טיול זוגי בניו זילנד – המלצות זהב של חודש וחצי ברכב, מעט בחלק הצפוני ובעיקר דרומי

חזרנו טיול זוגי בניו זילנד ונשתדל לרכז כאן בעיקר עצות שלא ראינו בפוסטים אחרים, ושנקווה שיעזרו לכם גם בתכנון המקדים וגם תוך כדי (שוב – לא מדובר בסיפור דרך, אלא בהמלצות זהב).

לפני הטיול לניו זילנד:

רבות דובר וידובר על התנהלות כלכלית נכונה בטיול. התשובה הנכונה משתנה מאדם לאדם, ותלויה ברצון שלו לסחוב על עצמו מזומן לאורך זמן, להתמקח עם בנקים, להשקיע זמן וכד'. אנחנו בחרנו באופציה פשוטה יחסית, שגם השתלמה לנו לאורך זמן – כרטיס האשראי I need it של מקס. אחוז בודד על עמלה על המרת מט"ח (כלומר, מחייבים אתכם ב-NZD, הסכום מומר ללא עמלות המרה ל-USD, ואז אתם מחויבים בשקלים כאשר עמלת ההמרה מ-USD ל-ILS היא אחוז בודד). רוב מוחץ של העסקים המקומיים עובדים עם אשראי (בכל מקרה, תמיד כדאי שיהיו עליכם עוד כמה מאות NZD ליתר ביטחון).

רכב? קרוואן? כן או לא סלף קונטיינד?

אחרי בירורים רבים, הבנו שאנחנו רוצים לטייל ברכב. מזג האוויר המשתנה תכופות והרצון להיות ניידים ואדפטיביים הכריע באופן מוחלט לכיוון רכב. השוואות מחיר גרמו לנו להבין שאנחנו לא בליגה של קראוונים ודומיהם, אז התרכזנו בשכירת רכב (כי אין שום טעם לקנות רכב מתחת לשלושה חודשי טיול) שהוא גם סלף קונטיינד. בדיעבד, הסלף קונטיינד לא היה ממש נחוץ.

במערב האי הדרומי, בו לרוב מתרכזים רוב הטיול, אין כמעט חניונים חינמיים לבעלי סלף קונטיינד, ובכל מקרה משלמים מדי ערב על לינה שיש בה שירותים ומקלחת. שורה תחתונה: רכב מרווח עם מיטה גדולה ונוחה, לא חובה SC.

אותה מסקנה תקפה גם לגבי שכירת קרוואן לזוג: פשוט מיותר לחלוטין. משפחה וילדים קטנים זה כבר סיפור אחר לגמרי. אנחנו ממליצים על אליאב, שמסתובב בקבוצות ולא בעיה למצוא את הפרטים שלו (שכרנו ממנו טויוטה Alphred שהיה מרווח מאוד, וקיבלנו שירות טוב מאוד, מעבר למצופה).

אפליקציות לנייד:

הורידו כבר בארץ מראש הכל, והירשמו להכל כבר בארץ. לא תוכלו להירשם בניו זילנד בהרשמה שכוללת SMS (רוב ההרשמות דורשות זאת). אנחנו ממליצים על:

  • Trip Advisor
  • Gaspy
  • Campermate
  • Bookme
  • Metservice
  • XE Currency
  • Uber
  • Spotify

וכמה מילים על בוקמי: תמיד שווה להתקשר לבית העסק ולנסות להשוות מולם מחיר. ההתנהלות מול בית העסק עצמו הרבה יותר נוחה, בעיקר בכל הקשור לשינוי מועד או אפילו ביטול.

מזג אוויר בניו זילנד:

ממליצים בחום לבדוק עם YR. Met נחמד, אבל כללי מדי, ומצאנו ש-YR מאוד מדויקים ומפורטים. תכננו את רוב הטרקים שלנו עם YR ובכולם הם הגיעו לרמת דיוק גבוהה מאוד גם בטמפרוטורות, גם בעוצמת הרוחות וגם בכיסוי העננים (חוץ מבמאונט קוק, ששם יש פשוט מערכת אקלים מטורפת ושונה לחלוטין מכל האיזור… אז שם פשוט להמר ולקוות לטוב).

ובאותה נשימה: "Off Season". התחלנו לטייל באמצע אוקטובר, מה שנחשב כאוף סיזן. מזג האוויר אכן היה הפכפך מאוד, אבל עם תכנון מקדים נכון ואצבע על הדופק, נהננו מהמון ימי שמש והצלחנו לטרק בכל המקומות שרצינו – שברובם היו ריקים או שטיילו בהם מעט מטיילים.

DOC: אל תזלזלו בהם. גם אם נדמה לכם שקראתם ואתם יודעים, תמיד כדאי, אם יש זמן, לעבור בסניף ה-DOC הקרוב ולקבל מעט יותר מידע והערכה של תוואי שטח. לא פעם קיבלנו מהם המלצות נהדרות.

חבילה לסלולר:

לנו זה היה קריטי. עשינו חבילה של ספארק (לפני החתמת הדרכונים אפשר לקנות חבילות ללא מיסים – מומלץ בחום) שכללה 10 GB ושיחות ומסרונים ללא הגבלה. זה הציל אותנו בהמון מקרים שהם היינו צריכים להתקשר ולהזמין מראש לינה, אטרקציות, או סתם לברר עם הדוק אם שווה להגיע לפארק לאומי מסוים בזמן מסוים.

תוך כדי הטיול:

רעבים וצריכים לסגור פינה? לכו על פאי, הפלאפל של ניו זילנד. יש מלא סוגים וצורות אפייה, לא התאכזבתי אף פעם.

Honesty boxes: פזורות בעיקר בצפוני, אבל ראינו גם בדרומי. מדובר בתוצרת חקלאית של מקומיים שפשוט מוציאים דוכן החוצה, כותבים את המחיר וסומכים עליכם שתשלמו בהתאם (כלומר, העמדה לא מאוישת). אפשר לקנות אבוקדו, לימון, ביצים, דבש, עגבניות, ומה לא בעצם. שווה לנסות.

ובכל הקשור באוכל, פשוט תנו לטריפ אדוויזור לבחור עבורכם. לא הצלחנו להתאכזב ממנו.

נשמע דבילי בהתחלה, אבל כבר בקניות הראשונות שלכם קנו חבילת קיסמים. ברוב המסעדות שיצאנו מהן לא היו ולא הבינו מה אנחנו רוצים מהם.

ימים גשומים? לכו לקולנוע! יש קולנועים משפחתיים מהממים שפזורים לאורך הדרומי (היינו בסינמה פרדיסו האגדי, בקולנוע בקווינסטאון ואפילו בטה-אנאו). בטה-אנאו יש סרט של חצי שעה על כל הפיורדלנד מבית היוצר של שר הטבעות, שעשו סרט ולא היה להם מקום להקרין אותו, אז הם פשוט… בנו קולנוע בטה-אנאו והם מקרינים אותו שם (יש גם סרטים אחרים בשוטף).

מסלולי טיול בניו זילנד:

אם יש לכם אפשרות, תמיד בחרו ב-Scenic rout. לא תתחרטו.

טונגרירו – שווה לצאת גם במזג אוויר פחות טוב, אבל הכרחי לצאת עם חברה מקצועית. לנו לא הייתה ברירה אלא לצאת במזג אוויר לא מדהים, בלשון המעטה, ויצאנו עם https://www.adventureoutdoors.co.nz/, שהיו פשוט מעולים.

בלנהיים (צפון הדרומי, ממש קרוב לפיקטון שהיא עיירת המעבורת): איזור יחסית צעיר של יקבים ויינות נהדרים. ממליצים בחום להקדיש חצי יום לאיזור ולסיור ביקב. בנוסף, יש באיזור את הפאי הכי טוב בכל ניו זילנד: The Burleigh.

The Riwaka Resurgence: מסלול קצרצר, קליל, חינמי ומהמם בצפון האי הדרומי. נהר, מפלים, בריכות טבעיות. שווה מאוד לעצור אם יש זמן.

Rawhiti Cave: מערת נטיפים מרשימה מאוד וחינמית בצפון האי הדרומי. עלייה של כשעה עד למערה, לעיתים בוצי, תלול. לא קל אבל שווה את המאמץ.

The Waikoropupu Springs: מסלול קצרצר וקליל בצפון האי הדרומי לבריכות טבעיות מדהימות. מומלץ בעיקר בימי שמש – הצבע של המים מהפנט. על הדרך בלבד.

טרק אייבל טזמן: אפשר למצות גם ביום בודד. קחו ווטר טקסי למפרץ שממנו נראה לכם הגיוני לחזור, ותוכלו לחסוך גם ימים וגם כסף. לטעמנו, ממצה מאוד.

וונאקה: מסעדה בשם KIKA. יקרה, אבל הכי טובה שהיינו בה (משירה אבק למקום 2). ממליצים על ארוחת ראשונות, לא חייבים עיקרית.

יש בקווינסטאון אפשרות להתקלח עבור 5 NZD לאדם בהוסטל JUCY. אחלה של מקלחת, ומאפשר לישון אח"כ בזול בקמפים של הדוק שפזורים מסביב לקווינסטאון (הלינה בקווינסטאון עצמה יקרה לרוב).

קרוב לקווינסטאון תוכלו למצוא מסלול בשם Bob's Cove – יש שני מסלולים, הארוך והקצר. הקצר ממש ממש מומלץ – עלייה קצרצרה ותצפית מרהיבה! הארוך מיותר.

מילפורד מול דאוטפול סאונד: עשינו את שניהם. הדאוטפול סאונד מיותר לחלוטין, וזה בלי קשר לעלות המטורפת שלו (כ-500 ₪ לאדם). המילפורד סאונד נחמד, ויש אחלה דילים בבוקמי. אם מצאתם דיל בפחות מ-50 NZD לאדם, לדעתנו זה שווה את זה.

שווה מאוד להקדיש יומיים לנסיעה מטה-אנאו למילפורד. יש מלא מסלולים קטנים ומעלפים בדרך, והדרך עצמה מספקת נופים עוצרי נשימה. תנו לזה את הזמן הראוי.

טרקים שלגמרי אפשר להספיק את ביומיים אם אתם בכושר סבבה: קפלר ורטוברן. קפלר: אפשר לחתוך מההתחלה חלק באמצעות סירה, ובסוף באמצעות מונית/שאטל/סידור רכבים על ידי יציאה בחניון מוקדם יותר (הריינבוו). יש מסלול צד של טיפוס להר לוקסמור – לא לפספס! קצרצר ושווה כל רגע.
רוטברן: פשוט מאגדים יומיים של הליכה ליום אחד. חשוב מאוד לתכנן לוגיסטית מראש החלפת מכוניות, או לסגור שאטל. עלול להיות יקר מאוד.

בעלי חיים בניו זילנד:

אואמרו – פינגווינים. אם החלטתם להשקיע וללכת, רק פרימיום. תוספת קטנה ששווה מאוד את הדלתא בהנאה.
קאיקורה – דולפינים! אין דברים כאלה. פשוט לא לפספס. גם אם אי אפשר לשחות כי אין מקום, שווה מאוד ללכת לצפייה. בנוסף, יש מלא מקומות שאפשר פשוט לעצור את הרכב ולראות כלבי ים משתזפים. מאוד שווה את הנסיעה.

ומעל לכל:

יצגו אותנו בכבוד. אתם לא הישראלים הראשונים או האחרונים שמטיילים בניו זילנד, ובכל מקום שתטיילו תשאירו רושם, לטוב או לרע. תשתדלו שהוא יהיה טוב עבור הבאים אחריכם. אנחנו התרשמנו שבניו זילנד המטייל הישראלי עוד לא הרס לעצמו את השם – בואו נשמור על זה.

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן