שבוע עבר מאז שחזרתי, עבר קצת הדיכאון, אז משתפת אתכם בהמלצות מן הטיול באסמסטרדם בקורונה.
מלון מומלץ באמסטרדם – V nesplein
הייתי במלונות וAirbnb באמסטרדם, אבל המלון הזה…וואו!! בואו נתחיל מהעיצוב של המלון שהוא לא פחות ממושלם. לקחנו חדר סופריור זוגי, והוא היה עצום (זה היה הבדל של 150₪ בטוטאל, ולגמרי היה שווה את זה מבחינתנו). המקלחת גדולה עם ראש גשם. כל יום יש שירותי ניקיון, שמחדשים את הסבונים, המים, קפסולות הקפה (כמו שצריך). יש בר-מסעדה של המלון שווה ממש. והשוס? זה באמת 2 דק׳ מהדאם.
למידע נוסף על המלון ולבדיקת זמינות לחצו כאן
תחבורה באמסטרדם (רכבת, השכרת רכב, תחבורה בעיר)
רכבת בין מדינות – הגענו לאמסטרדם ברכבת מפריז. נסיעה קלילה של 3 וחצי שעות. ניתן לקנות כרטיס באינטרנט. מחיר כרטיס משתנה בהתאם לשעה וכמה אתם קרובים לתאריך הנסיעה.
טיפ – לקנות כרטיס לשעות הבוקר וכמה שיותר זמן מראש (המחירים קופצים בצורה לא פורפורציונית)!
נ.ב – 0 בדיקות במעברי גבול. לא ביקשו דרכון, לא הצהרת בריאות, לא בדיקת pcr, כלום. כמו שעולים לרכבת מרחובות לתל אביב השלום, רק בלי הבידוק הבטחוני. הזיה.
השכרת רכב – שכרנו רכב מחברת שלמה סיקסט. הסניף יושב ב-Amsterdam centraal. עלה לנו כמעט 400₪ ל-24 שעות. בחרנו את הרכב הכי זול כשהגענו לסניף הוא היה חסר במלאי ושודרגנו לשברולט 4*4, לא התווכחנו. השירות היה מהמם. בלילה אפשר לחנות אצלם בחניון בחינם (חניה באמסטרדם זה סיוט ויקר). ממליצה.
טיפ – למחזיקי כרטיס כאל יש איזה 10% הנחה להשכרת רכב בחו״ל, כולל ביטוחים והוספת נהג. שווה ממש.
תחבורה ציבורית – למי שלא אוהב ללכת הרבה, יש תחבורצ מכל מקום, לכל מקום. אוטובוסים, טראם, מטרו. הכל נגיש, קליל, נקי. אפשר לקנות כרטיס באשראי בכל תחנה. יש כרטיס לשעה, ול-24 שעות.
טיפ – גוגל מפות – באמת שזו האפליקציה הכי יעילה. גם נותנת את הדרך הטובה ביותר בתחבורה, גם כל כמה זמן התחבורה מגיעה, וגם מראה ממש לרמת הפרט לאן ללכת, לאן לפנות. אני הייתי עליה לאורך כל הטיול.
אמסטרדם בקורונה
הקורונה כמעט ולא מורגשת באמסטרדם.
מסיכות – רק בתחבורה ציבורית/מעליות עם עוד אנשים. זהו.
בדיקות – אנחנו עשינו בדיקת pcr בכתובת הזו:
- Oudezijds Achterburgwal 168 Amsterdam, Netherlands
צריך לקבוע תור מראש. זה היה חינם. חיכינו 10 שניות בתור. בדקו אותנו 10 שניות. קיבלנו תשובה אחרי שעתיים.
אטרקציות מומלצות באמסטרדם
- מוזיאון וואן גוך – מזמינים כרטיס באתר. ממש קל. חשבנו שיהיה סתם מוזיאון, בפועל אהבנו! ממליצה למי שיש זמן ואוהב מוזיאונים. אם זו פעם ראשונה באמסטרדם אולי הייתי מתמקדת בדברים אחרים, והולכת בפעם הבאה (כן, כן, תמיד יש פעם הבאה).
- אדם לוקאאוט (A’dam lookout) – קנינו כרטיס משולב לנדנדה, למשקפי vr ולמשקה בבר.
- הנדנדה לא למי שיש פחד גבהים בכלל. משקפי ה-vr עושים בחילה לרגישים, ומשקה בבר זה בייסיקלי זירו או הייניקן. לסיכום: זה מהדברים שחייבים לסמן עליהם וי, ואז להמליץ לכולם לא ללכת.
- וונדר אקפריינס/ החוף הורוד (wonder/ pink beach) – הגענו כדי להכנס לוונדר, אבל אי אפשר להגיע ללא הזמנה מראש, רק עד שעה מסוימת, ובול בזמן. התבאסתי קצת, אז נכנסו לחוף הוורוד. לא הייתי מגיעה במיוחד לשם, אבל אם אתם באיזור אז אל תוותרו אני ממש אהבתי. זה בעיקר אבל להצטלם, כי רמת הקוקטיילים זה בורגס 2010.
- זאנסה סכאנס – מקום מהמם, לבלות בו שעה
- וולנדם וכפרי דייגים – מקום יפה, ציפיתי ליותר, האוכל בינוני.
- וונדלפארק – נחנקנו יש הרבה פינות יפות אחרות בעיר.
קופישופס
- אברקסס – כמה עוד אפשר לחפור על אברקסס? סתם, היינו שם כל יום. אין מה להגיד שזה המוסד הכי טוב בעיר בנושא. חשוב לציין!!!! השוקו שלהם השתנה ונהיה מעפן סורי לאכזב.
- קאטסו – קופישופ ליד שוק אלברט. איך לא הייתי בו עד עכשיו נבצר מבינתי. ממליצה.
- בשורה עצובה – חלק גדול מהקופישופס פשטו רגל בגלל הקורונה, ביניהם הפופאיי, דה דורס ומוכרים אחרים. ממש כמו לראות גן סגור.
מזג אוויר באמסטרדם בספטמבר
בגדול היה נעים. היינו 6 ימים ולרוב הייתה שמש נעימה ולא ירד גשם. אבל, באמת שאי אפשר להסיק מזה כלום ולא לדעת להמשך. מזג אויר זה דבר הפכפך ומשתנה. הסתכלנו גם בתחזיות, ולפרקים הן היו שגויות. המלצה שלי (סתם, של המורה שלי מכיתה ז׳ לשל״ח) – שיטת הבצל.
סיכום
בשורה התחתונה – החוויה של אמסטרדם היא ניסוי וטעייה. יהיו המלצות שתעופו עליהם, ויהיו המלצות בינוניות שתתאכזבו. ככה זה בחו״ל. העיקר שתהנו בין תמונה לתמונה.