בודפשט שבוע טיול של שבוע שלם בבודפשט בירת הונגריה כולל המלצות ואטרקציות

אחרי שבוע שלם חזרתי מבודפשט, ונראה שבדומה לאירופה הפוסט-קומוניסטית, גם בבודפשט עובדים קשה כדי לשנות את הדימוי של המזרח העני, עם סמלים של מותגי יוקרה בינלאומיים, חיי לילה מדהימים ודרכים שלמות שהסבו למדרחובים מסוגננים.

בודפשט היא עיר אירופאית טיפוסית שמורכבת בעצם מאיחוד של שלוש ערים, העיקריות הן בודה ההררית והפחות מסחרית ופשט המישורית והמסחרית עם השדרות הארוכות שנראה שלא נגמרות. שני החלקים מופרדים על ידי נהר הדנובה ומחוברים ביניהם באמצעות ששה גשרים, מה שהופך אותה אוליי לעיר הגדולה ביותר במזרח אירופה.

אני יכול להגיד שבודפשט היא אחלה עיר, מאוד מאוד כיפית, ויש המון מה לעשות בה (בניגוד למה שחשבתי ביום הראשון), אבל כמו בכל מקום, יש כמה דברים קטנים שאם יודעים, הם יכולים מאוד לשפר את הטיול.

טיסת צ'רטר עם בלו בירד (ישראייר) לבודפשט

טסתי עם חברת בלו-בירד היוונית שיחסית לצ'רטר הייתה נהדרת, הטיסה יצאה בזמן, הייתה נוחה למדי ולמען האמת – גם חצי ריקה.

שדה התעופה בבודפשט מאוד מאוד מיושן, קטן ומבולגן.

המרת מטבע ותחבורה ציבורית

ביציאה משדה התעופה, בצד שמאל יש צ'יינג' עם שער לגמרי לא אטרקטיבי, החלפתי שם סכום קטן לתחבורה ציבורית בעיקר.
מול אותו צ'יינג', יש דוכן למכירת כרטיסים לאוטובוס ישיר למרכז העיר, כ-40 דקות. מחיר הנסיעה 900 פורינט לכיוון. לאוטובוס יש רק שתי תחנות בעיר, בדק טר שהוא איזור יותר מרכזי ובקלווין טר שיותר קרוב לשוק המקורה.

בהלוך היה מאוד נוח, אבל בחזור האוטובוס היה עמוס באנשים שכמעט עמדו אחד על השני,
המלצה – אם אתם חוזרים באוטובוס לשדה התעופה, תעלו בתחנת דק טר שהיא התחנה הראשונה ולא בקלווין ששם כבר תצטרכו לעמוד כל הנסיעה. בעקרון, אירו אחד = 300 פורינט.

אני ממליץ מאוד על החלפת כסף בואצי אוצה מס' 10, בכניסה שלט כתום ולוגו של ווסטרן יוניון. החלפנית שעובדת שם, נתנה לי את השער הכי טוב שהשגתי בעיר, יחד עם איזשהו כרטיס הנחות לאתרים בעיר, קבלות וחתימות מה שעשה רושם של מקום מאוד מסודר ורציני – והיא גם חייכה לעומת הרבה אחרים.

תחבורה ציבורית בבודפשט

לגבי התחבורה הציבורית בעיר עצמה, בבודפשט לא מספיק לקנות כרטיס, צריכים גם לתקף אותו. כל כרטיס צריכים לתקף רק פעם אחת בנסיעה הראשונה והוא עולה 350 פורינט ומתאים לכל סוגי התחבורה בעיר. יש גם את הבודפשט קארד שנותן אפשרות לנסוע חופשי בתחבורה הציבורית בעיר ועוד כל מיני הנחות. לדעתי הוא יקר ולרוב הישראלים הוא לא יוצא משתלם.

מרחצאות סצ'ני חוות דעת ומחירים

המחירים שמפורסמים בכל מקום שבדקתי לא נכונים. הכניסה לבריכות עם שעון שמשמש מפתח ללוקר (אין שום צורך בקבינה למרות שהתוספת היא בסה"כ 500 פורינט) עולה 5200 פורינט ולא מחירים שאין להם קשר למציאות כמו במפרסמים באינטרנט.

החלק האטרקטיבי הוא של הבריכות החיצוניות, זה גם החלק היפה של המקום, והאווירה מעולה. מבפנים, כולל הבריכות הפנימיות והמלתחות – היה לא מאוד יפה וגם לא מאוד נקי. מומלץ מאוד להגיע לשם עם נעליים ולא ללכת בלי כמו שהרבה אנשים עשו שם.

אני נסעתי במטרו מכיכר אוקטוגון שנמצאת קצת מחוץ למרכז, 5 תחנות עד לסצ'ני, מומלץ להביא מגבות ובגדי ים – כי המחירים במקום גבוהים.

הרובע היהודי בבודפשט

האמת היא שהתלבטתי אם להכנס לבית הכנסת, אחרי ששמעתי שהרבה מוותרים על החוויה. בסופו של דבר החלטתי כן להכנס, הכרטיס עולה 3000 פורינט (בהצגת תעודת סטודנט) במקום 4000 וכולל סיור מודרך באנגלית בבית הכנסת ובחצר שהיא אתר זכרון בפני עצמו (ושחלק ממנו הפך גם לבית עלמין). אם כבר מגיעים לשם, שווה להכנס, גם אם קוראים אח"כ כדי להבין יותר מה בדיוק ראיתם.

מדריך מקוצר למטייל העצמאי ברובע היהודי בבודפשט

חיי לילה בבודפשט

חיי הלילה האמיתיים בבודפשט הם מיום רביעי עד יום ראשון. תדעו שבבודפשט מסיבות לא מתחילות לפני 22:00 בלילה. לדעתי הפאבים הבאמת טובים נמצאים מסביב לרובע היהודי ובסמטאות שבין בית הפרלמנט לאיזור אונדראשי. ואצ'י אוצה הוא רחוב ארוך מאוד עם המון חנויות מזכרות, כדאי גם לצאת ממנו ולגלות רחובות ראשיים אחרים (ואפילו זולים יותר) וכמובן להסתובב בעיר גם ביום וגם בלילה, חוויה אחרת לגמרי.

מסעדות ופאבים מומלצים בבודפשט:

יש בעיר כמה מסעדות ישראליות יקרות מאוד ביחס למחירים הכלליים בעיר (והאמת היא שגם ביחס למחירים בארץ), ובאופן כללי המחייה בעיר בהחלט סבירה אבל לגמרי לא "זולה רצח!" כמו שראיתי שכתבו על בודפשט, לא פעם.

בואצי אוצה, הזמנתי בבית קפה קיורטוש שעלה משהו בסביבות 1000 פורינט, אחרי כמה ימים הייתי בדוכן רחוב באוקטוגון שנקרא Kurtoskalascs – לדעתי הרבה יותר טוב – ב-350 פורינט!

אותו דבר לגבי פאבים, בואצי אוצה הייתי בפאב נחמד שנקרא The Pointer Pub, היה האפי האוור בין 15:00-17:00 ובירה עלתה אז 690 פורינט, באיזור קצת יותר מרוחק, פאב עם אותו שם ואותו לוגו (כנראה רשת מקומית) הציע האפי האוור מ-14:00 עד 18:00 ובמחיר נמוך יותר, 590 פורינט.

השוק המקורי, לדעתי לא היה מאוד מלהיב או עם מבחר מאוד מעניין. עוד משהו קטן – אני חושב שיש בארץ תבלינים מעולים, אבל אם בכל זאת בא לכם להביא מהונגריה איזה פפריקה, אז אל תקנו אותה מחנויות מזכרות, או עם מארזים שנראים יותר מדי "תיירותיים", אני באמת לא יודע כמה זמן זה עמד שם… פשוט כנסו לסופר, ותשאלו את האישה הראשונה שנראית לכם, באיזו פפריקה היא משתמשת אצלה בבית – יופי, עכשיו קחו כמה חבילות הביתה.

מול השוק המקורה, צמוד לברגר קינג יש פאב שנקרא For Sale בכניסה יש ערימות של מכתבים שתלויים על התקרה והקירות וסלי קש עם בוטנים על השולחנות. האוכל שם די טוב והמחירים די אטרקטיביים. ואיך אפשר להיות בהונגריה בלי מרק, בהמשך הרחוב (מס' 14) יש מרקייה בשם Soup Fast Food שמציעה כמה סוגים (כולל גולאש) בכוסות קרטון – במחיר של (רק) 490 פורינט. היה שם רק סוג אחד צמחוני, השאר בשריים.

המסעדה שלדעתי הייתה הכי מומלצת בעיר נקראת Varkvarju. רק תזכרו דבר אחד, בסופי שבוע חובה (!) להזמין שולחן מראש בכל המסעדות, אם לא – תאלצו להסתפק ב-Pizza Forte או משהו בסגנון.

ההמלצה אוליי הכי טובה שאני יכול לתת, היא לא להיות במירוץ של "אתרי חובה" או לסמן וי. קחו את הזמן, אל תמהרו לשום מקום, ואם חופשה של שלושה – ארבעה ימים או אפילו שבוע לא תספיק לכם כדי ליהנות מהעיר ומהאווירה הכיפית שלה, תמיד תוכלו לקפוץ על מטוס – ולחזור.

מסלול חד יומי בבודפשט בשיטת >>> | סיור עצמאי ברובע היהודי של בודפשט >>> |

כתיבת תגובה

  • מרחצאות סצ'ני בודפשט 13 נובמבר 2019 18:33 at
    מרחצאות סצ'ני בודפשט 13 נובמבר 2019 18:33 at

    יש לי מספר שאלות לגבי מרחצאות סצ'ני

    1) האם יש מקלחת שאפשר להשתמש בה אחרי הביקור?
    2) קיבלתי הרבה המלצות להגיע מוקדם בבוקר, האם זה נכון?

    תודה מראש?

    • sedmedia 14 נובמבר 2019 23:41 at
      sedmedia 14 נובמבר 2019 23:41 at

      לגבי שעת הגעה למרחצאות סצ'ני. לפי דעתי זה תלוי באיזה יום את מתכוונת ללכת ופחות תלוי באיזה שעה.
      זה לא סוד שבסוף השבוע המקום יהיה עם הרבה מבקרים וכמובן שהמהלך השבוע יהיה עמוס יותר בשעות אחה"צ-ערב.

      חשוב לי להדגיש שהעומס לא מורגש. המקום גדול ויש בו הרבה בריכות.
      אני תמיד הלכתי אחה"צ להרגיע את השרירים אחרי יום ארך של הליכה. פחות כייף בבוקר בעיני, אבל זו העדפתי האישית בלבד.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן