טיול בסין 5 שבועות – סיפור דרך מפורט למטייל העצמאי על טיול מדהים ביעד קסום

סיפור דרך סין – סופר דופר מפורט של 5 שבועות (סוף מאי עד סוף יוני), זוג מאוהב (חדרים פרטיים) וחברים נוספים (לפעמים יש קצת מידע על דורמס). תרמילאי לא מתכלב (: בערך 1300-1500 דולר כולל טיסה פנימית וקצת קניות.

מעבר גבול קרקעי מלאוס – נסיעה בסליפר מצפון לאוס עד קונמינג.
שבועיים וחצי בבק דור ושבוע וחצי עירוני.

יונאן (14)- סצ'ואן (10)- שיאן (4)- שאנגחאי (4) מעבר לטיוואן.

אפליקציות חשובות מאוד בסין:

זה לא סוד שקשה מאוד להסתדר בסין כשאתה לא יודע סינית אבל בעזרת אפליקציות נכונות אפשר להקל מאוד על הטיול.
* דבר ראשון VPN כדי שתוכלו להפעיל פייסבוק, וואטסאפ, יוטיוב וכו. עבדו מצויין אצלי: פרוקסי VPN, טורבו VPN, יוגה VPN.

  1. Google translate (לא מקוון) – מסינית לאנגלית. חוסך המון אי הסנה ובעיקר עוזר לכם להבין מה כתוב ומה אפשר לאכול בכל מקום/כיווני נסיעה.
  2. Didi – אפליקציית מוניות סופר זולה. האובר של סין.
  3. Wechat – אפליקציית על! עושים דרכה הכל.. הודעות שיחות תשלומים העלאת סרטונים ופרסום של מה שבא לך. הרבה סינים ירצו להוסיף אתכם לוויצ'ט שלהם.
  4. Ctrip – אפליקציה להזמנת מלונותטיסות ורכבות בסין. האפליקציה לוקחת עמלה אבל היא מאוד נוחה. רצוי לבדוק באפליקציה מראש את שעות הנסיעה המחיר ומספר המקומות שיש ברכבת ואז להחליט אם עדיף להזמין אוטובוסרכבתטיסה.
  5. אין איזשהי אפליקציה לאוטובוסים בתוך העיר אבל Google maps עושה את העבודה! בנוסף- האתר Chinabusguide יכול מאוד לעזור בתכנון נסיעות. יש בו את הזמנים של האוטובוסים ממקום למקום (כל מקום) ומחיר הכרטיס. ככה אפשר לתכנן מתי להגיע לתחנת האוטובוס ופשוט לקנות כרטיס במקום.
  6. אפליקציית XE – מאוד נוחה להבנת ערך המטבע… יואן, שקל, דולר וכל מדינה שתגיעו אליה בעצם.

לאפליקציות מומלצות נוספות לחץ כאן >>>

המלצות זהב לטיול בסין:

  1. חשוב מאוד להערך מראש עם תעודת סטודנט/תעודת שחרור. זה מוזיל עלויות בטירוף… 50% הנחה לכל כניסה לאטרקציה.
  2. תביאו מעיל גשם וכיסויי גשם לתיקים (תלוי בעונה אבל למרות שהיינו ביוני תפס אותנו גשם כמה פעמים וזה הציל אותנו ממש).
  3. לקנות תרמוס ותה פרחים. בכל מקום יש מים חמים (רכבתתחנה מרכזית וכו).
  4. לפני כל טרקנסיעה להצטייד בפירות, ממרחים (חמאת בוטניםריבה) וקרקרים במכולת.
  5. למי שיש לו גזייה איתו, מומלץ להצטייד מראש בנמס בכוס, קפה שחור וכן מה שבא לכם להכין (אפשר לקנות בלוני הברגה לפני יציאה לרוב הטרקים).
  6. מי שלא לחוץ בזמן – תתניידו בטרמפים! הסינים סופר נחמדים ואוהבים לעצור ולעזור. זה מוזיל עלויות בצורה משמעותית וגם זו חוויה בפני עצמה.
  7. בערים גדולות שווה לעשות בוקינג מראש אחרת תשלמו ביוקר. בנוסף, יש הרבה מלונות שלא מקבלים זרים ועדיף לגלות את זה בבוקינג מאשר ברחוב עם המוצ'ילה על הגב (: או שפשוט תלכו רק על המלצות של ישראלים קודמים שהיו במקום וסיפרו לכם.
    ** בית שלום יש בקונמינג, צ'נגדו ושי-אן (שי-אן לא לעוד הרבה זמן).
  8. עדיף למשוך כסף בבנק מאשר להמיר מדולרים בבנק. סתם טפסיידה מיותרת ולא בכל מקום יודעים אנגלית- בנוסף יש עמלה כשבמשיכה מבנק אין למי שיש חשבון מט"ח ולמי שיש חשבון רגיל פשוט ישלם את העמלה של חברת האשראי.
  9. ברוב ההוסטלים שישנו בהם (בק דור) לא היה מזגן אבל יש סדין חשמלי שעושה את העבודה בלילות הקרים.
  10. הטיסות הכי זולות שמצאנו מסין לישראל הן משנגחאי (דרך חברת Hainan) באתר הרשמי. בנוסף, גם הטיסה לטיוואן היא הזולה ביותר מפה.

מילים שעזרו לנו להסתדר:

  1. Bu hau ise- (במקום סליחה) לא בכוונה.
  2. Shieshie- תודה
  3. Nihau- שלום
  4. Kei wo- אפשר את
  5. Mayo- אין
  6. Hochi- טעים
  7. Tang- מרק
  8. Bu la- לא חריף
  9. Bu shi- לא
  10. Shi- כן
  • רצוי להצביע על מה אתם רוצים ולהגיד זה. Giga- זה (ג'יגה) ואם כבר באוכל עסקינן- כשלא מבינים אתכם- תכנסו למטבח, תצביעו או שתכינו לבד.
  • הרבה פעמים תשמעו את הסינים אומרים Niga niga.. זה כמו הכאילו, אמממ… שלנו.

אז!

מחוז יונאן! (14 ימים)

קונמינג- לואופינג- קונמינג- דאלי- ליג'יאנג- שאנגרי-לה- טרק היובנג

קונמינג

2 לילות

עיר ענקית (שוק ראשוני) ונקייה שמהווה נחיתה מאוד רכה לבאים, הרחובות רחבים, נקיים ונעימים וזו העיר עם זיהום האוויר הנמוך ביותר בכל סין! האנשים מאוש מסבירי פנים ואפילו אפשר למצוא כמה אנשים שיודעים קצת אנגלית.

לינה בקונמינג

40 יואן ללילה Cloudland youth hostel  לדורמס. אחלה הוסטל ואחלה מיקום! קרוב לשוק אוכל, פארק נחמד, וולמרט של 4 קומות ושוק מקומי. תחנת המטרו הקרובה אליה ניתן להגיע- Panjiwan.

מלון Xing xong – ארבעה כוכבים, 155 יואן לזוג ללילה כולל ארוחת בוקר (מזעזעת)! למי שרוצה להתפנק ועדיין לשלם מחיר יחסית זול לשאר במרכז העניינים (: צמוד ל-2 תחנות מטרו ומאוד נוח להגיע משדה התעופה.

אטרקציות בקונמינג

אין יותר מידי מה לעשות בתוך העיר אבל הסתובבנו בשביל להתאקלם ולהבין לאן הגענו. יש פארקים יפייפיים ברחבי העיר עם אנשי הגיל השלישי שעושים הרקדות טאי צ'י ומשחקים ווימבלדון בכל שעות היום!

בנוסף – לרוב האטרקציות של יונאן (שדות האורז, האשמה האשומה ועוד) יוצאים מהתחנות המרכזיות השונות בעיר (צפון, דרום, מזרח, מערב). האנשים בהוסטל יכוונו אתכם לאן שתצטרכו להגיע!

יש הרבה טיולי יום שאפשר לצאת אליהם כמו יער האבנים (ראינו רק מבחוץ מהרכבת ונראה מטריף) ומקדשים שונים אבל בחרנו לוותר- הכל מפורט ב- Travel china.

לאופינג

נסיעה ללאופינג: לקחנו רכבת ב- 37.5 יואן. 3 שעות וקצת נסיעה.

השארנו את התיקים הגדולים בהוסטל בחינם ונסענו רק עם תיק קטן עם מספיק דברים ללילה אחד.

לאופינג (Luoping County):

לילה 1

העיירה לואופינג (Luoping, Luópíng, 罗平) קטנה בלי מערביים בכלל. שבמרחק נסיעה קצר יש טבע יפייפה שאפשר להגיע אליו במונית מכל מקוםמיניבוס מהמרכזית.

לינה:

65 יואן לחדר זוגי עם 2 מיטות זוגיות שמוצגות כיחיד. בפועל נכנסו 5 ב-2 חדרים כאלה אז כל אחד שילם 26 יואן.

אטרקציות בלאופינג:

נקודת התצפית מתרנגול הזהב. לא מצאנו אותה בגוגל או מפס מי אבל אפשר פשוט להראות את השם שכתוב בכתבה של Travel china וידעו לאן לקחת אתכם. 10 ק"מ בכפר שכן לעיירה. סביבות ה10 יואן לאדם במוניתמיניבוס. בכניסה לתצפית גם צריך לשלם עוד 10 יואן לאדם אבל זה באמת שווה את זה. אפשר לטפס לכל מיני נקודות בעסרת מדרגות והנוף יפייפה. ממול תוכלו לראות תצפית נמוכה יותר ואם יש לכם זמן אז ללכת אליה ברגל כי היא פונה לכיוון השקיעה.

מפלי תשעת הדרקונים (Jiulong) – מפלים יפייפיים!!! מופיעים במפס מי. אפשר להראות לנהג את השם של המקום והוא יבין לאן לקחת אתכם. אחרי התמקחות הגענו ל-70 יואן למונית של 5 אנשים (נדחסנו מאחורה). תתמקחו כי הם לא יפעילו מונה וזה 17 ק"מ מהעיירה עצמה.

כניסה לאתר עולה 5095. תגידו שאתם סטודנטים – הם לא בודקים כרטיס, תשלמו 50. ממליצה להגיע עם פק"ל קפה עוגיות וקצת פירות לדרך (יש הרבה פינות חמד לשבת בהן).

רצוי להגיע בהתחלה לנקודת היציאה (חניית עפר לא מסודרת) כי אז כל המסלול יהיה בירידה של המדרגות ולא בעליה שלהם. המסלול לא מעגלי ובסופו תגיעו לכניסה הראשית שממנה תוכלו למצוא מונית בקלות.

מלאופינג חזרנו לקונמינג באוטובוס (72 יואן) כי יש בשעות הצהריים ואחרה"צ מה שעוזר לנצל את היום הרבה יותר בכיף ובטוב. רכבות יש רק בשעות הבוקר.

למי שרוצה לחסוך לילה נוסף בקונמינג יכול לקחת רכבת ארוכה לדאלי- 7 שעות נסיעה- 23:30-6:30. להגיע בבוקר ולנצל את כל היום למחרת ממוקדם בבוקר!
האוטובוסים יותר קצרים והרכבות יותר זולות!

ד"א, מי שתוהה אם Hard sleeper זה בסדר אז תדעו שזה ממש אחלה.

דאלי (Dali)

2 לילות

מתחנת הרכבת לעלות על קו 8 – שני יואן לאדם ולנסוע לעיר העתיקה. הנסיעה לוקחת בערך שעה.. תלוי בשעה שאתם מגיעים בה. קו 8 לוקח אתכם לעיר העתיקה ומשם תקחו מונית לגסטהאוס או שתלכו ברגל.

לינה בדאלי

Jade emu – הוסטל באמת ברמה. מומלץ מאוד לתרמילאים במיוחד בדורמס! יש ארבעה מבנים שונים למקום אחד ליד השני. חדר צפייה, סנוקר פינג פונג ועוד..
חדר זוגי יעלה 128 והחדר מפנק עד מאוד! יש אוכל מצויין (למי שלא מתחבר לאוכל דוכנים ברחוב) וזה המקום היחיד שמצאנו לאכול בו מקושקשת!
*בשביל להוזיל עלויות עברנו לגסטהאוס קרוב במרחק הליכה ב-80 יואן ללילה לזוג. ואכלנו בבוקר ב-Jade.

אטרקציות בדאלי

  1. השכרת טוסטוס ושוטטות – על הרחוב הראשי שמחוץ לעיר העתיקה יש מקום להשכרת טוסטוסים חשמליים. אפשר לקחת טוסטוס ב-80 יואן ליום, לדקור נקודות על המפה ולהתחיל לנסוע. יש דרך סלולה ונוחה שמקיפה את כל האגם. אי אפשר לעשות את זה ביום אחד אבל בהחלט אפשר לעשות צד שלם של האגם ביום אחד.
    * בתוך דאלי, קרוב להעיר העתיקה תוך כדי נסיעה פשוט עצרנו ליד מקום שנראה לנו יפה וראינו מקדש יפה ואותנטי מרחוק שניסינו לכוון אליו. בפועל הגענו לאיזשהי שכונת יוקרהסט צילום של סרטלא ברור מה זה היה אבל שכונה יפייפיה שעדיין בבניה כמיטב המסורת הסינית, ריקה מאנשים (חוץ מכמה חתנים וכלות שבאו להצטלם) ופשוט הלכנו לחקור את המקום.. גם המקומיים שפגשנו לא ידעו להסביר לנו מה זה המקום היפייפה הזה… אולי כשאתם תהיו בסין זה כבר יהיה פתוח לציבור הרחב (ויעלה כסף בהתאם)
  2. שביל העננים – אפשר לעלות ברגל להר בערך שעה- עלייה מעייפת! ואפשר גם רכבל (לא סגורה על כמה זה עולה).. יש כל מיני מסלולים קלילים על הפסגה שאפשר לטייל ומקדשים יפייפים. אתם פיזית בתוך העננים- תביאו משהו חם! מקווה שתפלו על יום טוב עם ראות טובה והעננים לא יסתירו לכם את כל דאלי היפייפיה שנפרשת מתחתיכם. תבדקו מזג אויר לפני (:
  3. שלוש הפגודות- 60 יואן כניסה (לסטודנטים)
    דווקא 3 הפגודות הן החלק הפחות מעניין באתר! האתר כולו מלא במקדשים מסורתיים ששווה לעבור בכולם. ממליצה להגיע קודם כל למקדש האחרון (ולעלות הרבה מדרגות) ולעשות את המסלול הפוך .. מהסוף להתחלה. ככה גם תוכלו להנות משקט יחסי ומעט אנשים בהתחלה וגם כל הנוף של דאלי, עם האגם וההרים ברקע נפרש מתחתיכם מאחורי המקדשים.
  4. העיר העתיקה – תחקרו את כולה!! לאורך החומה והנחלים…עד שתמצאו את האיזור שאתם הכי אוהבים. היא מגוונת מאוד ופשוט קסומה ויפייפיה.
    ב- Travelchina יש הצעות למסלולים שמקיפים את האגם כולל לינה בכפרים בצידו השני.. אם לא היינו בלחץ של זמן היינו כנראה עושים את זה

ליג'יאנג

2 לילות

נסיעה לליג'יאנג. טוקטוק למרכזית ונסיעה באוטובוס- שעתיים וחצי, 85 יואן לאדם. אם אתם לא בלחץ של זמן אפשר לקחת אוטובוס של שעה לרכבת (34 יואן לאדם) ועוד אוטובוסמונית מהרכבת של ליג'יאנג לאיפה שלא תישנו.

עיר עצומה. גם העתיקה. הרבה פחות אותנטית מדאלי והרבה יותר ממוסחרת. אינספור אנשים בכל פינה אבל עדיין יפייפיה שחבל על הזמן! בגלל שהיינו שם בסוף שבוע והיתה כמות לא סבירה של סינים בכל מקום- מיהרנו לצאת אחרי 2 לילות. בנוסף, דילגנו על ערוץ דילוג הנמר כי העדפנו להשקיע זמן בטרקים אחרים.

לינה בליג'יאנג

לא הלכנו למאמא נאשי כי רצינו לישון בעיר העתיקה. ישנו במקום שנקרא Moon In guesthouse שקרוב מאוד לכיכר המרכזית בעתיקה. 80 יואן לזוג ללילה. המשפחה המארחת לא מבינים מילה באנגלית. פשוט חיפשנו פיזית מקום הגענו והתמקמנו (לא מופיע במפות) יש מרפסת יפייפיה עם נוף לעיר העתיקה וגבעת האריה ותוכי חמוד שמברך אתכם לשלום.

אטרקציות בליג'יאנג

  1. העיר העתיקה – מלבד הסתובבויות בחנויות, טעימת מאכלי רחוב והיכרות עם התרבות הסינית יש כמה נקודות ששווה לעבור בהן על הדרך…
    Baimalong pond temple – בדרום העיר העתיקה יש מקדש אותנטי של נשות הנאשי שמכבסות את הבגדים בבריכות הקטנות. איזור יותר אותנטי בעיני משאר העיר העתיקה. כניסה חינם.אחוזת משפחת Fu – מתחם של משפחת אצולה שבנוי בצורה סינית מסורתית וססגונית. 30 יואן כניסה. גם בדרום העיר.בריכת הדרקון השחור- פארק יפייפה! אגם גדול עם מספר מקדשים ומבנים קטנים. המקום מוגדר כסמל העיקרי של העיר. שווה לבוא בבוקר (הגענו ב-8), להצטרף לשיעור טאיצ'י, זומבה או כל פעילות גופנית כזו או אחרת שאנשי הגיל השלישי עושים בשעות הבוקר וזה באמת כיף! אפשר לטייל לאורך הבריכה וכמובן לעלות ל-2 נקודות תצפית במעלה הגבעה. הכניסה לאתר עולה 80 יואן לאדם- זה נקקא "דמי שימור" והכרטיב שאתם מקבלים תקף לחודש ימים (אז עדיף לקנות ביום הראשון שלכם בליג'יאנג ולהנות מכניסות מרובות)
  2. נקודות תצפית בתוך העיר העתיקה
    **ההמלצה הכי טובה שלי היא פשוט למצוא את נקודות התצפית בmaps.me. הלכנו בשבילי העיר העתיקה לנקודות המסומנות במפס מי והגענו לנקודות תצפית חינמיות יפייפיות! גם על העיר העתיקה וגם על העיר החדשה.. גם כשנראה לכם שאתם בכניסה למלון כלשהו או סתם סמטה -תמשיכו ללכת.**גבעת האריה – בעיני אפשר לוותר כי יש תצפיות חינמיות שרואים מהן את אותו הנוף.**בריכת הדרקון השחור – המקומיים קוראים לה גבעת הפיל וטוענים שאפשר לעלות אליה רק 4 אנשים ומעלה… היינו 2 וטיפסנו בלי בעיה. הרבה מדרגות אבל שווה את הנוף! יש נקודת תצפית של 180 מעלות ויש אחת של 360.. לא תטעו- כל המדרגות מובילות לאותו המקום.
  3. השכרת אופניים – 20 יואן ליום לאדם עד השעה 20:00 (אמרו לנו 7 אבל בגלל שבאנו בצהריים ביקשנו עש 8 והוא הסכים). המקום עצמו נמצא ליד היכל התרבות של העיר, מחוץ לעתיקה, מול הפסל הגדול של מאו.נסענו ל-2 כפרים- Baisha, Shushe. בערך 11 ק"מ מהעיר. קודם כל פשוט כיף לנסוע ולעצור בנקודות יפות בדרך (ויש כמה) והכל מישורי עם כביש מסודר לאופניים. הרבה יותר אותנטי שם והעיר העתיקה של shushe פשוט יפייפיה, כיפית ואין בה הרבה אנשים… יש הרבה חתנים וכלות שבאים להצטלם.
  4. הר הג'ייד המושלג – פשוט אפשר לקרוא בהרחבה ב-Travel China ולעקוב אחרי ההוראות (: זו האטרקציה המרכזית באיזור אבל ביום של עננות כבדה וגשם כנראה שלא תצליחו לראות ולהנות הרבה.

שאנגרי-לה: (Shangri-La City)

2 לילות

נסיעה לשאנגרי-לה. הלכנו ברגל לתחנה המרכזית (קרוב מאוד להוסטל של מאמא נאשי) ופשוט עלינו על אוטובוס- 67 יואן. 3 וחצי שעות נסיעה.

3,100 מטר, כבר ניהיה קריר! עיירה כיפית ויפייפיה. הרבה יותר אותנטית מקודמותיה. אלפי דגלי תפילה טיבטיים בכל מקום ומזכרות יפייפות ולא יקרות שאפשר לקנות הביתה. העיר עצמה מקסימה ואם רוצים לקנות בזול כדאי לצאת מהעיר העתיקה. אבל היופי האמיתי נמצא בתוך העיר העתיקה.

לינה שאנגרי-לה

Tavern 47.פשוט שווה ללכת לפי ההמלצות!

כריסטי, אישה מקומית ג'דאית שמנהלת את המקום ביד רמה. מעבר לזה שהאנגלית שלה מעולה היא פשוט שמחה ונכונה לעזור בכל דבר ושאלה, מבשלת מעולה והמחירים בהוסטל מאוד נוחים לכל כיס! חדר לזוג יעלה 100 יואן ללילה ומיטה בדורמס 40. יש ארוחות בוקר מצויינות.

אטרקציות בשאנגרי-לה:

  1. ריקודים טיבטיים בכיכר המרכזית בערב למרגלות המקדש המוזהב והייפייפה. פשוט כיף להצטרף.. מזכיר קצת את ריקודי העם שלנו ואפילו יש צעד שדומה לצעד תימני!
  2. המקדש המוזהב. אין מה לומר פשוט תראו אותו מכל פינה ותלכו להסתובב בו. ממליצה ללכת בשעות הערב- הכל מואר ויפה יותר, הוא צוםה על חלק גדול מהעיר וגם יש מופעי רחוב בכיכר שמתחת. ואל תרכבו על יאקים! זאת פשוט התעללות.
  3. מקדש 100 התרנגולות – צריך לשאול את כריסטי איך מגיעים או ללכת בעקבות מפס מי. יש תצפית יפה על כל העיר ואיספור דגלי תפילה. אם מקיפים את המנזר גם תראו 360. ממליצה להגיע בשקיעה (למרות שהתפילה היא בשעות הבוקר וזו גם חוויה מיוחדת)
  4. למי שמחליט לצאת מהעיר (הלכנו לבנק אוף צ'יינה להוציא כסף) – יש נחל יפה שחוצה את העיר עם גלגלי עץ וגשר מקסים. יש גם מותגים במרכז העיר אם מישהו רוצה לקנות. ואם כבר קניות- יש כל מיני חנויות טיולים ברחבי העיר.
    המלצה טעימה במיוחד– ליד ההוסטל יש פיצה מעולה שנקראת OASIS. גם החמוצים והתה שמגישים ליד פשוט מעולים!
  5. טרק היובנג – השארנו את רוב הציוד שלנו בהוסטל שמירת חפצים וארזנו מוצ'ילה רק עם מה שנצטרך ל-4 הימים של טרק היובנג בידיעה שחייבים לחזור בסוף המסלול לשאנגרי-לה כי רק משם אפשר להגיע לדאוצ'נג (יאדינג).
    המלצה – להצטייד במכולת הגדולה בכניסה לעיר העתיקה עם אוכל לטרק היובנג. קנינו אוכל שיספיק לנו לבוקר-צהריים ל-4 ימים וזה יצא סופר זול ומשתלם.

פליסייה

לילה 1

נסיעה משאנגרי-לה לפליסייה- הגענו למרכזית וקנינו כרטיס לדצ'ין – 58 יואן עד דצ'ין ועוד 5 יואן במקום לנהג למי שרוצה להמשיך לפליסייה. עלינו לפליסייה כדי להתרגל לגובה (3,400) ולראות שאנחנו מגיבים אליו טוב. למי שרוצה- אפשר להגיע ישירות לשידאנג (2,200) משם מתחילים את היובנג בעליה רגלית של 1000 מטר.

הגענו בערך ב- 15:30 והלכנו ל-YHA. דורמס ב-40, חדר זוגי ב-100. החדרים הזוגיים ממש אחלה! בדורמס השירותים מזעזעים ואין מים חמים.

בעיר עצמה אין מה לעשות חוץ מלעלות לנקודות תצפית שונות ולהנות מהאויר הצח! אם אתם צריכים השלמות לפני היציאה ליובנג יש מכולות קטנות אבל יקרות יותר.

נסיעה לשידאנג ב-7 בבוקר (אנחנו בחרנו את השעה) שלוקחת שעה וחצי עולה 140. יש 7 מקומות בואן כך שככל שתהיו יותר תשלמו פחות. בהוסטל תוכלו למצוא אנשים (האמת שהיו לא מעט) שירצו לצאת גם לטרק.

במהלך הנסיעה יש עצירה בכניסה לעיירה שבה קונים את הכרטיסים לטרק. 85 מחיר רגיל ו-45 לסטודנטים. שימו לב שבסין ההטבות לסטודנטים הם עד גיל 24. בגלל שאנחנו בני 25-26 לא קיבלנו את ההנחה למרות שאנחנו סטודנטים באמת! לא משנה כמה ניסנו להסביר על הצבא שלנו ושאנחנו מתחילים ללמוד מאוחר זה לא עבד.
*בסוף הנסיעה – תקחו את הטלפון של הנהג.

טרק עמק יובנג (Yǔbēng, 雨崩)

3 לילות

היום הראשון – עלייה של 1000 מטר משידאנג ליובנג עליון. עליה של בערך 5 שעות בקצב איטי ועצירות בדרך (משידאנג עד גובה 3729). יש גם אנשים שעשו אותה ב-3. ירידה של שעה וחצי בקצב איטי מהפאס עד יובנג עליון. רוב ההליכה נמצאת בתוך יער, הנוף היפה נמצא בירידה מהפאס.

לינה ביובנג

עם ההגעה התמקמנו בהוסטל השלישי מצד שמאל. מבנה עץ רחב שממוקם מול ההרים. יש נוף מטריף מהדק של ההוסטל לכל העמק ולכפר יובנג תחתון. החלטנו להשאר 3 לילות באותו מקום כדי שתיהיה אפשרות להשאיר ציוד בחדר. 80 יואן ללילה, חדרים פרטיים בלבד (2 מיטות יחיד) עם שירותים, מקלחת חמה, קומקום עם 2 כוסות ו- WiFi. מיובנג עליון יצאנו לטיולי כוכב וכל פעם חזרנו להוסטל לישון.

חשוב מאוד לדעת– בקבוק של ליטר וחצי מים עולה 10 יואן! המקומיים מנצלים את העובדה שמי שמגיע לטרק לא יסחוב מים ל4 ימים ולכן מרשים לעצמם לדפוק מחיר. אז או שתסחבו מלא משקל בעליה של מים או שתשלמו קצת יותר בכפר עצמו.

היום השני – בגלל ראות לא טובה ועננות כבדה בחרנו להתחיל מהיום של המפלים הקדושים. יום יפייפה שמתחיל מיובנג תחתון (כפר יפייפה בעצמו) ולכן מתחיל בירידה. המסלול עצמו בסימן מישור שיש בו עליה בערך מאמצע המסלול עד ההגעה למפלים עצמם. המפלים עצמם פחות מלהיבים (מי שלגים) אבל הנוף של העמק שנפתח בין ההרים המושלגים פשוט יפייפה! אפשר לעשות את המסלול ב-5 שעות הלוך חזור אבל העדפנו לעשות עצירות בנקודות תצפית, פק"ל, ארוחת צהריים וכו ולכן מרחנו את המסלול על כל היום.

היום השלישי – האגם הקפוא. חשוב לצאת למסלול הזה רק בראות טובה!! הנופים מדהימים לכל אורכו ברגע שיוצאים מהיער!
המסלול מתחיל במישור (אם יוצאים מיובנג עליון) עד שמגיעים לעלייה חדה בתוך היער. יש המון קיצורי דרך שאפשר לעשות בתוך היער במדרונות ואפשר גם ללכת בעליה המתונה, היו דגלים אדומים של מרתון שעזרו לנו להתמצא ולכוון לדגל הבא. העלייה של היער מסתיימת בנקודת תצפית יפייפה (תעצרו לקפה!), לאחר מכן יש ירידה קטנה והליכה נוספת במישור מסולע לצד הנהר ומרעה יאקים עד שמגיעים לעלייה לאגם. עלייה חדה ומעייפת אבל קצרה יחסית- תלחמו!!

יש נקודת תצפית משגעת על האגם, ישבנו שם שעה שלמה ולאחר מכן אפשר לרדת לאגם ולהקיף אותו. גם מילאנו את הבקבוקים שלנו ממי השלגים שיוצרים את האגם. גם את המסלול הזה מרחנו על 10 שעות עם כל העצירות כשבהלוך הלכנו 5 שעות ובחזור בירידה שעתיים וחצי.

יום רביעי – מיובנג לנינונג. המסלול מתחיל מהכפר התחתון, ממש קליל ולוקח בערך 4 וחצי שעות מהכפר העליון. כל המסלול כמעט בסימן מישור וירידה, והליכה בצמוד לנחל ובתוך עמק יפה. בסוף המסלול יש פיצול שבילים- אפשר להמשיך לכפר עצמו ואפשר לרדת למטה למגרש חנייה גדול שבו מחכים כל הוואנים שיציעו לכם לנסוע לפליסייה או שאנגרי-לה.

? נסיעה מנינונג לשאנגרי-לה- לוקחים חזרה ואן לשאנגרי לה ב-100 או קצת פחות לאחר מיקוח (תלוי כמה אתם). שלחנו בבוקר הודעה לנהג שהגענו איתו מפליסייה לשידאנג עם שעה משוערת לסיום המסלול – לקחנו בחשבון 5 שעות, יצא בול (כולל עצירת פק"ל).
הנסיעה עצמה לקחה 4 שעות.

בליל המעבר בשאנגרי-לה ישנו ב- Sandalwood hostel בכניסה לעיר העתיקה. 60 יואן לחדר זוגי עם מקלחת ושירותים. מיקום מצויין, קרוב מאוד לסופר הגדול שאפשר להצטייד בו לקראת הטרקים. הכניסה להוסטל היא מכולת. מיטה בדורמס תעלה 25. בבוקר גילינו שיש עכברים (כירסמו לנו אגס וגם ראינו).

מחוז סצ'ואן!

9 ימים דאוצ'נג (1)- שמורת הטבע יאדינג (2)- ליטאנג – טאגונג (3) – קאנדינג (1)- צ'נגדו (3)

דאוצ'נג (Daocheng)

נסיעה משאנגרי-לה לדאוצ'נג- 109 יואן לכרטיס. יש אוטובוס אחד ביום שיוצא ב8 בבוקר. אם תצליחו לקנות כרטיס לפני- מה טוב.. אם לא, פשוט תגיעו שעה לפני למרכזית (לנו נשארו כרטיסים). נסיעה עם מלא עיקולים, סיבובים קפיצות ומהמורות שכולה על כורכר. ממליצים לאכול לחם בבוקר או משהו שישב לכם טוב בבטן ולא יאיים לעלות למעלה.
לנסיעה עצמה כדאי להביא אספקת אוכל משאנגרי לה, כי אין עצירות. אם יש לכם את האופציה לשכור ג'יפ כמה אנשים- תעשו את זה!!

עיירת מעבר ליאדינג. יש קליקה של נהגי וואן שנמצאים בכל פינה ויחפרו לכם על נסיעה ליאדינג ככה דאין לכם מה לדאוג עם הגעה לשמורה. מהמרכזית (שלא קרובה לכלום) לקחנו וואן ב-8 יואן למרכז העיר (1.5 ק"מ הליכה). פשוט דקרנו נקודה במפס מי שיש מסביבה הרבה גסטהאוסים וכיוונו את הנהג. קודם כל לאכול משהו ואחרכך לחפש מקום להתמקם בו.

לינה בדאוצ'נג

ישנו במקום מצויין במרכז העיר ב- 80 יואן לחדר זוגי פרטי אבל השם שלו כתוב רק בסינית- ימינה מה- Granada hotel. אם אתם משתמשים במפס מי- תדקרו במפה את Dengba hostel. זה לא המקום אבל הוא מאוד קרוב אליו. נמצא לפניו על הכביש, יש פאב למטה עם הופעות חיות כל יום מ- 20:30. בנוסף יש ממש קרוב חנות מכולת גדולה שבה אפשר לקנות כל מה שאתם צריכים, ממש הכל (סטייל שופרסל). העובדים במקום ממש מקסימים ועוזרים ואפילו יודעים טיפהל'ה אנגלית.

יאדינג

(2 לילות)

נסיעה לכפר יאדינג בוואן. 150 יואן ל-4 אנשים. אל תשלמו יותר מ- 40 לאדם, אין שום סיבה. הנהג מוריד אתכם בשאנגרילה-טאון איפה שקונים כרטיסים לשמורה. יש שלטים באנגלית שיכוונו אתכם לכרטיסים. כרטיס עולה 270, ואחרי הנחת סטודנט 200 והוא תקף ל-3 ימים. ממשיכים מעמדות הכרטוס לשאטלים.

הכפר הכי קרוב למסלולים עצמם והוא פיזית בתוך השמורה. המחירים בכפר גבוהים (7 לבקבוק מים ו-25 למנת אורז) אז כדאי להצטייד בדאוצ'נג לפני.

נהג האוטובוס הוריד אותנו באמצע הכפר ליד גסטהאוס שלוקח 80 יואן לחדר פרטי זוגי (מיטת קומותיים). כל הבניינים נראים אותו הדבר אז אין לי דרך להסביר איפה זה בדיוק (: תדעו שיש מחירים כאלה ולא כלכך יקר כמו שמפחידים לפני. יצאנו מאוחר והגענו אחרה"צ במזג אויר לא כלכך טוב אז חיכינו ליום למחרת כדי לעשות את שני המסלולים ביום אחד.

אטרקציות ביאדינג

המסלול בשמורה – מאוד מאוד מתוייר.יש מדרגות כמעט בכל מקום, מעקות, רוכלים שמציעים לכם בלוני חמצן, תכשיטים ושורשים לאכילה נגד מחלת גבהים במחירים מופקעים לגמרי. לבד אתם לא תהיו.. (לעומת היובנג)
החל מהשעה 7 בבוקר יש שאטלים (כל רבע שעה בערך) שיוצאים משאנגרי-לה טאון, עוברים בכפר ולוקחים אתכם לתחילת המסלול. השאטל האחרון חזור מהשמורה הוא ב- 7 בערב.
יש אופציה לעשות את המסלול ביומיים כולל לינה בשטח עם אוהלים ושקי שינה אבל לא היה לנו ציוד ולכן ויתרנו. במקום זה עשינו 2 מסלולים שמכסים את רוב הטיול הגדול. יצאנו ב- 8 וחצי בבוקר על שאטל לתחילת המסלול והתחלנו אותו ב- 9.

אגם החלב ואגם חמשת הצבעים – אין טעם לכתוב את כל המסלול, כי הוא מתואר בצורה מעולה באינטרנט וגם יש מפות מפוזרות לאורך השמורה. זה ללא ספק המסלול היפה והארוך מבין השניים והנוף המרהיב מלווה אתכם לאורך כל ההליכהנסיעה. יש אופציה לקצר 6.5 ק"מ לכיוון מהמסלול (אוטובוס קטן במקום ללכת על דק לצד הנחל) ב-50 יואן לכיוון אחד או ב-80 יואן הלוך חזור. בגלל שרצינו להספיק שני מסלולים ביום אחד קנינו כרטיס ב- 80 וקיצרנו 13 ק"מ של הליכה על גשר מהמסלול.

העלייה קצת מתישה בגלל הגובה והחוסר בחמצן אבל לא הרגשנו שאנחנו צריכים כדורי גובה אלא קצת מנוחה מידי פעם. לקח לנו 6 שעות הלוך חזור כולל עצירות וארוחת צהריים שבישלנו בפסגה (גזיה רגילה עובדת אחלה).

אגם הפנינה – מסלול קליל מאוד של קילומטר וחצי. המסלול מתחיל מהתחנה שבה מוריד אתכם השאטל במנזר יפייפה שבהחלט שווה כניסה והסתובבות. מהמנזר יש מדרגות ברזל שמובילות אתכם ישירות לאגם הפנינה. חצי שעה ואתם שם. התחלנו את המסלול ב-16:00 אחרה"צ וב-18:00 כבר עלינו על שאטל חזרה לכפר אחרי פק"ל באגם וירידה חזרה מטה.

*אם אתם מטיבי לכת שרוצים לחסוך את ה-80 יואן הלוך חזור ולא עושים עצירות קפה וכו אני מאמינה שתצליחו לעשות את שני המסלולים באותו היום ולהספיק לשאטל האחרון של 19:00 בערב בהנחה ותצאו מוקדם!

חזרה לשאנגרי-לה טאון בשאטל מהכפר על הבוקר. נהגי ואן יושבים ומחכים לכם שתסגרו איתם נסיעה. סגרנו נסיעה לליטאנג ישירות ב-100 יואן לאדם במטרה להגיע לשם ולתפוס אוטובוס בצהריים לטאגונג. (5 שעות נסיעה לליטאנג ועוד 5 לטאגונג)
מליטאנג תפסנו עוד ואן לטאגונג ב-100 יואן לאדם. (יש רק אוטובוס אחד ביום ב-11:30 לטאגונג ולא הספקנו אליו)

טיפ: למי שרוצה להשאר בליטאנג יש טיול יום למעיינות חמים (כל נהג וואן ישמח לקחת אתכם ולהראות לכם סרטונים קודמים) ויש את טקס קבורת השמיים שעושים במידה ומישהו מת בימי שני רביעי ושישי ב- 5-6 בבוקר.

טאגונג

(3 לילות)

עיירה אותנטית מלאה באנשים עם כובעי קאבוי. בעיירה עצמה אין הרבה מה לעשות אבל היא ממוקמת בין הרים גבעות ומרחבי דשא עצומים ויפיפיים!!! יש יאקים, סוסים חזירים וכלבים בכל מקום ופזורות של בתים שלא מופיעים על שום מפה בין הגבעות.

לינה בטאגונג

Kampha cafe בכיכר המרכזית של העיר – 80 יואן לחדר זוגי (מיטה זוגית) ושירותים ומקלחות משותפים. בעל המקום מקס הוא צ'כי ומכין בירה פשוט נהדרת! נשוי לטיבטית שהיא תכל'ס הביג בוס. מעבר לחדרים החמימים והנוחים יש אוכל מצויין. יקר אבל אפשר לחלוק מנות (שקשוקה ב- 33 יואן למשל).מקס יעזור לכם בכל מה שתצטרכו.. המלצות על מסלולים, מחירים לגיטימיים לוואן או השכרת אופנוע ואפילו צ'יינג' מדולרים ליואן בלי עמלה בכלל!

אטרקציות בטאגונג

טאגונג היא מקום מאוד רגוע. בעיקר מטיילים שם ונהנים מהנוף, הכפרים הקטנים וכמות היאקים המטורפת.

  1. לשכור אופנוע ולנסוע לכפרים הקרובים והרחוקיםיער האבניםמנזרים ונקודות תצפית. אופנוע עד 19:00 בערב עם מיכל מלא יעלה לכם 100 אחרי מיקוח קצר. השכרנו אחלה אופנוע (הילוכים לא כמו בארץ אבל קל לתפעול) ברחוב צדדי שמצטלב עם הרחוב הראשי בתחנת משטרה קטנה. המקום נמצא בסוף הרחוב מצד שמאל (מול מאפייה קטנה).
  2. ללכת ברגל לכפרים הקרובים שמקס יכול להמליץ ולא מופיעים במפס מי ולעשות פיקניק בערבות הדשא על גבעות יפות.
  3. רכיבה על סוסים – לא ניסינו אבל בצפון העיר ביציאה ממנה יש מתחם של רכיבה על סוסים וכמה דוכנים של מזכרות ונשנושים. תפסנו משם טרמפים כשרצינו להמשיך הלאה ליעד הבא.
  4. יש טרקים עצמאיים שאפשר לעשות ולעלות להרים, מעיינות חמים וכו אבל לא מצאנו מישהו שיכול לכוון אותנו חוץ מסיפור דרך אחד שמצאנו באיטרנט של 4 ימים ולא היה לנו את הזמן לזה. בנוסף, יש הרבה אנשים שעושים טרק של 3 ימים של הר Yala והולכים עם הציוד מטאגונג לקדאנדינג- שווה בדיקה!

קניות למסלולים למי שיוצא לטרק לקאנדינג:

  1. יש הרבה סופרים קטנים, אחד בכיכר ועוד כמה ברחוב הראשי, לא תפספסו.. מחירים רגילים.
    פיתות דחוסות – ברחוב הראשי בהליכה דרומה תראו מחלון הראווה האדום את הפיתות נחות להן ומחכות שתעשו מהן סנדוויץ'.
  2. פירות וירקות – יש ירקניה גדולה ומעולה עם ירקות ופירות מכל הסוגים. בצומת של הרחוב הראשי עם תחנת המשטרה פונים ימינה וזה ישר מצד שמאל, יש שם הכל.
  3. מאפיה קטנה – בצומת של הרחוב הראשי ותחנת המשטרה פונים ימינה, וזה יהיה לקראת סוף הרחוב מצד ימין, יש שם עוגיות טעימות וכל מיני מאפים.

קאנדינג:

(לילה 1)

נסיעה לקאנדינג. לקחנו טרמפים כי זה רק כביש 1 ראשי שמחבר בין טאגונג לצ'נגדו ועובר בדרך בקאנדינג. יש דרך ארוכה יותר והיא מהיציאה הדרומית של העיר ויש דרך קצרה מצפון העיר דרך כביש שחותך לשדה התעופה של קאנדינג (95 ק"מ סך הכל). עמדנו ביציאה הצפונית ובאמת שכל רכב שני עוצר לכם ושואל לאן אתם צריכים. הנסיעה לקאנדינג אמורה לקחת שעה וחצי בטרמפ ישיר.
וואן יעלה לכם 50 לאדם. שימו לב שכאן מתחילה הירידה המשמעותית בגובה ובערים עצמן כבר הכל כמעט מישורי לגמרי.

עיירה מגניבה לאללה! לא מספיק מוערכת בעיני. עצירה נחמדה לפני ההגעה לצ'נגדו הגדולה- קאנדינג היא כבר יותר עירונית ומערבבת בין אנשי העיר לכפר, טיבטים וסיניים.

לינה בקאנדינג:

עשינו שם רק לילה אחד אצל zhilam hostel בדורמס שעולה 45 לאדם ללילה. חדרים פרטיים במחירים גבוהים (מעל 200). מנוהל על ידי כריס- בחור חייכן וחמוד לאללה שיעזור לכם בכל מה שתצטרכו.

אטרקציות בקאנדינג

  1. להסתובב בעיירה עצמה, היא יפה וכולה בנויה סביב ולאורך נהר שוצף. היא מוקפת הרים גבוהים שמכוסים נורות קטנות ובלילה כל האורות נדלקים וההרים נראים כמו שמים זרועי כוכבים. בנוסף, יש כיכר מרכזית עם ריקודים וסוג של עיר עתיקה עם חנויות יפות ומיוחדות. יש בגדים יפים בזול(:
  2. ההוסטל עצמו ממוקם על הר ובהר ממול יש מקדש יפה עם רכבל שעולה אליו. כריס מכיר את הפרטים והמחירים
  3. יש מסלול הליכה (עלייה) להר הקרוב או כל מיני אופציות של השכרת ואן ליום (300 לוואן) לפסגות הרים קרובות (4000 מטר) ומסלולי יום.. מהתמונות נראה משגע אבל זה רק למי שיש קצת זמן לבלות בקאנדינג
  4. פאב כיפי ומגניב של בחור שקוראים לו לי-ג'יי. Tavern. הוספנו את המיקום במפס מי כי זה לא בדיוק על הרחוב אלא צריך להכנס למן חלל פנימי. בחור צעיר ומוכשר, עם חבורה שיודעת קצת אנגלית- לקח את המקום שהיה לו לבית והפך אותו לפאב שמעוצב מגניב לאללה. הוא יישמח שתבואו לשבת בפאב, תשתו בירות מעולות (גם בהכנה עצמית) והוא יעשה לכם אחלה מחיר או יפרגן בחינמים או ייקח אתכם לארוחה מפנקת במקום מקומי.

צ'נגדו (Chengdu)

(3 לילות)

נסיעה – האמת שרצינו לחסוך 138 יואן של אוטובוס ושמענו שמאוד קל לתפוס טרמפים כי זה פשוט כביש אחד שמחבר בין קאנדינג לצ'נגדו. אז הרמנו אצבע והשגנו אחלה של טרמפ ממש בקלות! אפשר לבקש לעצור בתחנת מטרו כלשהי לא משנה איזו כי מערכת הרכבות פשוט מדהימה ונוחה. 4 שעות נסיעה

עיר ענקית. שינוי של ממש למי שמגיע מהבק דור! יש בה את כל מה שאתם צריכים וגם הרבה מערביים ודוברי אנגלית.
מבחינת תחבורה- אוטובוסים עולים 2 יואן, מטרו עולה 2 יואן עד 5 תחנות ואז עוד יואן על כל כמה תחנות.

למי שמעוניין לעשות סים, אנחנו עשינו סים בסניף המרכזי של China mobile (הוספנו מיקום במפס מי) 18 יואן לסים עצמו, 20 יואן פקדון (תקבלו חזרה כשתחזירו את הסים) ויואן על כל ג'יגה גלישה (עשינו 12 כדי שיהיה עגול ונשלם 50)

לינה בצ'נגדו:

ישנו ב- mr panda hostel. שימו לב שיש כמה כאלה שמפוזרים ברחבי צ'נגדו. אחד מהם נמצא ממש במרכז העיר ליד Whenshu monastery וצמוד לתחנת מטרו באותו השם. חדר זוגי עם מקלחת פרטית עולה 120 יואן ללילה (מחיר מצויין יחסית למיקום בצ'נגדו)
ולילה נוסף עשינו ב Chengdu mr panda hostel שממוקם באיזור אחר יותר דרומי, צמוד למטרו ולתחנת האוטובוסים Xinnanmen. 2 מיטות נפרדות יעלו לכם 118 וחדק דלוקס במלון הצמוד (שמנוהל ע"י אותם אנשים) כבר יעלה 158- בעיני המיקום והאווירה במקום הרבה יותר טובים (אנגלית טובה, סנוקר, הרבה מערביים וארוחות בוקר מערביות).

אטרקציות בצ'נגדו

  1. סתם להסתובב בפארק העם מאוד יפה שם ולשלב את זה עם סיבוב בסמטה הצרה והסמטה הרחבה הקרובות (פשוט סמטאות מתויירות עם מלא מזכרות יקרות)
    *** רחוב Jin li המתוייר גם חוזר על אותו קונספט רק שיש שם מבשלת בירה ממש טובה- Wild west. ומקדש יפה.
  2. ללכת לראות פנדות! לקחת מטרו ל- Panda avenue (לקראת הסוף של קו 7 במטרו) וכשיוצאים מהמטרו תראו אנשים נחמדים עם חולצות אדומות של המרכז של הפנדות שיכוונו אתכם לשאטלים שיסיעו אתכם למקום. אל תכנעו לנוכלות של מוניות!
    כרטיס סטודנט עולה 29 והמחיר כולל את השאטל. אפשר לקנות כרטיסים על השאטלים עצמם מהעובדים שמסתובבים.
    מומלץ להגיע מוקדם (8 בבוקר) כדי לראות את הפנדות אוכלות ומסתובבות קצת כי בשעה 9 בערך ניהיה מפוצץ אנשים והפנדות פשוט שוכבות לרבוץ ולברוח מהחום.. ואז זה פשוט לא מעניין וגם נהיים תורים ענקיים.
    בנוסף, בסוף הסיבוב שלכם יש שאטלים בחוץ בעלות של 10 יואן לאדם שיכולים לקחת אתכם לאטרקציה הבאה. לחלוק מונית יוצא יותר יקר והאוטובוסים ממש אחלה.
  3. בימי שלישי יש אכול כפי יכולתך במסעדה איטלקית משוגעת! קצת יקר אבל שווה את זה.. 88 יואן לאדם, מקבלים בירהיין חינם וכמובן גם מים או סודה והפיצות מגיעות לשולחן בקצב מדהים! תסיימו אחת והשניה תגיע ממש אחרי דקה! הוספתי מיקום במפס מי כי מי שלא מקומי לא ידע למצוא את המקום. בניין בדרום העיר (יחסית קרוב ל-Jellyfish), צריך להכנס ולעלות במעלית לקומה 5. למסעדה קוראים Bucciano והיא בבעלות של בחור איטלקי נחמד.
  4. ברים וחיי לילה – יש בניין שקוראים לו SOHO והוא מכיל בתוכו ברים שונים עם קונספטים שונים ומחירים מגוונים! פשוט להגיע ולבחור מה מתאים ונראה לכם. בנוסף שי את ה-Jellyfish- דאנס בר בבעלות ישראלים, תמיד תוכלו לפגוש שם חברים לדבר איתם בעברית ולשתות בלי לשלם הרבה.
  5. בית חב"ד בצ'נגדו – גם השכונה עצמה יפייפיה וגם הרב דובי ממש מקסים ועוזר בכל דבר! ותמיד כיף למצוא מישהו לדבר איתו עברית ולשבת לנוח עם כוס קפה שחור. יש מסעדה עם אוכל ישראלי ומחירים נוחים וגם אפשר לקנות אחלה טחינה במחיר של 30 יואן.
    במרחק הליכה של רבע שעה שוכן איזור תוסס בחיי לילה והפיצה שהזכרתי מקודם. בנוסף, בית שלום קרובים יחסית!

שי-אן Xi'an

(3 לילות)

נסיעה לש'יאן ברכבת מהירה. 263 יואן לאדם (מחלקה שניה נוחה בטירוף, 4 שעות, זה הכי זול שהיה). יוצאים מתחנת הרכבת המזרחית. בהגעה לשיאן פשוט לוקחים קו מטרו למקום שאתם ישנים בו.

עיר ענקית ומתויירת. העיר העתיקה לא באמת עתיקה (יש חלקים מאוד ספציפיים שנשארו אותנטיים) ויש בה מבחר מערבי גדול בכל התחומים. חג או לא – תמיד יש אלפי אנשים ברחובות. היא יפייפיה ויש לה הרבה מה להציע!

לינה בשי-אן

תמיד אפשר לבדוק אם יש מקום פנוי בבית שלום לפני. אם אין- אנחנו ישנו ב hantang house. אחלה הוסטל, אווירה מצויינת ויש כל ערב שיעור בנושא אחר (בישול/ קליגרפיה/ הוטפוט וכו). אפשר לקחת חדר פרטי לאדם יחיד ב-100 והמיטה מספיק גדולה לזוג. אפשר גם להתפנק במיטה זוגית וחדר ברמה גבוה ב-153 (בבוקינג יותר זול מאשר המקום עצמו). שימו לב שיש 2 הוסטלים עם אותו שם על אותו הרחוב. האווירה בשניהם כיפית ויש הרבה מערביים, האוכל יקר נורא. דורמס ב-50.

אטרקציות בשי-אן

  1. לקחת אופניים ולחרוש את העיר העתיקה לכל אורכה ורוחבה. השכונות מאוד שונות אחת מהשנייה. לעצור בפגודות השונות שפחות מתויירות, לקפוץ לרחוב הקליגרפיה בדרום העיר (קרוב לשער הדרומי) ויש גם כמה מוזיאונים שאפשר לבקר בהם אם תרצו (אמנות סינית ומצבות האבן)
  2. טיילת החומה – כרטיס כניסה עולה 54. אין הנחות לסטודנטים. אפשר להסתובב קצת ברגל אבל החומה עצמה מאוד ארוכה. ממליצה לקחת אופניים (אפשר להשכיר על החומה ב-45 ל-3 שעות לאופני יחיד וב-90 לאופניים זוגיים) ולהקיף את כולה. ממש נחמד ויש נוף עירוני יפה- בעיקר קונטרסט בין ישן ומסורתי למודרני.
  3. מסביב לכל החומה יש חפיר גדול שמלא במים ולכל אורכו יש פארק יפה שאפשר להסתובב בו. כשרצינו לברוח מהחום הלכנו לרבוץ קצת על הדשא עם מיץ תפוזים. אפשר גם לשוט מסביב בסירות מקומיות
  4. הרובע המוסלמי – האמת פשוט ללכת להסתובב. בבוקרצהריים הרבה יותר נעים ויש מרווח נשימה להסתובב ואפשר לקנות ולהתמקח בנחת. בלילה המקום מואר כמו לאס וגאס ומרגיש כמו יום עצמאות דחוס בבמות במרכז העיר. אל תצפו באמת לאוכל ערבי כמו שאנחנו מכירים- חוץ משיפודי כבש לא מצאנו משהו שמזכיר את האוכל המוסלמי בטח לא את הממתקים המדהימים של המטבח הזה. אבל זה כיף להסתובב ופשוט לטעום. המראה של גברים סינים עם תרבוש ובגדים לבנים ונשים עם חיג'אב יפייפה בעיני ומאוד מפתיע. יש 3 מסגדים שונים שאפשר להכנס אליהם ואפשר לראות אותם מתפללים לקולות המואזין. המסגדים הם מבנים סיניים לכל דבר, תוכלו לראות קצת ערבסקות שמאפיינות מסגדים. דרך אגב, הם ממש לא דוברים ערבית (ניסינו).
  5. יש רחוב ברים אדיר ממש. אני לא זוכרת איך קוראים לו אבל בהוסטל ידעו להכווין אתכם. הוא בין מגדל הפעמון לשער הדרומי של העיר, כולו מואר ושמח ויש הרבה ברים לבחור ביניהם (גם מועדונים למי שרוצה לרקוד).
    *** המלצה על בר עם מחירים טובים- Marley's – יש אוכל זול ובירות זולות (המבורגר שסוגר את הפינה ב-20 קורונה ב-20 ובירה מקומית מהחבית ב-12). נמצא ברחוב הראשי בין מגדל הפעמון לשער הדרומי. אם תלכו לכיוון השער תראו אותו משמאלכם לקראת רחוב הקליגרפיה. השם בולט באדום!
  6. מוזיאון ההסטוריה של שי-אן – כל בוקר וצהריים מחלקים 3000 כרטיסים חינם למוזיאון. עם החינם בא התור. הגענו ברבע ל-9 וכבר היה תור עצום. למרות זאת חיכינו שעה בערך (המוזיאון עצר כניסה 3 פעמים בגלל תפוסה מלאה) ונכנסנו. מוזיאון מאוד נחמד למי שאוהב הסטוריה. אפשר ללמוד קצת על שי-אן ולראות המון עתיקות ושרידים. כמה פרטים מחיילי הטרקוטה גם נמצאים שם. לא בדקנו כמה עולה כרטיס אם לא רוצים לחכות בתור. נגלה שנייה של כרטיסים מחולקת ב-13:45.

  1. חיילי הטרקוטה כמובן! בשביל זה כולם באים. אני אישית חובבת ארכאולוגיה אז נהנתי מאוד. זה באמת ממצא נדיר ומיוחד מאוד לראות את העבודה תוך כדי תהליכים. ממרכז העיר לקחנו קו 603 לתחנה המרכסית של שיאן (בקצה הצפוני של העיר העתיקה) ביואן 1 לאדם. שם הלכנו לטרמינל אוטובוסים ותפסנו קו 306 לחיילי הטרקוטה- 7 יואן לנסיעה של שעה). באתר עצמו – כרטיס כניסה עולה 150 ואין הנחות סטודנט (רק לסטודנטים סיניים). בעיני לעשות את האתר בלי מדריך זה בעייתי ותשתעממו אחרי 20 דקות. יש הרבה מדריכים שעומדים בחוץ ומציעים שירות. בגלל שהיינו ביום חג+סופש מצאנו מדריך ב150 יואן ל4 אנשים והוא היה מצויין. זה שידרג לנו את כל החוויה, ההבנה והכיף. תנסו להוריד ל-100. הסיור לוקח בערך שעתיים- שלוש גג.
  2. פגודת האווז הקטן והאווז הגדול. פשוט יפה שם.. תלכו.

שאנגחאי (Shanghai)

טיסה לשאנגחאי! (נגמרו רכבות הלילה וממש כל המושבים בגלל חג דרקון הסירה או משהו כזה) כמה ימים מראש. טיסה של שעתיים היתה יותר זולה מסופס סיט ברכבת! (615 יואן כולל מיסים והכל).

עיר עצומה בקטע אחר. עמוסה תמיד אבל הרחובות רחבים מאוד ויש מרווח נשימה. שאנגחאי פשוט יותר יקרה מכל עיר אחרת שהיינו בה בסין. היא מערבית לחלוטין ויש בה הכל מהכל. נשארו 4 ימים בשביל להתפנק בסוף סין לפני היעד הבא. בעקרון אין יותר מידי מה לעשות בשנגחאי.. רק להסתובב לטעום אוכל ולעשות קניות!

לינה בשאנגחאי

לילה ראשון עשינו באיזור מרוחק מהמרכז- Motel163 בשדרות פודונג. מרחק של 15 דקות נסיעה באוטובוס בלי פקקים מהמרכז. 160 יואן לחדר זוגי במלון בלי חלון.

שני לילות נוספים – ממוקם על East nanjing road- המרכז של המרכז, כבר הרבה יותר יקר- 260 יואן ללילה. האוכל במקום מצויין ולא יקר, יוצאים ישר למרכז העניינים ותחנת המטרו במרחק 2 דקות הליכה.

אטרקציות בשאנגחאי

  1. טיילת הבאנד. פשוט להגיע לקו של הנהר במרכז העיר ולטייל לאורכו. מצד אחד נפרש הנוף המודרני וגורדי השחקים העצומים ומצד שני הצד הצרפתי שבנוי סגנון אירופאי מסורתי לצד בניה סינית ישנה. הנוף העירוני יפייפה ושונה מאו. בשעוץ הבוקר ובשעות הלילה כשהכל מלא אורות. תבואו פעמיים. בצד של הבאנד יש פארק ירקרק עם שבילי הליכה מתחת לכל גורדי השחקים שמשקפים על הצד האירופאי.
  2. M50 – מי שחובב אומנות מודרנית צריך להגיע לפה מתחם גדול של מבנים וגלריות שמכילות תצוגות שונות של אמנים שונים. אפשר להסתובב פה כמה שעות בכיך ולהתרשם מהאומנות. כמובן שהכל יקר אז כנראה שלא תקנו פה משהו אבל מי שרוצה לרכוש ציוד יצירה כמו צבעים ובלוק ציור יש כאן ציוד ממש איכותי ולא נורא יקר. יש גם מסעדות ובתי קפה שאפשר לשבת בהם(:יש עוד כמה מוזיאונים בעיר שהם יותר מסורתיים והסטוריים..פחות עניין אותנו. שימו לב שהרבה מהמוזיאונים שמופיעים במפות- פשוט סגורים ולא פעילים יותר.
  3. רחוב Nanjing. פשוט מדרחוב ארוך עם כל החנויות שיש. קניונים וחנויות גדולות ממזרח למערב עם הרבה מותגים והרבה אוכל. אנחנו פחות התחברנו לרחוב..
  4. Fake Market – שוק הזיופים הגדול שנמצא בתוך תחנת מטרו מתחת לאדמה. צריך לרדת בתחנה Shanghai Science& Technology Museum וזה פשוט שם.
    האמת שהסחורה די איכותית ויהיה קשה מאוד להבדיל בין מקורי ללא. הזמן יעשה את שלו(: כמובן שצריך להתמקח!! המחירים שהם מתחילים איתם גבוהים פי -6-5 מהמחיר שהם יורדים אליו אחרי כמה דקות מיקוח. הם מוכנים עם המחשבונים אז תהיו קצת חצופים.. מקסימום תעברו לחנות אחרת- כולם מוכרים את אותם הדברים. זה מתחם ענק, קל ממש ללכת לאיבוד (: אז תזכרו איפה מציעים לכם את המחיר הכי נמוך ואיך להגיע לשם. הדוק נסגר בשעה 20:00 בערב.
  5. מגדל פנינת המזרח – מגדל מדהים עם תצפית על על העיר.קו 2 של המטרו מגיע עד לשדה התעופה ככה שזה מאוד נוח לישון בקרבתו (כמו ב-Nanjing) אבל זה שעה וחצי נסיעה. הקו גם מגיע לתחנה שממנה אפשר לקחת את הMaglev – הרכבת המהירה לשדה התעופה שעולה 50 לכרטיס (זה רק אם אתם ממהרים). מונית לשדה תעלה בערך 220 יואן.. אם אתם חולקים זה אחלה, אם לא תקחו מטרו.

סיכום טיול בסין

סין היא בהחלט לא פשוטה אבל יפה שאין כמוהה. תהנו מלא.

מקווים שעזרנו!

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן