פיימונטה איטליה – טיול של שלושה ימים הכולל משחק של יובנטוס וטיול יין בלנגה

טיול יין יומי בלנגה Langhe, פיימונטה איטליה.

פיימונטה איטליה – הקדמה:

במסגרת טיול בן 3 ימים לפיימונטה באיטליה, שכלל גם משחק של יובנטוס בטורינו, החלטנו להקדיש יום אחד לטיול באחד מאזורי היין הטובים בעולם, אם לא הטוב בהם. היום תוכנן בתיאום מראש עם נהגת/מדריכה תושבת המקום בעלת הכשרה בתחום היין, העונה לשם דניאלה.

את היקבים אני בחרתי ושכנעתי את המדריכה להכניס ביקורים בארבעה יקבים ליום אחד (הנורמה זה 2). היא תיאמה את שעות הביקור מול היקבים וגם הזמינה מקום לארוחת צהריים בטרטוריה מקומית.
התכנון המקורי היה להתחיל את הטיול מתחנת הרכבת באלבה מוקדם בבוקר, אבל המשחק של יובנטוס זז ליום המתוכנן של הטיול כמה ימים לפני הטיסה, ולכן החלטנו לעשות את הטיול ביום הנחיתה.

מהלך הטיול בפיימונטה איטליה:

הגענו באוטובוס הראשון לטורינו ודניאלה אספה אותנו בשעה 11 לכיוון לנגה, נסיעה של כשעה ורבע, כאשר בדרך היא מראה ומספרת לנו על חלק מהעיירות, כרמים, נופים מטורפים, כנסיות, טירות ויקבים, בכבישים צרים ומפותלים, הכל בקצב של איטלקי שמאחר לארוחת צהריים וללא שימוש בוייז.

הענב העיקרי שמגדלים באזור הוא נביולו והשאיפה העיקרית של בעלי היקבים היא לייצר ממנו את היינות ברולו או ברברסקו. ברולו הוא מלך היינות ויין המלכים. לא תמיד יין העשוי ענבי נביולו יהפוך לברולו או לברברסקו, הכל תלוי בתנאים של שנת הבציר ואיכות הענבים. גם לא כל יצרן רשאי ליין שלו ברולו, רק ל-11 עיירות באזור מקבלות את חותמת האיכות הגבוהה ביותר ליין איטלקי. זנים נוספים שגדלים כאן הם ברברה, דולצ'טו, ארנס וכו'.

האזור מתהדר גם באגוזי לוז מובחרים והוא מקום הולדתה של חברת פררו האחראית לשוקולד פררו רושה, נוטלה וכו'. חקלאי האזור מתפרנסים בזכות החברה ומשפחת הבעלים אהובה מאוד שם. המפעל לייצור פררו רושה נמצא באלבה ואי אפשר לבקר בו.

אחרי סיבוב בין הכפרים אנחנו מגיעים לארוחת צהריים במסעדת Il Monarca בעיירה צ'יסונה. המטבח הפיימונטזי מתהדר במספר מנות מוזרות, ביניהן ויטלו טונטו, נתח קר של פילה עגל ברוטב טונה. אחרי מנות הפתיחה והמנות הראשונות (הפסטות), אנחנו מוותרים על העיקריות וממשיכים ישר לקינוח.

מכאן (השעה 2) ועד סוף היום מתחיל מרתון של יקבים, כאשר האחרון נסגר בשעה 6 וחצי. באזור שוכנים מאות אם לא אלפי יקבים, רובם במבנים מהודרים עם מרתפים. המחירים ביחס לאיכות היין נגישים מאוד לרוב, בעיקר ביקבים הקטנים. למשל, הברולו הכי גבוה (רזרב) שיקב מציע למכירה מתומחר ב-40 יורו בלבד. בהשוואה למצב בישראל, היינו בהלם.

קצת על הייקבים:

יקב 1: Francesco Borgogno
מספר בקבוקים שקינו: 1

יקב משפחתי קטן יחסית בעיירה ברולו שבו מסורת ייצור היין עוברת בירושה מזה שלושה דורות. מארחים אותנו בחום עם יין, גבינות, לחם ועוגיות מאגוזי לוז שלטענתם הולכות טוב מאוד עם ברולו.

יקב 2: Marchesi Di Barolo
מספר בקבוקים שקנינו: 0

יקב עתיק וגדול אבל גם תעשייתי מאוד בעיירה ברולו, כמו יקבי הכרמל במושגים של הארץ. שווה ביקור לו רק בשביל הסיור ההיסטורי במרתפים העתיקים עם החביות הענקיות מהמאה ה-19.

יקב 3: Cantina Del Glicine
מספר בקבוקים שקנינו: 0

יקב בעיירה נייבה שמייצר את היין במרתף עתיק עם מנהרת אבן מהמאה ה-15 שמוגן ע"י אונסקו ולא ניתן לבצע בו שינויים. הטמפרטורה הנמוכה במרתף היא כמובן טבעית ונשמרת כל השנה, פטריות צומחות על קירות המנהרה. אנחנו טועמים 7 יינות בליווי גבינות ואגוזי לוז. תשומת הלב של המארחים כל הזמן חלוקה בין המבקרים השונים, אנחנו חייבים לרוץ ליעד הבא.

יקב 4: Gigi Bianco
מספר בקבוקים שקנינו: 3

היקב הכי טוב בטיול, בעיירה ברברסקו. בעלי היקב, בני זוג בשנות ה-80 לחייהם היו נחמדים מספיק לחכות לנו מעבר לשעת הסגירה. ביקור קצר, יינות מצוינים ואנחנו מגיעים לסף השתייה שלנו.

דניאלה מורידה אותנו באלבה, העיר המרכזית באזור שמפורסמת בזכות פטריות הכמהין הלבנות באפשר למצוא כאן בסתיו. אנחנו מסתובבים שם עוד כשעה וחוזרים ברכבת לטורינו עייפים אך שיכורים ומרוצים.

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן