סיפור דרך עם המלצות: טרק מנאלי לה (דארצ'ה – לאמיורו) צפון הודו

בשנה שעברה יצאנו לטרק מנאלי הודו – לה (דארצ'ה – לאמיורו), ונזכרתי לעדכן עכשיו כמה שינויים שהיו שם ביחס לסיפורי דרך קודמים שקראתי, נדמה שכל הזמן משתנות שם הדרכים, אז כדאי להתעדכן לפני היציאה ממישהו שהיה שם לאחרונה או דרך סוכן טוב.

טרק מנאלי (Manali) צפון הודו

בכל מקרה מצרף את מה ששיחזרתי משנה שעברה.

בקצרה על: טרק מנאלי לה

הטרק פשוט מעולה! רואים נופים יהפהפיים בדרך והאווירה מיוחדת, כי נמצאים פחות או יותר לבד במהלך כל הזמן.

אבל, הוא דורש גם היערכות קצת שונה כי הוא פחות מתוייר ביחס לטרקים בנפאל.

יצאנו אני ונטע טילבור לטרק בתאריך – 01.07.17. ממה שראיתי במפות של גוגל ו-Maps.me נראה שהרבה השתנה בזמן הזה, כלומר דרכים נסללו ועיירות התפתחו קצת, מה שאומר שאולי יהיו מקומות לינה נוספים בדרך, או שינויים בדרך (לנו ביום האחרון הייתה הפתעה לא נעימה כשגילינו שסללו כביש במקום הדרך שסומנה במפה, ואם לא היה טרמפ עם משאית שאסף אותנו באמצע הדרך לא יודע מה היינו עושים…).

כל מה שכתוב כאן מעודכן לשנה שעברה והייתי ממליץ למי שרוצה לצאת להתעדכן בסוכנות טיולים ולחפש את המפה הכי עדכנית, ולא להסתפק רק בגוגל ו-Maps.me כי הן לא תאמו למפה שהשתמשנו בה בזמנו.

גם השמות של המקומות הועתקו מהמפה שהשתמשנו בה, ולאו דווקא מגוגל או Maps.me כי לא תמיד מופיעים שם השמות כמו במפה. (מפת טיולים אפשר לקנות ב-Old Manali אבל חשוב לחפש אחת עם קנה מידה גדול, כי יש הרבה בקנה מידה קטן שאי אפשר לנווט איתן בנוחות).

מדריך/פורטר/בהמת משא

לא לקחנו איתנו מדריך או פורטר/בהמת משא, אבל זו אופציה. יצאנו עם ציוד לינה, ביגוד חם וציוד בישול אז התיקים יחסית כבדים. העדפנו לנווט בעצמנו (הדרך די ברורה ברובה).

ציוד לטרק המלצות

אוהל, ציוד בישול, אוכל עפ"י החלטה כמה מבשלים וכמה קונים, מקלות הליכה, טבליות טיהור (לא חובה כי לרוב יש מים נקיים מהנהר, ובד"כ אפשר לקנות באוהלי התה), ביגוד חם, שק"ש טוב (טמפ' נוחות של -5 זה אידיאלי), מזרון, ביגוד חם, משקפי שמש (חשוב לשלג), פנס, מטען נייד וכל שאר הציוד הרגיל.

כדאי מאוד להשתמש בציוד קל ככל האפשר ולהגיע למשקל של עד 17-18 ק"ג. התחלתי את הטרק עם כמה ק"ג מיותרים וזה היה די סיוט, נפטרתי בהמשך מהציוד המיותר ב-Padum.

ציוד שינה וציוד בישול- תלוי בכם.

עזר לנו גם לקחת טלפון עם אפליקציית Maps.me שעובדת ללא אינטרנט עם סימוני המקומות לפני כן, והיא מאפשרת שימוש בג'י.פי.אס של הטלפון.

(מצורף לינק לתיקיית דרופבוקס עם מה שהצלחתי לשחזר מהמיקומים בטרק Darcha-Lamayuro.kmz

מפה

חשוב כמובן לצאת עם מפת טרקים מעבר לכל האפליקציות. אפשר לקנות באולד מנאלי.

לינה בטרק

בגדול, תיכננו לישון את החצי הראשון של הדרך באוהל עם שק"ש ומזרון, ובהמשך לישון בהומסטיי. העדפנו בחלק הראשון לא להסתמך על אוהלי התה שמסומנים במפה כי ידענו שהם עלולים להשתנות במיקום או לא להיות שם בכלל.

בפועל, לצד כל מקום שישנו בו באוהל בחלק הראשון היה אוהל תה או מסעדת דרכים שהיה אפשר לישון בהם, אבל לא תמיד זה עדיף על-פני אוהל. בלילה הראשון, לדוגמא, האוהל שבו הציעו לנו לישון היה מלא בפועלים שסללו את הכביש שם, וזה לא היה מזמין במיוחד…

ב-פאדום (Padum), שזו העיירה של ממש היחידה שהייתה באמצע הדרך, עשינו שם יום מנוחה ושלחנו ללה עם נהג מונית ציוד מיותר, כולל האוהל וציוד השינה, כי היו מסומנים במפה כפרים לאורך כל הדרך.

אבל בלילה היחיד בו לא היה כפר ושתיכננו לישון בו באוהל תה, ב-Snertse – הגענו למבנה אבן שהיה אמור להיות מקום הלינה, אבל הוא היה נטוש (כמו שאמרתי, זה משתנה…).

במזל גדול מקומיים שליוו מטיילים אחרים באמצע הדרך הציעו לנו לחפש בקתה של רועי חמורים קצת במעלה הדרך, ובאמת הם אילתרו לנו מקום לינה איתם, למרות שזה בהחלט לא משהו לתכנן עליו…

אז מה אפשר לעשות?

לבדוק בסוכנות טיולים לפני כן מה קורה עם מקומות הלינה שסימנתם לעצמכם בהתאם למסלול. יכול להיות שיהיה אפשר למצוא מסלול ללא הצורך בסחיבת ציוד שינה, אבל לא הייתי מתכנן עפ"י סימוני "אוהל תה" ב Maps.me כי כאמור, הם משתנים.

אוכל בטרק

בחרנו לקחת איתנו ציוד בישול ולבשל אורז ועדשים, שהבאנו איתנו מראש ממנאלי, ואטריות אינסטנט שאפשר למצוא במכולות לאורך הדרך. באוהלי התה ובכפרים באמצע הדרך אפשר למצוא ארוחות בוקר וערב, אבל גם לא תמיד נעזרנו בזה, אלא אם ישנו שם.

אם מדלגים על ארוחת צהריים אפשר לסחוב פחות ממה שסחבנו ואולי להימנע מהצורך בציוד בישול, אבל הימים לפעמים ארוכים מאוד וכדאי שיהיו איתכם מספיק נשנושים למקרה ואין אוהל תה באמצע הדרך.

בטיחות, רמת קושי והתמודדות עם הגובה

חשוב לשים לב שאין ממש מתקנים לתיירים בין תחילת יום לסופו. כלומר, אין מי שיחלץ באמצע הדרך או אפשרות לקחת טרמפ אם מרגישים עייפים, אז חשוב לשים לב שיוצאים בכושר מתאים וערוכים טוב למז"א וכד'.

הטרק לא קל, הימים ארוכים וכשסוחבים הכל על הגב זה בהחלט היה מאתגר.

חשוב לשים לב לעניין הגובה – הטרק כן מדורג ואין שינה בגובה גבוה מדי ביחס ליום הקודם, אבל ההתמודדות של הגוף מאוד אינדיבידואלית, וכבר ביום השלישי של ההליכה מטפסים לפס מעל 5,000 מ'.

אלבום תמונות מנאלי הודו

סיכום הטרק

הטרק יפהפה, שונה מאוד ממה שיצא לי לראות בטרקים אחרים. רוב הזמן הלכנו לגמרי לבד בנוף, לא היו מטיילים אחרים ברוב המוחלט של הדרך, ובין כפר לכפר כמעט ולא היו סימנים לציווליזציה.

כנראה שלא מעט משתנה שם כל הזמן, כדאי להתעדכן לפני היציאה ולהיערך לתנאים שם בהתאם.

אם יש לכם הערות או המלצות נשמח אם תשאירו לנו תגובה לכתבה.

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן