סיפור דרך סרי לנקה: טיפים עם מסלול של חודש בעלות 2000₪ לאדם

סיפור דרך סרי לנקה || ארוגם ביי
משך שהות: חודש (ספטמבר)
הוצאות (לא כולל טיסות): 2000₪ (104,053 רופי)
2 תרמילאיות.

הכנות מקדימות:

חיסונים – במרפאת מטיילים בטרם (אשקלון). חיסון לצהבת טננוס, וטיפוס הבטן עבור חודש בסרי לנקה.
ויזה – עשיתי דרך האינטרנט וכמה דקות אחרי כבר קיבלתי מייל אישור (כרגע הויזה ללא תשלום), ניתן לעשות גם בשדה בקולומבו, לוקח כמה דקות.
ביטוח – רק פספורט קארד! הכי נוח. ראיתי כל כך הרבה אנשים שנפצעו בארוגם, עם פספורט הם קיבלו החזר מלא וכל התהליך היה מהיר ונוח.

אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו ״עזרה ראשונה לטיול המושלם בעולם״ בקבוצה תוכלו לשאול שאלות לפני ובמהלך תכנון הטיול לסרי לנקה, בנוסף לשתף את החוויות שלכם מהטיולים בחו״ל ואף למצוא שותפים לדרך.

טיסה לסרי לנקה:

טיסה מישראל עם 2 קונקשיינים דרך אתונה וקטאר. הטיסה דרך קטאר ממש מומלצת ואין ממה לחשוש (עשיתי אותה בתור בחורה לבד והכל היה מאוד נוח). וודאו שהכבודה מגיעה מהארץ עד לקולומבו.
ביקשו ממני להראות כרטיס יציאה מסרי לנקה כבר בשדה התעופה בארץ, סגרתי כרטיס טיסה פיקטיבי דרך הסוכן שלי. יש אתרים שדרכם אפשר לעשות כרטיס פיקטיבי ולבטל.

נחיתה בקולומבו:

נסיעה לארוגם – התארגנו על וואן עם עוד כמה אנשים מקולומבו לארוגם ביי. מומלץ להצטרף לקבוצות וואטסאפ ולחפש אנשים שיתארגנו איתכם על וואן. הנסיעה מקולומבו לוקחת בערך כ7-8 שעות (תלוי במספר העצירות). ניתן גם לנסוע באוטובוס לוקאל ישיר מקולומבו עד ארוגם/ אוטובוס תיירים.
המרת כסף – המרתי כ-600$ לחודש בשדה.
סים – סים של דיאלוג 10GB בעלות של 1300 רופי(עובד מצויין) לחודש. כמעט בכל הוסטל ומסעדה יש ויי פיי טוב.

טיפים כלליים בסרי לנקה:

  • המים בארוגם מזוהמים. גם המים במקלחת וגם המים והחול בים. המון אנשים נפצעים כאן גם מהגלישה אבל גם מפצעים קטנים שנחשפו למים המזוהמים ולחול והגיעו למצב של זיהום. פגשתי אין ספור אנשים עם פצעים ברגליים שהזדהמו והגיעו למצב מוגלתי. ברגע שיש לכם פצע פתוח רצוי להתרחק מהים ומהחול ולטפל בו. הפצע שנראה לכם הכי קטן ובארץ בדרך כלל לא מהווה איזשהי בעיה, כאן מזדהם נורא מהר. רצוי להביא איתכם קיט של עזרה ראשונה הכולל אלכוהול לחיטוי, פולידין ותחבושת.
  • לאנשים שרוצים לגלוש מומלץ להביא איתכם טיפות עיניים.
  • ארוגם היא עיירת גלישה נחמדה, אבל החופים הדרומיים יותר יפים, תכוונו את הנסיעה שלכם לפי העונה. בערך באוקטובר/נובמבר כבר נגמרת העונה בארוגם ומתחילה העונה בחופים הדרומיים. מומלץ לצאת קצת לערים נוספות בסרי לנקה כמו אלה, נוארה אליה, סיגירייה וטרינקומלי. ארוגם היא בין הערים הכי יקרות בגלל התיירות שבה.
  • ארוגם היא בעיקר עיר של גלישה, חיי לילה,חופים ובטן גב. אין יותר מידי אטרקציות נוספות. יש אופציה לקחת ג׳יפ לספארי בעלות של 3000 רופי פחות או יותר לאדם, אנחנו בחרנו לוותר על האטרקציה בגלל ששמענו מהרבה ישראלים שהם התאכזבו ולא ראו הרבה חיות (בעיקר עניין של מזל). במקרה נפלנו על שבוע של תחרות גלישה בינלאומית במיין פוינט אז ארוגם הייתה מלאה בתיירים והיה ממש נחמד לשבת על החוף לצפות בתחרות.
  • קניות: לא זול בארוגם ביחס לשאר הערים בסרי לנקה. רוב החנויות מרוכזות ברחוב הראשי של ארוגם. ממליצה פשוט להיכנס ולראות, ותמיד להתמקח. בפוטוביל יש שוק מקומי נחמד (נחמד לקניית פירות, פחות קניות של בגדים וכו). ניתן למצוא צורפים בכל מיני חנויות על הרחוב הראשי, זול ביחס לארץ.
  • אני ממליצה לבנות לא להסתובב לבד בשעות הערב. הסרי לנקים יכולים להיות מאוד לא נעימים, במיוחד בערבים כשהם שיכורים. בתור בחורה חששתי להסתובב בערב לבד ושמעתי על בנות שחוו הצקות כשהסתובבו לבד.
  • השמש בסרי לנקה מאוד חזקה, גם כשלא שמים לב כשהיא נמצאת מבעד לעננים. רצוי להצטייד בקרם הגנה מהארץ, הקרם הגנה שקניתי פה בסופר היה יקר ולא עשה את העבודה.
  • יש כאן יתושים בכמויות. קניתי תרסיס (בקבוק קטן ורוד) בסופר בעלות של 640 רופי והוא עבד מעולה.
  • כביסה: קיבלתי המלצות לעשות כביסה (מכונה) בלייזי ביי Lazy bay. הפרידו לי את הכביסה לצבעוני ולבן, הכל חזר נקי ובלי בעיות (ועם ריח טוב!). עלות של 400 רופי לקילו. (אפשר למצוא ברחוב במחירים של 300 רופי אבל הכביסה לא בהכרח תכובס במכונת כביסה אלא ביד, העדפתי לא לקחת סיכון וללכת על בטוח).

המסלול בסרי לנקה:

ארוגם (שבועיים וחצי) – אלה (2 לילות) – נוארה אליה (לילה אחד) – קנדי (עצירה) – טרינקומלי (2 לילות) – ארוגם (שבוע). מסלול מעגלי

ארוגם ביי:

לינה:

1. מלון ביי ויסטה (Bay vista) || לא תמיד יש מים חמים, מנקים את החדר כל יום, יש מזגן ומקרר בחדר, ארוחת בוקר נחמדה אך ללא מבחר יותר מידי גדול. מיקום טוב. היה נחמד אבל יקר ביחס למה שמקבלים, בערך כ-60$ ללילה (בערך 10,000 רופי). ניתן להוריד אותם מעט במחיר.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון מלון ביי ויסטה לחצו כאן

2. הוסטל רד סטאר (Red star) || גם בסגנון דורמס. יש מזגן. אווירה ממש טובה, הרבה ישראלים שוהים שם. מיקום טוב. 3500 רופי ללילה. בעל ההוסטל ממש נחמד ואוהב ישראלים.

3. דורמס של גוט ביי (Gotbay) || הוסטל חדש בסגנון דורמס של שתי מיטות קומתיים (חדר ל-4), עם מזגן ומאוורר, ללא מים חמים. מיקום טוב, חדרים נקיים בעלות של 1000 רופי לאדם. בעל ההוסטל מקסים ועוזר בכל מה שצריך.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון דורמס של גוט ביי לחצו כאן 

מסעדות:

1. מלון ביי ויסטה (Bay vista) – על הרחוב הראשי. למטה יש מסעדה בה אפשר לאכול ארוחות צהריים וערב (מומלץ להזמין סטייק טונה!) מחירים יקרים אבל אוכל מצויין. יש ארוחת צהריים עד השעה 16:00. בגג של הביי ויסטה יש מסעדה צמחונית/טבעונית ממש מומלצת לארוחות בוקר. פתוחה מ-10:30 עד 15:30. מחירים יקרים ומנות לא גדולות. אבל הbowls שלהם מעולים!
2. האנג לוס (Hangloose) – על הרחוב הראשי. פתוח כל היום. אוכל מעולה במחירים סבירים. פיצה ממש טובה, מומלץ לנסות את הפסטה שניצל ושניצל עם פירה/צ׳יפס שלהם.
3. בית חב״ד – נמצא על חוף בייבי פוינט (מיקום מטורף שמשקיף על החוף). אוכל טעים! שווה לאכול שם באמצע שבוע (פתוח מ-08:00 עד 23:00) מומלץ לעשות שם ארוחת שישי.
4. ביטס (Bites) – בית קפה על הרחוב הראשי. הקפה הכי טעים בארוגם. מחירים מאוד יקרים. יש להם גם עוגות ממש טובות.
5. הייד אווי (Hideaway) – מסעדה נחמדה על הרחוב הראשי. ארוחות בוקר מעולות. נסגרים כבר בצהריים ונפתחים שוב בשעה 18:00 (צריך להיכנס פנימה לתוך אזור המלון) שם יש כל יום האפי האור על הקוקטיילים מ18:00 עד 20:00.
6. סיאם וויו (Siam view) – על הרחוב הראשי. אוכל תאילנדי טעים. מומלץ לשבת שם בערב על בירה או יין, יש אחלה של אווירה.
7. טנדורי (Tandoori) – אוכל הודי. מומלץ! על הרחוב הראשי מתחת לסיאם.

חופים:

1. בייבי פוינט (Baby point) – החוף המרכזי בארוגם. נמצא כמה דקות הליכה מהרחוב הראשי. חוף נחמדים לגולשים מתחילים. בדרך כלל מפוצץ ישראלים. הרבה מקומיים מגיעים לחוף.
2. פוטוביל Pottuvil) – 20) דקות נסיעה בטוק טוק (800 רופי הלוך חזור). חוף מומלץ לאנשים שרוצים ללמוד לגלוש. כמעט ואין בו אנשים. אין שם שום דבר מלבד דוכן קטן של קוקוסים ואננס. כמעט בכל פעם שהייתי שם ראיתי פילים.
3. וויסקי פוינט (Whiskey point) – נסיעה של כ-20 דקות (1000 רופי הלוך חזור). חוף מהמם! עם ערסלים ופינות ישיבה יפות. חוץ מזה יש שם מסעדות נחמדות ואחלה של שייקים. זה החוף היחיד חוץ מהביייבי פוינט שהייתי ממליצה לאנשים שלא גולשים לבוא אליו.
4. אלפנט רוק (Elephant rock) – נסיעה של כ-20 דקות (800 רופי הלוך חזור). חוף ממש נחמד, אין בו יותר מידי אבל יש נקודת תצפית מטורפת אם עולים על הסלעים. מומלץ להגיע לראות את השקיעה משם.
5. מיין פוינט (Main point) – חוף בעיקר לאנשים שיודעים לגלוש. גלים גבוהים מאוד. מרחק הליכה, ממשיכים ללכת מחוף הבייבי פוינט ומגיעים לשם. יש שם נקודת תצפית יפה לראות שקיעות.
6. פינטס (Peanuts) – לא הייתי שם אבל הבנתי שזה חוף נחמד לגולשים.

חיי לילה: (מומלץ לשתות לפניי ולא במסיבות עצמן כי השתייה נמכרת במחירים מופרזים)

1. יום חמישי – מסיבת בריכה במלון בלו ווייב (Blue wave). עלות כניסה: 1000 רופי. מרחק הליכה, בסמטה מהרחוב הראשי.
2. יום שישי – מסיבת טכנו בוויסקי פוינט (Whiskey point). נסיעה של כ-20 דקות בטוק טוק.
3. יום שבת – מסיבת טכנו בבייבי פוינט (Baby point) בממבוס. מרחק הליכה מהרחוב הראשי. נמצא על החוף.
4. סיאם וויו (Siam view) – הרבה תיירם יושבים שם בערב, יש להקה מקומית שמופיעה ולפעמים יש ערבי קריוקי בהם הישראלים משתלטים על המיקרופון. אווירה ממש טובה לשבת על בירה (וגם האוכל שם אחלה)

המלצות על מקומיים:

*זה המקום להתנסות בגלישה. השכרת גלשנים תמצאו במחירים יותר זולים ברחוב הראשי במקום בחופים עצמם.
מורי גלישה מומלצים למתחילים:
קיאס: 0501 430 (75) 94+
קנאן: 0088 978 (77) 94+

*נהג טוק טוק חביב והגון שעוזר בהכל (אפילו הזמין אותנו לארוחת ערב בביתו ואחרי כל סשן גלישה הביא לנו פירות). תמיד זמין ופנוי לקחת אתכם לאן שתרצו.
עזיז: 3963 502 (77) 972+

*נהגי וואן לנסיעות ארוכות יותר
נהג וואן 1: 2771 272 (77) 94+
נהג וואן 2: 0948 774 (75) 94+

*רופאים בארוגם ביי:
בית חולים בפוטוביל, 15 דקות נסיעה בטוק טוק (אין צורך לשלם עבור הטיפול אבל הם מבקשים תרומה לבית החולים)
דוקטור נדיר (יכול להגיע עד אליכם במידת הצורך): 2115 140 (71) 94+
דוקטור נירמלה (רופא פרטי – לוקח מחירים גבוהים אז מומלץ לבעלי ביטוח פספורט קארד, קליניקה בתחילת הרחוב בארוגם):
8040 464 (71) 94+

אלה Ella:

הגעה:

לאחר שבועיים וחצי בארוגם התארגנו 6 חבר׳ה על וואן מארוגם ביי לאלה (9000 רופי לכולנו). נסיעה של כ-שעתיים וחצי שלוש. יצאנו בשעה 09:00 בבוקר והגענו ב12:30.

לינה:

באלה ישנו בדורמס (3 מיטות קומותיים) של Remo’s, מיקום מצויין! בעל ההוסטל חמוד ממש. מחיר של 700 רופי ללילה לאדם. דורמס נקי, יש מים חמים! יש וויי פיי. יש לו גם מסעדה נחמד ובאופן כללי אווירה טובה. ישנו שם 2 לילות.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון לחצו כאן 

אוכל:

1. מסעדת צ׳יל (Chill) : לא זולה בכלל. ממוקמת על הרחוב הראשי בצמוד לדורמס שישנו בו. אבל אוכל טעים ברמה גבוהה.
אטרקציות:
1. גשר 9 הקשתות – שווה להגיע לשם. נסיעה של 10 דקות בטוק טוק (300 רופי). תבקשו שיוריד אתכם כמה שיותר קרוב לגשר. יש הליכה של 5 דקות בערך על המסילה עד הגשר. מומלץ לעשות את הדרך הקצרה. אנחנו היינו שם פעמיים. אזהרה: בפעם השנייה נסענו עם וואן שהוריד אותנו למעלה והיינו צריכים לרדת בירידה תלולה מאוד, דרך יחסית ארוכה ברגל. הלכנו לשם אחרי גשם והיה לנו מפגש מאוד לא נעים עם עלוקות.
2. ליטל אדמ׳ס פיק – שווה לראות בזריחה. באופן כללי כדאי לבדוק מה מצב העננות לפניי. נוף מטורף. נסיעה של 10 דקות עם טוק טוק.
3. מפלי דיאלומה – לא היינו בגלל שירד גשם והייתה לנו טראומה מהמפגש עם העלוקות. אז העדפנו לא ללכת. אבל חברים שהיו שם המליצו להגיע למקום. כשעה נסיעה מאלה לכיוון אחד.

נוארה אליה Nauwara Eliya:

הגעה:

נסיעה של 3 שעות ברכבת מאלה לנוארה אליה. עלינו על הרכבת של השעה 06:40 בבוקר, קנינו את הכרטיסים יום לפני בצהריים.
עלויות: מחלקה ראשונה 1000 רופי. מחלקה שנייה 500 רופי. מחלקה שלישית 300 רופי.
בתכלס אין כזה הבדל בין המחלקות (כיסאות טיפה שונים). אף אחד לא בודק איפה אתה יושב.
אנחנו קנינו כרטיסים של מחלקה שנייה ומחלקה שלישית כי נגמרו הכרטיסים של מחלקה שנייה וישבנו ביחד במחלקה השנייה.
הנסיעה ברכבת ממש מומלצת! נוחה, והדרך מהממת! מתחנת הרכבת של נוארה אליה להוסטל עצמו לקחנו וואן בעלות של 400 רופי ל6 אנשים (נסיעה של 20 דקות בערך)

לינה:

ישנו 6 אנשים במחיר של 1000 רופי לאדם בהוסטל בסאפו׳ז (Sapu’s mountain breeze). הוסטל מעולה!!! מיטות נוחות, מים חמים, יש וויי פיי, מיקום מצויין. מומלץ להביא בגדים חמים לנוארה אליה.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון לחצו כאן

אוכל:

1. פיצה האט (Pizza hut) – מחירים יקרים מאוד. אבל פיצה טעימה בטירוף. נמצא ממש במרכז העיר במרחק הליכה מההוסטל.
2. הום קיצ׳ן (Home kitchen) – מסעדה מקומית מעולה! למי שרוצה לטעום אוכל סרי לנקי אמיתי. ממליצה על תבשיל ה-Kottu.
אטרקציות:
1. שדות ומפעלי תה – לצערי אנחנו נפלנו על מזג אוויר סוער אז לא יצא לנו ללכת למפעל תה. אבל לפי מה שהבנו שווה ללכת וזה גם לא יקר. נוארה אליה מלאה בשדות תה. עדיף ללכת לראות שדות ומפעלי תה בנוארה מאשר באלה.
2. גן לאומי הורטון פליינס (Horton plains) – מסלול הליכה מעגלי של 4 שעות עם נופים יפים, נקודות תצפית ומפל מים. להיזהר מעלוקות במידה וירד גשם.

קנדי Kandy:

לקחנו אוטובוס לוקאל בשעה 08:00 מנוארה אליה (תחנת האוטובוס נמצאת במרכז העיר, יוצא אוטובוס כל חצי שעה) עד לעיר קנדי (שעתיים וחצי נסיעה). עלות של 130 רופי. האוטובוס עושה עצירה לאחר שעה. לא ישנו בקנדי אלא רק עשינו שם עצירה בדרך לטרינקומלי. מה שיש לראות בקנדי זה לרוב מקדשים,. יש גם גן בוטני נחמד. בחרנו לא להעביר שם לילה כי הבנו שאין הרבה מה לראות שם, אז רק עשינו עצירה בדרך לטרינקומלי.

טרינקומלי Trincomalee:

הגעה:

לקחנו אוטובוס לוקאל מקנדי לטרינקומלי בשעה 11:10. נסיעה של כ- 6 שעות בעלות של 250 רופי לאדם. יש עצירה בדרך. בחרנו לנסוע בלוקאלים בגלל שהמחירים משמעותית יותר זולים. חשוב לדעת שבלוקאלים אין מזגן ולרוב יש רדיו עם מוזיקה סרי לנקית בווליום מוגזם.

לינה:

המליצו לנו על הוסטל בשם Freanch garden. חדרים בעלות של 2500-3000 לשניים/שלושה בחדר תלוי אם לוקחים חדר עם מזגן או בלי. זה לאחר מחיר מוזל לישראלים. מקום נקי וקרוב לחוף וגם למסעדות בעיר, יש מים חמים, יש וויי פיי. ישנו פה 2 לילות.

למידע נוסף והזמנת חדר במלון לחצו פרנץ גרדן כאן 

אוכל:

1. 18- בית קפה נחמד לארוחות בוקר + קפה. אין מבחר גדול. מחירים זולים.
2. גומ׳סז פסטה האט Gomes’z pasta hut – פסטות ופיצות ממש טעימות במחירים נוחים. הכי טעים שטעמתי בסרי לנקה והבעלים כל כך חמוד!

אטרקציות:

טרינקומלי היא עיירת חוף. יש פה צלילות, שנורקלים, ג׳ט סקי, סקי מים. את הצלילות והשנורקלים עושים בשייט לאי היונים (Pigeon island) או לאיי הקורל (Coral island). מומלץ לעשות את כל האטרקציות בים בשעות הבוקר המוקדמות. לרוב הם לא מסכימים להוציא שייט לשנורקלים ולצלילות החל משעות הצהריים. יש גם שייט לראות דולפינים ולוויתנים, קחו בחשבון שיש מצב שלא תראו כלום. חוץ מזה אין יותר מידי מה לעשות בטרינקומלי, בעיקר בטן גב וספורט ימי. אבל נחמד להעביר פה יומיים שלושה, לא יותר מזה.

לאחר 2 לילות בטרינקומלי נסענו בחזרה לארוגם באוטובוס לוקאל – ראו פוסט חשוב שפרסמתי לגבי תופעה של מרמה של מקומיים בתיירים בלוקאלים!!

לאחר שבוע נוסף בארוגם נסענו באוטובוס תיירים מארוגם לקולומבו, נסיעה של כ-9 שעות בערך בעלות של 1100 רופי לאדם. אם סוגרים דרך סוכן ברחוב הראשי הם לרוב לוקחים עמלה גדולה (1500 רופי לכרטיס). אנחנו סגרנו דרך בית חבד. האוטובוס יוצא בשעה 20:45 מפוטוביל ומגיע לקולומבו בערך ב-04:40. יש אופציה גם לקחת אוטובוס תיירים ישירות לשדה התעופה.
ניתן לקחת גם וואן יחד עם עוד אנשים (אופציה יותר יקרה). הבעיה החיסרון באוטובוס תיירים הוא שהאוטובוס יוצא רק בשעות הערב. הטיסה שלנו הייתה בשעות הערב אז היה לנו יום שלם להעביר בקולומבו. בגדול אין כל כך מה לעשות בקולומבו, הבנו שיש קזינו, קניונים ובית קולנוע. הגענו לקולומבו באמצע הלילה (04:00 לפנות בוקר) וישנו בדורמס של בית חב״ד בעלות של 500 רופי.
מבית חב״ד לשדה התעופה בקולומבו לקחנו טוק טוק שהזמנו דרך פיק מי (זול יותר). נסיעה של כ-שעה ורבע בעלות של 1340 רופי.

תודה לך סרי לנקה, היית מאוד טובה אלינו. אני בטוחה שניפגש שוב בעתיד

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן