נסעתי למצרים לבד. כן, כן לבד לגמרי. אישה ישראלית לבד במצרים, וזה היה נפלא. כבר בהתחלה אסכם ואגיד שמצרים מדהימה, מעניינת והיעד הכי מרשים שאי פעם ביקרתי בו. התאהבתי קשות במצרים, ולמרות שחזרתי רק לפני יומיים כבר חושבת על תכנון הביקור הבא.
ויזה למצרים:
תהליך קצר, פשוט וזול לי יש אך ורק דרכון ישראלי, לכן יש צורך בויזה. תהליך ההוצאה פשוט. שגרירות מצרים נמצאת בבזל 54, תל אביב. שעות קבלה שני-רביעי, מהשעה 9 עד 11. יש למלא בדיוק ולא להשאיר שדות ריקים את הטופס. להכין שלושה עותקים וגם שלושה צילומים של הדרכון ולהגיש את הטפסים בשגרירות. לאחר כשבוע ניתן להתקשר ולבדוק האם יש אישור לויזה (לא שמעתי על סירובים בתקופה האחרונה) יש לחזור לשגרירות ולהפקיד את הדרכון ולשלם 150₪.
אחרי שלושה ימים יש לחזור ולאסוף את הדרכון עם הויזה בפנים. הויזה מאפשרת כניסה אחד למצרים ותקפה לארבעה חודשים. מי שעובר את הגבול באילת, חייב במעבר הגבול להגיד שממשיך למצרים ולא רק לסיני. אם נמצאים במצרים יותר משבוע, יש צורך בהחתמה במשרדי התיירות הנמצאים בכל יעד תיירותי במצרים, תהליך פשוט, אחרת תשלמו קנס ביציאה.
בעלי דרכונים זרים, יכולים להיכנס למצרים מבלי לבקש ויזה מראש יש צורך בויזה שעושים אותה במעבר גבול וגם יש אפשרות לעשות כמה ימים לפני אלקטרוני. עלות של 25$. פחות יודעת פרטים על כך.
טיסה למצרים:
אני טסתי למצרים עם קונקשיין באתונה, ישנן עוד מספר דרכים להגיע למצרים למשל טיסה ישירה, חברת אייר סיני היחידה שמפעילה טיסות ישירות לקהיר. אין אתר אינטרנט, רק טלפונית ניתן לבדוק פרטים ותשלום רק במזומן במשרד שנמצא בבן יהודה בתל אביב. יקר מאוד, בפסח המחיר היה סביב 650$.
טיסת קונקשיין-שתי אפשרויות עיקריות או עמאן עם אייר ג׳ורדניאן, או אתונה עם אייג׳יאן אייר. אני טסתי איתם, העלות 420$, אפשר למצוא בהרבה יותר זול.
הגעה יבשתית – לעבור את הגבול באילת, תשלום העמלות בשני הצדדים של כ- 200₪.
מהגבול יש שתי דרכים:
ניתן לקחת אוטובוס ישיר (זול) לקהיר, או מונית פרטית בכ-150$. מדובר על נסיעה של 10-12 שעות. אפשרות נוספת אוטובובס או מונית לשארם א שייח ומשם טיסה לקהיר(או ליעד נוסף במצרים), טיסה של כשעה ועלות סביב 50$ לכיוון.
שפה ותקשורת:
לצערי, ערבית אני לא יודעת בכלל (מתכוונת להתחיל ללמוד). הופתעתי לגלות שמצרים יודעים אנגלית ממש טוב, אפילו ביחס להרבה מדינו אירופאיות. לא כולם, אבל רבים. לא הייתה לי שום בעיה להסתדר גם עם הנהגים שלא ידעו אנגלית. כמובן שהשימוש בטלפון עוזר, גם בלהראות את היעד וגם לתרגום.
טלפון! אף אחד מחברות סלולריות שלנו לא מספקת חבילות למצרים. הפתרון הכי טוב, לקנות סים מקומי שעולה עד 10$. יש כבר בשדה התעופה. פותר את כל העניין.
ביטחון:
כל מה שאני יודעת להגיד בנושא, הן התחושות האישיות שלי. לא הרגשתי סכנה! אני הצגתי את עצמי כישראלית (יודעת רוסית, יכולתי להגיד שאני מרוסיה), כי כך הרגיש לי נכון יותר. לא חייבים, גם כך עברית לא תדברו איתם. הרבה ישראלים אומרים שהם ממלטה, אף אחד לא יודע איפה זה ובאיזו שפה הם מדברים ואיך הם נראים. כל אחד ותחושותיו. כן, יש אזהרות מסע. מי שפוחד אל תסעו, לא שווה להיות במצרים וכל הזמן לחשוש.
תכנון הטיול:
קודם כל, יש טיולים מאורגנים למצרים. קיבלתי המלצות על חברת ״בריזה״, עלויות 2500$ ומעלה. למי שזה מתאים, אחרי מחשבה עמוקה החלטתי שלי זה לא מתאים. רציתי לחוות את מצרים ולא לקפוץ מנקודה לנקודה . לכן, תכננתי את הכל לבד אחרי מחקר ולימוד ובהתאם לרצונות שלי.
את היום הראשון שלי הקדשתי לפירמידות והחלטתי לישון במלון ליד הפירמידות, כשעה נסיעה ממרכז קהיר. מלון Egypt pyramids inn. מומלץ, חדרים גדולים ונחמדים עם נוף לפירמידות, גג עם תצפית מדהימה, אווירה נעימה. בעלים של המלון ניגש ובירך אותי, אמר שמאוד היה שמח לעוד אורחים מישראל.
את היומיים הבאים הקדשתי למרכז קהיר. ישנתי במלון Grand palace hotel. נחמד, אבל אחר כך גיליתי מלון יותר טוב וכבר אמליץ עליו.
המשכתי ליומיים בלוקסור, רחוקה מקהיר ניתן להגיע ברכבת לילה או בטיסה של שעה, אני טסתי הלוך ושוב. המלון Winter palace, מדהים!!! מלון הכי טוב שאי פעם הייתי בו. רמה מאוד מאוד גבוהה. אין מספיק מילים לתאר את כל הטוב שבו. כשחזרתי לקהיר, התארחתי במלון Cleopatra, על כיכר תחריר, מלון ברמה מאוד גבוה, מרכזי ונוח.
מידע נוסף והזמנת חדר במלון אג'יפט אין לחצו כאן
מידע נוסף והזמנת חדר במלון גרנד פאלאס לחצו כאן
מידע נוסף והזמנת חדר במלון וינטר פאלאס לחצו כאן
מידע נוסף והזמנת חדר במלון קלאופטרה לחצו כאן
לא הגעתי לאסואן, אבו סימבל, אלכסנדריה, לנווה מדבר סיווה, ולעוד מיליון מקומות שהייתי רוצה להיות בהם. טוב, פעם הבא. מחירי המלון היו סביב 250₪ ללילה, כולל ארוחת בוקר. מזכירה לכם, בחרתי במלונות יקרים ביחס למצרים. אפשר למצוא מקומות נחמדים זולים יותר.
המסלול שלי:
היום הראשון – כולו הוקדש לפירמידות. לא רק הפירמידות הגדולות בגיזה, גם ביקור בפירמידות בדהשור ובסקארה.
היום השני – מוזיאון מצרי, כיכר תחריר ומרכז העיר ובערב מופע ריקוד סופי בעיר העתיקה.
היום השלישי – הרובע הקופטי, קבר סאדאת, עיר המתים, עיר הזבל(כל זה בקהיר) וקהיר הלילית.
היום הרביעי – טיסה ללוקסור – מקדש כרנך, מקדש לוקסור, שייט על הנילוס בשקיעה לאי הבננות.
היום החמישי – טיסה בכדור פורח מעל לוקסור בזריחה, קברי מלכים, קברי מלכות, מקדש חתשפסות וכפר עתיק דיר אל מדינה, טיסת לילה לקהיר.
היום השישי – מצודת מוחמד עלי והמסגד, מסגד אבן טולון, בית כנסת רמב״ם, עיר העתיקה וחאן אל חלילי, מסגד אל אזהאר.
וחזרה לארץ. הכל מלווה בחווויות בלתי נשכחות.
על מצרים:
מזג האוויר – הקיץ מאוד חם. עונת התיירות העיקרית מאוקטובר ועד אפריל. גם עכשיו היה חם, בעיקר בלוקסור.
מצרים ענייה, וזה נראה בכל מקום. בתים הרוסים, כבישים משובשים, לכלוך נוראי, פיח ועשן, כלבים משוטטים, אנשים זרוקים ברחובות וילדים מקבצי נדבות. מאוד לא פשוט. מקום שלא מתאים לכל אחד! לצד כל זה, אתרים מדהימים, אנשים שמחים ומקבלי פנים, ידידותיים מאוד, הכל מלא צבע, ריחות וחיים. אוכל פשוט וטעים מאוד! מתאימה מאוד גם לצמחוניים וטבעוניים.
קינוחים מעולים (ממליצה על כנאפה מנגו), שווקים משגעים, יש גם קניונים ענקיים עם המון מותגים בינלאומיים. זול מאוד. ההוצאות העיקריות שלי היו על טיסה (פעם הבאה נוסעת יבשתית) וכניסה לאתרים השונים. הרפתקאה בלתי נשכחת.
נקודות נוספות:
כסף – משתמשים בלירה מצרית. הערך שלה הוא 4 לירות לשקל. ז״א הכל חלקי ארבע. אוהבים גם דולרים, אבל עדיף להשתמש במטבע מקומי. הבאתי דולרים ואת הכסף המקומי משכתי מכספומטים.
לגבי ״אונסים שם נשים באמצע היום בכיכר תחריר״ – טיילתי לבד, אני אשה גבוהה, בהירה עם עיניים בהירות ובולטת בנוף המקומי. אף אחד לא העיז להטריד אותי! בארץ אני מוטרדת כדרך קבע. לא פעם, הייתי לבד עם גבר מצרי, במונית, בסירה, בטוקטוק ועוד-למעט חיזור עדין מצידם, אף אחד לא עבר את הגבול בהצעה מגעילה, תנועה או מגע!
אתרים תיירותיים ומרכזיים מלאים בשוטרים ואנשי צבא, שמגנים על התיירים. קבוצות של תיירים מלוות בשוטרים לכל מקום.
מצרים זולה מאוד וזה איפשר לי לבחור מלונות טובים ומפנקים ביותר. התניידתי ברוב המקומות עם אובר, פשוט, יעיל וזול. מתוך שבוע של ביקור במצרים, יומיים טיילתי עם מדריכים מקומיים ובשאר הימים טיילתי לבד. לגבי תחושת הביטחון, לרגע לא חשתי שום סכנה, לא כאשה לבד ולא כישראלית.
כל מי ששאל אמרתי לו שאני מישראל וזכיתי לתגובות חמות וידידותיות ביותר. ראיתי פירמידות, הייתי בתוך הפירמידות, ראיתי את הספינקס, הייתי בקברים מלכותיים, במקדשים מרשימים, במוזיאון עם מוצגים מעניינים. עולמם של המצרים הקדמונים מרשים ומרתק כל כך! לצד העולם העתיק, ביקרתי בכנסיות, במסגדים ובבתי כנסת.
הסתובבתי, התמקחתי וקניתי בשווקים האינסופיים. שטתי על הנילוס, טסתי בכדור פורח, נסעתי בטוקטוק. אכלתי אוכל טעים, קינחתי בקינוחים טעימים. ראיתי את העוני, ראיתי את העושר. הכרתי המון אנשים טובים. ובעיקר, התאהבתי בכל הלב. אם זהו חלומכם, אל תחששו תיסעו ותהינו.
סיכום:
אציג את עצמי, אני בת 40, נשואה ואמא לשני ילדים צעירים ועובדת באחד המוזיאונים הגדולים בארץ. אני ארכיאולוגית. ההשכלה שלי התמקדה בארכיאולוגיה, תרבויות המזרח הקדום ותולדות האומנות. התרבות, הספרות, האמנות, החיים של האנושות הקדומה והמודרנית כל אלה הם השריטה האישית שלי.
התעמקתי ביהדות, נצרות והאסלם כמו גם באמונתם של המצרים, השומרים והיוונים הקדומים. למצרים העתיקה מהיותי ילדה יש לי פינה חמה בלב, מה שגרם לי להתעמק בתרבות זו ואפילו ללמוד ארבע שנים את כתב ההירוגליפים. כל הידע הזה הקל מאוד בטיול במצרים, כי ידעתי מה אני רוצה לראות ועזר לי להבין את מה שאני רואה. הידע עזר לי גם בכנסיות ומסגדים כי ידעתי לפרש את האדריכלות והאומנות ואת הטקסים הדתיים.
בנוסף, אני סקרנית מאוד והחיים במצרים מאוד מסקרנים אותי. בגלל שטיילתי לבד, הזדמן לי לדבר עם המון מקומיים על מגוון רב של נושאים. הכרתי אנשים מקסימים וחלקם חברי כעת.
אחרי חגי תשרי אני מתכוונת לנסוע שוב לטיול נוסף. אם אתם שניים-שלושה חברה שרוצים לטייל במצרים ועדיין חוששים למרות כל מה שכתבתי בפוסט והייתם רוצים לטייל איתי מוזמנים לכתוב לי בפרטי.
חשוב לי לציין!!! אני לא מדריכת טיולים ולא מלווה קבוצות בחו״ל ואין לי מניות במשרד התיירות המצרי. לא מחפשת פרנסה. המניע היחיד שלי, התאהבות קשה במצרים❤️
היי אלינה,
הכתבה שלך מעוררת חשק ותיאבון למצרים.
גם אנחנו מתכוונים לצאת לשם אחרי החגים.
במידה ותהיי שם נשמח להשתלב אתך, לפחות בפן הארכיאולוגי .
תודה, דני