ניו זילנד הכנה לטיול – כל מה שצריך לדעת לפני שטסים

טסתי לניו זילנד בגיל 36, לחודש וחצי (מתוך טיול של ארבעה חודשים שכלל גם את החוף המזרחי של אוסטרליה, את פיג'י בספונטניות לא מתוכננת ואת הונג קונג) לגמרי לבד. ניו זילנד היא אחד המקומות הבטוחים ביותר שיצא לי לטוס אליהם וכאישה זה פרט סופר חשוב, במיוחד כשאת נוסעת לבד.

ההכנה לטיול:

טיסה לניו זילנד

עולה 500 פאונד פחות! לטוס לניו זילנד דרך לונדון (אפילו שזה לנסוע אחורה כדי לנסוע קדימה) כי לאנגליה יש הסכמי סחר איתם שלנו אין.

אם תכננתם את הטיול מספיק זמן מראש (מה שמומלץ אם אתם רוצים לראות את כל מה שיש לשני האיים להציע) אתם יכולים לטוס עם איזי ג'ט ב-$200 ללונדון כמעטפת ולחסוף סכום כסף לא מבוטל. לגיטימי אם לא בא לכם הטרטור הזה, אבל בגלל שידעתי שאני נוסעת לתקופה ארוכה כל שקל היה לי חשוב וזה גם אפשר לי לפנק את עצמי בשבועיים בלונדון בדרך הביתה.

התניידות בניו זילנד

הרבה אנשים קונים רכב והופכים אותו לבית שלהם לתקופת הטיול, פיתרון מעולה אם אתם נמצאים שם כמה חודשים כי לוקח זמן למצוא רכב, לשפצר אותו לצרכים שלכם ולמכור אותו כשאתם מוכנים לעזוב.

זה משהו שבחרתי לא לעשות, גם כי לא הייתי בניו זילנד מספיק זמן להתעסקות הזו וגם כי לא אהבתי את המחשבה של לישון לבד בלילה ברכב, בטוחה ככל שניו זילנד תהיה.

מצאתי פיתרון מושלם בשבילי ולטעמי בשביל כל אחד! www.kiwiexperience.com הקיווי אקספיריינס הוא חוויה מושלמת בעל שם טיפה רע שכבר ממש מזמן אינו מוצדק.

לפני שנים רבות האוטובוסים של קיווי היו מוזנחים ובזמן הנסיעות היו סמים וסקס ולא בקטע טוב, אבל!!!!! מאז נכנסו בחברה חוקים חדשים וצי אוטובוסים נוחים ומפנקים ואני מצאתי את החוויה לא רק מהממת אלא תורמת לחלוטין לתענוג שבטיול, ומאפשרת להכיר אנשים בעלי אותו וויב טיולי לאורך הדרך.

באתר ניתן למצוא כרטיסים ממגוון סוגים, רק לאי התחתון, רק לאי העליון, להכל בכיוון אחד, להכל ללא הגבלה ובעצם כל סוג נסיעה שיכל להתאים לכל סוג טיול. יש גם הרבה מבצעים אז גם כשהבנתם איזה כרטיס אתם רוצים לא חייבים למהר, אפשר לחכות למחירים נוחים יותר (אם תתקשרו לחברה נציגי המכירות המקסימים יגידו לכם מתי אפשר לצפות למבצעים והנחות).

מה שאהבתי בחברה הזו ספציפית זה שהנסיעה היא בסגנון הופ-און-הופ-אוף, אתה מחליט באיזה יום אתה נוסע לאן וכל מה שצריך זה להיכנס לאפליקציה יום לפני ולהגיד שאתה הולך להיות על האוטובוס ביום המחרת. עוד באפליקציה תוכלו למצוא אטרקציות שנמצאות באזור אליו אתם נוסעים ואילו עצירות כייפיות יהיו בדרך.

הנסיעות עצמן הן דרך נפלאה להכיר אנשים שיכולים להעביר לכם את הזמן בנסיעה, להצטרף לחדר ההוסטל שלכם בערב וחלק אפילו יכולים להיות ממש באותו הראש ובאותו הכיוון ולארח לכם חברה לשבוע שבועיים.

הנהגים מלאי ידע ויכולים לענות על כל מה שתשאלו, הם גם נחמדים ויעצרו את כל האוטובוס כדי שנוכל לצלם שלט של "קיווי חוצה" רק כי ביקשתי בנימוס (כן, לגמרי ביקשתי בנימוס ולגמרי עצרו לי).

בנוסף, בעודכם על האוטובוס הנהג שואל מי זקוק ללינה ו/או מעוניין להשתתף באטרקציה זו או אחרת בתשלום מוזל. אני ביליתי חצי מהטיול בהוסטלים דרך בוקינג.קום וחצי דרך האוטובוס והיה מושלם.

 

לינה בניו זילנד

בעוד שבאוסטרליה היו מוצלחים יותר ומוצלחים פחות, בניו זילנד לא נתקלתי בהוסטלים מזעזעים, גם הפשוטים שבהם לרוב נקיים ונוחים (אל תשכחו לקחת מנעול, ברוב ההוסטלים יש כלוב בו תוכלו להניח את החפצים שלכם ולנעל אם יש לכם מנעול וזהירות תמיד מומלצת).

אני נסעתי על תקציב מפנק יחסית ועל אף שישנתי בהוסטלים (בחירה שנועדה גם קצת לחוות "טיול אחרי צבא" שמעולם לא היה לי וזו גם דרך נהדרת להכיר אנשים) לא התכלבתי, ושהיתי בחדרים של 4-6 אנשים ולא בחדרים של עשרה או אולמות שינה אך אם אתם מעוניינים להוריד בתקציב, אלו גם אופציות הזמינות לכם.

ציוד ואריזה

אני נסעתי עם מוצ'ילה אבל לחלוטין אפשרי לנסוע עם מזוודה למרות שבעיני לטיול כזה ספציפית מוצ'ילה עדיפה. מה שכן, אין מה לארוז המון, איך שנחתתי, הדבר בראשון שעשיתי היה לשלוח חבילה של חמישה קילו בחזרה הביתה.

אני עשיתי רק Great Walk אחד (עוד על זה בהמשך) אז שלחתי שק שינה הביתה ושכרתי אחד לפני הטרק. כמעט לפני כל טרק גדול אתם תשנו בעיר שתאפשר לכם לשכור את הציוד שאתם צריכים במחיר סביר לחלוטין אז אני מצאתי שבשביל ארבעה ימים אין צורך לסחוב ציוד ארבעה חודשים.

תשקיעו במגפי הליכה טובות וחודשיים לפני הטיול תתחילו לשבור אותן, לכו איתן לכל מקום שמאפשר זאת כדי שתגיעו לניו זילנד עם נעליים נוחות המאפשרות את אלפי הקילומטרים שתצעדו בנוחות וללא כאבים.

מעבר לזה אין מה לעוף על בגדי יציאה ונעלי יקב, אף אחד לא משתמש בהם שם, סעו עם המינימום האפשרי אם אתם מתכוונים לנוע ממקום למקום.

המלצה שלמדתי על בשרי – אני חייה את חיי בג'ינס, הכי נוח לי בעולם. לטרקים ארוכים תשאירו את הג'ינס בהוסטל. טייץ או מכנסיים קצרים יתייחסו לבירכיים שלכם בהרבה יותר סלחנות כשאתם מטפסים על הר.

חיסונים וביטוח

אין צורך בחיסונים מיוחדים לניו זילנד חוץ מקורונה ? ואולי שווה לבדוק שהאנטי טטנוס שלכם בתוקף מאחר והרבה הליכה ואטרקציות משמעותן לפעמים נפילות ותמיד Better safe than sorry.
את הביטוח שלי עשיתי דרך פספורט קארד לכל ארבעת החודשים כי אהבתי את המחשבה שאם חס וחלילה משהו קורה, יש לי כבר כרטיס שמחייב את הביטוח במקום להתעסק עם החזרים לאחר החזרה לארץ.

גם אם אתם מתכננים וגם אם לא, תעשו ביטוח לספורט אתגרי ולחילוץ והצלה. היו דברים שתכננתי לעשות (צניחה חופשית) והיו כאלה שזרמתי עם חברים (כי אין דרך טובה יותר להתחיל שנה חדשה מאשר לעשות את הבאנג'י הכי גבוה בניו זילנד עם אנשים שהכרת לפני יומיים).

ניו זילנד היא אם ארצות הספורט האקסטרימי ואני ממליצה לבטח למקרה שתחליטו גם אתם לקפוץ מאיזשהו גשר. חילוץ והצלה מומלץ לכל מי שמתכנן לעשות טרקים, אפילו אם זה רק טרק אחד, הטרקים שם הם עצמאיים וללא מדריך אז עדיף להיות בטוח ומבוטח.

לחובבי הצילום

נקודה למחשבה על מצלמות – יש לי מצלמה מקצועית והיא נהדרת אבל אני קצת שמחה שלא היה לי אותה כשנסעתי לניו זילנד, זה לסחוב משהו מגושם ועדין כשצריך להיות סופר פיזיים רוב הזמן ועם התמונות שלי יצאו מושלמות דרך העדשה של OnePlus5 תתארו לכם איך הן היו נראות עם הביצועים של הטלפונים שיש היום (חמש שנים מאוחר יותר).

העובדה הקיימת היא שניו זילנד כל כך יפה שאי אפשר לצלם בה תמונה לא טובה ואלא אם נראה לכם שתזדקקו לזום היסטרי (אני לא נתקלתי בצורך הזה) אין באמת סיבה לסחוב מצלמה. והסיבה שבכנסתי את זה כאן זה כי לא משנה אם החלטתם לקחת רק טלפון או טלפון ומצלמה, אל תשכחו לבטח גם אותם.

מזג אויר

כשאבארץ חורף, בניו זילנד קיץ. אני נסעתי בסוף נובמבר וזכיתי לקיץ מושלם. יחד עם זאת, מעיל גשם (לא פוך, דק כזה שמגן מרטיבות) ומכנסי גשם מומלץ לקחת איתכם ממש, במיוחד אם אתם יוצאים לטרקים. זה שקייץ לא אומר שתמיד יבש בניו זילנד.

סיכום

ולפני שנסיים את פרק ההכנות – דברים שחייבים להזמין מראש!

ויזה! כדי להיכנס לניו זילנד צריך ויזה, תהליך ההגשה והקבלה מאוד פשוטים ואם אתם מתחת לגיל 30 אתם יכולים גם להוציא ויזת עבודה לתיירים למקרה שתחליטו להישאר טיפה יותר או לעבוד עבור לינה שזה דבר מאוד נפוץ וכייפי.

בניו זילנד ישנם Great Walks, אלו הם טרקים של 3-4 ימים ורובם נחשבים היפים בעולם. בעוד שהטרקים עצמם הם חינמיים צריך להזמין מראש ולשלם על הלינה לאורך הטרק, גם אם תרצו לישון באוהל ולא בביקתה תצטרכו להזמין את המקום שלכם מראש. לרוב הטרקים יש גם גרסת טיולי יום אם תרצו לחוות את האזורים של הטרקים שהחלטתם לא לעשות ואני ממליצה בחום גם על טיולי יום אלו.

בכל אופן, אני עשיתי באופן מלא רק את המילפורד טרק, נרשמתי אליו חצי שנה מראש ועדיין הייתי צריכה לאלתר כי היו תאריכים רק חודש אחרי הזמן שרציתי, הטרקים האלו מוזמנים המון זמן מראש והמקומות מוגבלים אז בשניה שאתם יודעים מתי אתם מתכננים לנסוע תיכנסו לאתר ותזמינו את מקומות הלינה שלכם בטרק, אל תשכחו להזמין לכל הלילות בהם אתם בטרק, לפחות כשאני נסעתי היה צריך להזמין כל לילה בנפרד.

ואל תסתבכו, שירות הלקוחות שלהם מושלם! אם אתם לא בטוחים, תרימו טלפון והם יעזרו לכם עם סבלנות אין קץ (תאמינו לי, בחנתי מקרוב) ומבטא ניו זילנדי משגע.

לפני שאסיים תרשו לי לשבור סטיגמה ששמעתי מלא פעמים לפני שנסעתי: "האי הדרומי יותר שווה מהאי הצפוני" – I call bullshit!

בשני האיים יש נקודות עוצרות נשימה ויפיפיות והחוויות והטרקים בשני האיים מאוד שונים אחד מהשני אבל לוותר על האי הצפוני זה לוותר על הוביטון, וקת'דרל קוב ועוד המון מקומות מושלמים שחבל להפסיד.

כל זאת בפרק הבא "ניו זילנד – פרק שני – האי הצפוני"

מוזמנים להציץ בבלוג הטיול של יעל —> כאן

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן