס קפה (Epic Arts Cafe) – בית קפה מעולה! ארוחות בוקר מערביות ומאפים מעולים. מומלץ להזמין את הבייגל שלהם. במקום מעסיקים עובדים בעלי מוגבלויות מקסימים בעלי תודעת שירות גבוהה!
4. אושן 11 (Ocean 11) – מסעדה ישראלית.

אטרקציות בקמפוט:

1. חוות פלפלים (La Plantation) – קמפוט ידועה בתור עיר הפלפלים (התבלין). יש חוות פלפלים במרחק של 40-60 דקות נסיעה עם טוק טוק בה מעבירים סיור חינמי באנגלית שאורך כ-20 דקות על סוגי וזני פלפלים שמגדלים שם. בסוף יש גם טעימות פלפלים וחנות מזכרות. אנחנו מאוד נהנינו שם! לא ממליצה להגיע לשם עם אופנוע, הדרך מלאה בבורות ובמיוחד לאחר גשם יש המון שלוליות של בוץ.
2. חדר פרטי לצפייה בסרטים (Top Cat Bar) – מקום בו ניתן להזכיר חדר פרטי לצפייה בסרט לבחירתכם. ניתן להכניס אוכל ושתייה מבחוץ.

נסיעה מקמפוט (Kampot) לקורונג (Koh Rong):

את הנסיעה מקמפוט לאי קורונג סגרנו דרך שי (אושן 11) במחיר של 24$ עבור אדם. את הכרטיסים קנינו יום לפניי. הנסיעה כוללת מיני וואן + מעבורת הלוך וחזור. יצאנו בשעה 08:00 בבוקר. הנסיעה אורכת כ-שלוש שעות + מעבורת שאורכת כ-45 דקות. המיני וואן מגיע לעיר סיהנוקוויל (עיר בבנייה ממש לא נעימה ומלוכלכת, מלאה בסינים-ממליצה לא להישאר שם יותר ממה שנחוץ), שם חיכינו כ- חצי שעה למעבורת. בשעה 13:30 הגענו לקורונג.

חשוב לדעת על קורונג:

קורונג הוא אי אחד גדול המחולק לכמה חופים שונים במרחקים גדולים אחד מהשני. החוף בו כל הישראלים שוהים (לדעתי זה גם החוף הכי יפה מבין החופים שהייתי בהם) הוא חוף ה-4k. ישנו אזור שנקרא הוילג׳ (Village) שהוא נחשב מרכז האי- שם ניתן לעשות סים. המרחק בין הוילג׳ לחוף ה-4k הוא בערך 30 דקות הליכה.

ישנם חופים נוספים פחות מתויירים כמו ה-Coconut beach. אם אתם רוצים להגיע לחוף ה-4k תוודאו שאתם קונים כרטיס למעבורת דרך חברה שעוצרת גם בחוף הזה! אנחנו לא הכרנו את זה כשסגרנו את הכרטיסים והמעבורת הורידה אותנו בוילג׳- משם היינו צריכים לקחת סירה לחוף ה-4k בעלות של 3$ עבור אדם וזה סתם היה טרטור.

3️⃣ קורונג (Koh Rong):

לדעתי קורונג הוא האי עם החופים הכי יפים ונקיים מבין אלו שהייתי בהם. חשוב לדעת שקורונג יקרה גם מבחינת לינה וגם מבחינת אוכל בהשוואה למקומות אחרים בקמבודיה. החוף בו כל הישראלים מתרכזים בו הוא חוף ה-4k. שווה לבקר גם בוילג׳ ואפילו להעביר שם לילה או שניים. אוכל ולינה הרבה יותר זול שם לעומת חוף ה-4K.

לינה בקורונג:

מומלץ מאוד לסגור את הלינה מראש לפני שמגיעים לקורונג! רוב ההוסטלים מלאים. אנחנו הגענו לקורונג בתחילת נובמבר וכל האי היה מפוצץ ישראלים וכך גם ההוסטלים. חשוב לדעת שאם סוגרים מראש דרך בוקינג המחיר יותר יקר מאשר לסגור במקום. אני ממליצה להזמין את הלילות הראשונים מראש וישר כשמגיעים להאריך במקום במחיר מוזל יותר. ברוב ההוסטלים בקורונג אין מים חמים במקלחת ולוקחים תשלום נוסף על חדרים עם מזגן.

1. הריף (Reef on the beach) – הוסטל שמציע גם דורמס וגם בונגלוס במחירים זולים ביחס לקורונג. רוב הישראלים מתרכזים בהוסטל הזה. אחלה של אווירה וחוף יפייפה. אזור הבר פעיל מאוד כל לילה. צריך להזמין את הלינה מראש! הם כמעט תמיד מלאים. אני שילמתי 5$ עבור לילה בדורמס של 4 מיטות עם מאוורר על כל מיטה (סגרתי במקום ולא דרך בוקינג).

למידע נוסף והזמנת חדר במלון הריף לחצו כאן

2. הג׳ונגל של בונה (Bunna’s Jungle) – הוסטל שממוקם בתוך הג׳ונגל, ממש ליד הנסט. למי שמחפש קצת שקט ופחות ישראלים. קרוב יותר לאזור הוילג׳. שילמנו 7$ עבור אדם לדורמס פרטי שלנו עם מזגן ו-2 שירותים ומקלחת בחדר. בעלי ההוסטל מקסימים!! אנשים מאוד חמים שדאגו לנו לכל דבר שאנחנו צריכים ואפילו הזמינו אותנו לערב ברביקיו ושתייה על חשבונם!

למידע נוסף והזמנת חדר במלון הג׳ונגל של בונה לחצו כאן

דיס המלצה על מליבו הוסטל (Malibu Hostel):

סגרנו מראש דרך בוקינג 2 לילות בדורמס של 8 מיטות ללא מזגן בעלות של 5$ עבור אדם ללילה. כבר כשהגענו קיבלנו קבלת פנים ולא נעימה וצ׳ק אין מייגע שארך המון זמן בלי סיבה הגיונית. כשבאנו אליהם בבקשות (לשים אותנו בחדר עם עוד חברים שהגיעו, להחליף מצעים במיטה שהייתה מלאה חול, לעבור לחדר עם מזגן בהמשך) נתקלנו בחוסר סבלנות ואטימות מוחלטת! כל תשובה שקיבלנו מהם הייתה שלילית ובטון לא נעים.

כשרצינו לשאול לגבי מעבר לחדר עם מזגן/להאריך את השהות שלנו- נזכרו להגיד לנו שהחל מהיום למחרת המחירים עולים כי מתחילה העונה (״היי סיזן״). הם דרשו 8$ עבור דורמס ללא מזגן ו-10$ לדורמס עם מזגן. מאוד מהר הבנו שאנחנו לא רוצים להישאר במקום הזה. העברנו את שתי הלילות שהזמנו שם מראש וברחנו משם.

לאורך כל השהות שלנו בקורונג שמענו עוד ועוד מקרים על היחס המזלזל והחוסר סבלנות שישראלים חוו במליבו. עד היום הרבה ישראלים המליצו על המליבו בגלל המיקום והמחיר הזול ולכן רוב לקוחות ההוסטל הם ישראלים. בתור ישראלים שיש להם כוח, ממליצה לא לתת לזה יד ולא לפרנס אנשים כאלו.

אוכל בקורונג:

1. ריף (Reef on the beach) – מגישים אחלה של אוכל מקומי.
2. היל ביצ׳ ריזורט (Hill Beach Resort) – המבורגרים מעולים אבל המנה קטנה ודי יקרה.
3. פורה ויטה (Pura Vita) – אוכל מקומי ושניצל מעולה.
4. לונג סט ריזורט (Long Set Resort) – אוכל מערבי ומקומי טעים! מומלץ להזמין את הפיצה והפסטה! מחירים לא זולים.
5. אנו קפה (Eno Cafe) – מסעדה איטלקית מדהימה!! סופר מומלץ! בין הפיצות הכי טעימות שאכלנו במזרח. נמצאת בוילג׳ – שזה מרחק הליכה של חצי שעה מחוף ה-4k.

אטרקציות בקורונג:

בגדול קורונג הוא מקום למנוחה ולבטן גב ואין בו יותר מידי אטרקציות. העיסוק העיקרי הוא להיות בחוף כל היום עם חברים, לשחק הקפצות/מטקות ובערב לשחק ביר פונג ולצאת למסיבת טכנו.

1. סיור יום – יש סיורי יום עם סירה שאפשר למצוא בכל סוכנות גם בחוף ה-4k וגם בוילג׳ שכוללים: דייג, שנורקלים, חוף מהמם בשם Long Beach בו רואים שקיעה מטורפת וסיור פלקטונים בלילה. אנחנו לא רצינו את הסיור המורחב בגלל שלא רצינו את הדייג והפלנקטונים (הקטע של הפלנקטונים זה שכשהם באים במגע עם משהו אפשר לראות אותם זוהרים בצבע כחול ירוק בחושך מוחלט במים).

את הפלנקטונים אפשר לראות בכל לילה בלי קשר לסיור, פשוט צריך למצוא נקודה על החוף שאין בה אור, להיכנס למים בחושך לא יותר מידי עמוק ולהזיז את הידיים.

כמובן שעם משקפת (שהסיור מספק) תראו את הפלנקטונים יותר טוב. לקחנו אופציה של סירה פרטית בעלות של 10$ לאדם שתיקח אותנו בשעה 11:00 לשנורקלים (המים לא צלולים אז לא כל כך רואים משהו), אבל עדיין נהנינו מהחוויה. לאחר שעה וחצי-שעתיים הסירה לקחה אותנו לחוף ה-Long Beach – חוף יפייפה במרחק של 30-40 דק׳ עם סירה.

הוא לא כל כך מתוייר, יש בו ריזורט אחד יוקרתי ענקי ומעבר לזה אין שם מסעדות והוסטלים ולכן כדאי לבוא מוכנים עם אוכל ומים לכל היום. רצוי גם להביא לונגים, רמקול, פריזבי וכדור. נשארנו שם עד השקיעה. סגרנו איתם שיבואו לאסוף אותנו עם הסירה בשעה 18:00 בערב. השקיעות מהחוף הזה פשוט מדהימות!!

באופן כללי זה החוף הכי יפה שראיתי בקמבודיה, מאוד ממליצה להגיע אליו. הסירה שחזרה לאסוף אותנו היא אחת מסירות הסיור שיוצא כל יום כמעט- כלומר הסירה הייתה מלאה בתיירים. במקרה יצא שהצטרפנו גם לסיור הפלנקטונים שלהם למרות שזה לא היה חלק מהדיל שלנו. תוודאו מראש שמורידים אתכם במזח שקרוב לחוף שלכם. הכריחו אותנו לשלם מראש על הסיור ובחזור הורידו אותנו בחוף במרחק של כ-30 דק׳ הליכה (למרות שזה לא מה שסגרנו איתם).

2. קיימת אופציה גם להשכיר קייאקים ולחתור לאי נוסף.
3. יש בריכת אינפיניטי בריזורט שממוקם בסוף חוף ה-4k ששמו Hill Beach Resort. בתקופה שאני הייתי בקורונג היה אפשר לקנות שתייה ולהיכנס לבריכה ללא תשלום נוסף, אך הבנתי שהבעלים החליט שמעתה הוא גובה כסף עבור כניסה לבריכה. יש שם גם אחלה של האפי האור על הקוקטיילים. מיקום מדהים לראות ממנו את השקיעות של קורונג.

חיי לילה בקורונג:

1. נסטיבל (Nestival) – מסיבת טכנו שמתקיימת בנסט (מרחק של 15 דקות הליכה מהריף) בכל יום שני החל משעות הצהריים ועד הזריחה. עלות כניסה אם קונים מראש היא 4$. עלות כניסה אם קונים כרטיס במקום היא 6$.

2. פוליס ביץ׳ (Police Beach) – מסיבות טכנו והאוס בפוליס ביץ׳. צריך לברר לפניי באילו ימים מתקיימת מסיבה- בדרך כלל זה קורה בימי רביעי ובימי שבת. הפוליס ביץ׳ ממוקם במרחק של שעה בהליכה מחוף ה-4k. ניתן גם לקחת סירה לשם בעלות של 3$ לאדם. עלות כניסה למסיבה אם קונים כרטיס מראש היא 10$. עלות כניסה אם קונים במקום היא 12$.

3. ריף (Reef on the Beach) – בריף יש אחלה של אווירה בערבים. הם מארגנים כל ערב טורנירים של סנוקר/ביר פונג/בינגו. רוב האנשים בחוף ה-4K מתרכזים שם בערב.

נסיעה מקורונג (Koh Rong) לקורונג סנלוהם (Koh Rong Sanloem):

סגרנו את הסירה לקורונג סנלוהם דרך הדוכן עם המטרייה הצהובה שממוקם בתחילת המזח שנמצא ליד ה-Pura Vita. עלה לנו 8$ עבור אדם. המעבורת יצאה בשעה 08:00 מהוילג׳ (אם רוצים לעלות מהמזח שבאזור הריף והמליבו צריך לשלם קצת יותר). ירדנו בעצירה השנייה של המעבורת- חוף ה-Saracen. ממליצה להישאר בחוף הזה.

אנחנו עשינו בוקינג להוסטל שקוראים לו בודגה (Bodega) שממוקם קצת יותר רחוק-לכן יצרנו קשר יום לפניי עם ההוסטל דרך מספר טלפון שרשום בגוגל בשביל לשאול על הסעה. הגענו לחוף הסארסאן בשעה 09:00, בשעה 10:00 יצאה הסעה בחינם (סירה כחולה) שלוקחת למזח של הבודגה.

4️⃣ קורונג סנלוהם (Koh Rong Sanloem):

לינה קורונג סנלוהם:

1. בודגה (Bodega) – הוסטל חדש שממוקם בחוף יחסית מבודד. לא החוף הכי יפה שתראו בקמבודיה. ההוסטל עצמו נקי, יש מים חמים, וויי פיי. יש אופציה לחדרים פרטיים ולדורמס. אנחנו שילמנו 5.8 דולר לאדם עבור מיטה בדורמס עם מזגן ו-2 שירותים ומקלחת פרטיים. ההוסטל מלא באירופאים ועובדים אירופאים. אווירה צעירה. יש בריכה ליד הלובי.

בגלל שאין מבחר כי החוף מבודד נאלצנו לאכול בהוסטל- האוכל מאוד יקר! פחות התחברנו לאווירה האירופאית ולחוף המבודד ולאחר 2 לילות שכבר נקבעו מראש החלטנו לחזור לחוף Saracen. בגלל שהבודגה ממוקם רחוק הם דואגים להסעה עם סירה בחינם למזח הראשי בחוף הסאראסן.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון בודגה לחצו כאן

2. ביג איזי (The Big Easy) – הוסטל נחמד ממש. שילמנו 8$ עבור אדם לדורמס של 8 אנשים עם מזגן (ללא מים חמים). הבעלים של המקום מקסים!

למידע נוסף והזמנת חדר במלון ביג איזי לחצו כאן

אוכל קורונג סנלוהם:

1. ביג איזי (The Big Easy) – אוכל מערבי טעים!
2. האפי פלייס (Happy Place) – מסעדת פיצות טעימה! עם כל פיצה מגיעה קולה בחינם.

חופים קורונג סנלוהם:

החופים בקורונג סנלוהם הם לא החופים הכי יפים ולא הכי נקיים. אפילו מאוד מלוכלכים ויש חלקים שהמים נצבעו לגמרי בצבע חום בגלל הדלק שנפלט מהסירות. בצד הזה של האי יש רוחות מטורפות וגאות ואי אפשר באמת להיכנס למים. לכן אני ממליצה להגיע לצד השני של האי: יש חוף יפייפה במרחק של 30 דקות הליכה (שביל בטון שמתחיל ליד הוסטל אוקטופוסי) בשם לייזי ביץ׳ (Lazy Beach). בשביל לשפר את החוויה ממליצה להביא איתכם לונגים, ספר, כדור, פריזבי וצ׳וקולוקים.

נסיעה מקורונג סנלוהם ( Koh Rong Sanloem) לסיאם ריפ (Siam Reap):

בשביל להגיע מהאיים (קורונג/ קורונג סנלוהם) לכל עיר אחרת צריך לעבור קודם בסיהנוקוויל. אנחנו מראש סגרנו מעבורת מסיהנוקוויל לאיים הלוך חזור אז היה לנו כבר כרטיס. אבל למי שאין כרטיס ניתן לקנות בקורונג סנלוהם בדוכן שממוקם מול המזח. צריך לבדוק מראש מתי יוצאת/ ואם בכלל יוצאת מעבורת באותו יום בגלל תנאי מזג אוויר.

אמורה לצאת מעבורת לסיהנוקוויל 3 פעמים ביום. אנחנו יצאנו במעבורת של 16:00. המעבורת עוצרת בכמה תחנות נוספות. המעבורת לסיהנקוויל אורכת כ-40 דקות. כשהגענו למזח בסיהנוקוויל לקחנו טוק טוק בעלות של 3$ לתחנת האוטובוס שממנה יוצא הסליפר. את הסליפר הזמנו מראש באתר Camboticket. ממליצה להזמין סליפר של חברת Virak. סליפר מדהים! יש אופציה להזמין ב-14$ וב-17$.

דיס המלצה:

אנחנו עלינו על סליפר של חברת Olongpich והיה פשוט נוראי! שילמנו מחיר מופרז (17$) עבור תנאים טובים יותר וקיבלנו מיטה שחד משמעית לא מתאימה לשני אנשים. על קירות הסליפר הסתובבו להם ג׳וקים. היו המון עצירות, שעה לתוך הנסיעה הסליפר נעצר למשך שעה בה הקמבודים לא הפסיקו להעמיס סחורה ואופנועים לתא המטען של הסליפר (והעלו את המוצ׳ילות שלנו למעבר).

5️⃣ סיאם ריפ (Siam Reap):

לינה סיאם ריפ:

1. וואן סטופ (One Stop) – הוסטל מושלם! דורמס ברמה גבוהה. יש ויי פיי. מים חמים, מזגן ומיקום מעולה! שילמנו 4.5 ללילה. לובי נחמד עם טלוויזיה שאפשר לשבת לראות בו סרטים.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון וואן סטופ לחצו כאן

2. גארדן וילג׳ (Garden Village) – הוסטל שכל הישראלים מתרכזים בו. אחלה של אווירה. יש בריכה ואזור ממש נחמד עם בר לשבת בו גם ביום וגם בלילה. שילמנו 3$ על דורמס של 6 עם מזגן.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון גארדן וילג׳ לחצו כאן

אוכל סיאם ריפ:

האוכל בסיאם ריפ הוא בין הדברים שהכי נהנינו מהם. יש מבחר גדול והרבה אוכל מערבי.

1. סיסטר סריי קופי (Sisters Sray Coffee) – ארוחות בוקר מערביות מדהימות! מומלץ מאוד! במיוחד לאוהבי האבוקדו.
2. בורגר גורמנט (Burger Gourmant) – המבורגר טעים מאוד!! מסעדה של בחור צרפתי. יש שם קרפים טעימים בטירוף! מחירים יקרים אבל שווה כל דולר.
3. דה מיסינג סוקס לונדרי קפה (The Missing Socks Laundry Cafe) – מסעדה ממש מגניבה שהקטע שלה זה מנות של וופל בלגי בכל מיני צורות. מומלץ מאוד!! לא לוותר על הוופל שלהם.
4. אליה גריק קיטשן (Elia Greek Kitchen) – מסעדה יוונית עם אוכל מעולה!! זול ומשביע ומאוד אוהבים ישראלים. תודעת שירות גבוהה. יש להם שני סניפים, אחד במרכז העיר והדני קרוב לגארדן וילג׳. מומלץ מאוד!
5. דה הייב (The Hive) – ארוחות בוקר מערביות טובות! תודעת שירות גבוהה. אחלה של מילקשייקים.

אטרקציות סיאם ריפ:

1. סיור מקדשים – גולת הכותרת של קמבודיה. הדעות על החוויה הזו מאוד חלוקות. יש המון שלא נהנו ממנה. קיימות כמה אופציות לסיור המקדשים. יש כרטיס יומי בעלות של 37$ בו ניתן להיכנס לכל המקדשים במשך יום אחד. יש אופציה לכרטיס ל-3 ימים בהם ניתן לפרוס את הכניסה למקדשים ל-3 ימים.

ויש אופציה לשבוע שלם. לדעתי יום אחד/3 ימים גג זה מספיק בשביל למצות את החוויה. סגרנו את הסיור דרך סוכנות בשם A Mei travel and tour שממוקמת ממש ליד השוק יום. שילמנו 8$ עבור אדם כולל הדרכה וכולל הסעה. ממליצה בחום לקחת מדריך ולא לעשות את המקדשים באופן עצמאי. זה הרבה יותר נחמד לקבל מידע והדרכה על המקדשים מאשר להסתובב בהם באופן סתמי.

בחרנו לראות את המקדשים בזריחה. יש אופציה לעשות זאת גם בשקיעה. יצאנו בשעה 14:30 וחזרנו להוסטל בשעה 12:30. מומלץ להביא חטיפים למהלך היום. יש עצירה לארוחת צהריים במקום די יקר עם מבחר לא מאוד גדול. חשוב לדעת שהמקדשים מאוד מאוד מתויירים! אין איך להתחמק מזה כל כך.

בחוויה האישית שלי: המקדשים עצמם יפים מאוד ואני שמחה שעשיתי את זה. הדבר היחיד שהפריע לי זה כמות התיירים וכמה שהחוויה עצמה תיירותית וממוסחרת. פשוט צריך להיות מוכנים לזה מראש.

2. שוק יום – Made in Cambodia. שוק גדול ממש נחמד, יש בו הכל מהכל. מבגדים, לאוכל, למזכרות, לתבלינים, ויש עוד המון לגלות בו.
3. בית קולנוע – בית קולנוע בשם Major Cinplex. ממוקם קרוב לפאב סטריט

חיי לילה סיאם ריפ:

1. פאב סטריט (Pub Street) – רחוב מלא בברים שכיף לשבת בו בערב!
2. איקס בר (X Bar) – בר ממש מגניב שבדרך כלל מתפתחת בו מסיבה, פתוח עד שעות הלילה המאוחרות. טיפ: תעלו לרופ טופ של הבר ולא תתאכזבו.

נסיעה מקמבודיה (סיאם ריפ) לתאילנד (בנגקוק):

קנינו כרטיסים לאוטובוס מסיאם ריפ לבנגקוק בדוכן שממוקם ליד השוק בשם A Mei travel and tour בעלות של 11$ עבור אדם. סגרנו את הנסיעה יום לפניי כן. האוטובוס אסף אותנו מההוסטל בשעה 07:20. הנסיעה ארכה כ-3 שעות עד לגבול תאילנד.

במעבר הגבול מחתימים יציאה מהצד הקמבודי ועוברים לתהליך הגשת ויזה (30 יום בחינם) בצד התאילנדי. לא היה צורך לשלם על שום דבר לאורך התהליך. חשוב ללכת כמה שיותר מהר לעמוד בתור כשיורדים מהאוטובוס במעבר הגבול בין קמבודיה לתאילנד.

אחרת אפשר להיתקע שם שעות. שמרו על כרטיס ה-departure שתמלאו שם! כשעוברים את כל ההליך הבירוקרטי מחכים לכל האוטובוס שיסיים- בינתיים ניתן לשבת לקנות משהו לאכול בצד התאילנדי (כדאי לבוא כבר עם באטים, הם לא מקבלים שם דולרים- יש שם בנק למי שרוצה למשוך באטים אבל העמלה כנראה גבוהה). לאחר שכל האוטובוס סיים המשכנו את הנסיעה לקאו סאן – שם הורידו אותנו. הגענו לשם בשעה 20:30 (קחו בחשבון שבנגקוק פקוקה מאוד).

המלצה חשובה:

❗️ באי קו טה קייב (Koh Ta Kiev) לא הספקנו לעבור וזה לגמרי פספוס! פגשנו המון אנשים שהיו ומאוד נהנו שם. זה אי מאוד בתולי ושלו. לגמרי הייתי מעבירה שם 2-4 לילות.

קמבודיה את חלום שהתגשם! ❤️ (ויעד נהדר לחגוג בו יום הולדת בטיול).

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן