קודם כל חייב לציין שיפן היא יעד נהדר לטיול לכל הגילאים (גם אחרי צבא) ושמאוד בטוח שם לטייל לבד. אני רואה מדי פעם אנשים מהססים, אז אני יכול להגיד לכם שמדובר במדינה בטוחה בטירוף ומאוד קל וכיף לטייל בא באופן עצמאי.
למען האמת, אם תשנו בהוסטלים אתם לא תהיו לבד ותוכלו לפגוש המון תיירים מכל העולם ולמצוא פרטנרים לטיול.
מי שמעוניין בחברה משלנו יכול להצטרף לקבוצה בוואצפ, שם תוכלו לפגוש אנשים שנמצאים באותו זמן ביפן.
אז ככה אני אתייחס למסלול שעשיתי, אטרקציות בכל עיר או אזור, המלצות להוסטלים וחיי לילה.
מסלול יפן 3 שבועות:
טוקיו (8 ימים)
ביום הראשון אני ממליץ לכולם להתמקד ברובע ובאזור בו אתם ישנים כדי לתת לראש קצת לנוח אחרי הטיסה ולא להתעסק בתכנונים וגם כדי להתמצא יותר במקומות סביב המלון או ההוסטל שלכם. אני ישנתי בשינג'וקו והיה מאוד נוח בגלל קרבה לתחנת Shin okubo ולמרכז.
יום 2 – מקדש מייג'י, פארק יויוגי ושיבויה.
אפשר להוסיף את הארג'וקו בשל הקרבה למקדש מייג'י ומשם לקחת רכבת לשיבויה.
יום 3- אסאקוסה וגינזה
*לא להתפתות לקום מאוחר מדי…
יום 4 – טיול יום לקמאקורה.
על היעדים לא ארחיב כיוון שיש כל כך הרבה מדריכים שעשו את זה טוב יותר לפני אבל רק אגיד שזה אחד המקומות שהכי נהניתי בהם ביפן. לצד כל המקדשים המיוחדים הפזורים בעיירת החוף, אפשר לעשות טרק של 10 קילומטר בערך על רכס ההרים המקיף את קמאקורה ולקנח בהליכה לחוף הים.
יום 5 – פארק אואנו וגן החיות שבו
כניסה עולה 600 יין, סביר לחלוטין לדעתי, ניתן להוסיף את המוזיאון הלאומי והמדע. ממליץ להכנס לאוניברסיטת טוקיו לאומנות שנמצאת ממש צמוד.
ניקו
יום 6 – טיול יום לניקו.
כאן צריך לתכנן יותר לדעתי, שכן המרחק מטוקיו לניקו הוא כמעט 3 שעות. לקחתי את הרכבת הראשונה של 5 ויצאתי לדרך. יש להחליף רכבת באמצע ולקנות כרטיס שונה. העיר עצמה היא אנטיתזה לטוקיו אבל זה הקסם שבה. המקומות המרכזיים הם הפארק הלאומי והמקדשים בקרבתו, ווילת הקיסר והנחל הצמוד לו.
****ממליץ בכל המקומות של טיולי היום/עיירות קטנות להגיע לאינפורמיישן והם כבר יבנו לכם מסלול***
יום 7 – ארמון הקיסר ושוטטות באזור שקרוב אליו.
יש המון מקדשים קטנים ופארקים שנחמד ללכת בהם. זאת בנוסף למוזיאון אדו וסיבוב שני של שוטטות בשינג'וקו (אולמות תצוגה של סוני וניסאן בעיקר).
בערב שישי הלכתי לבית חב"ד ואני ממליץ בחום!
אקיבאהרה
יום 8
רובע שלם של אלקטרוניקה, משחקי מחשב וכו.. ושינג'וקו.
האקונה
יום 9 – נסיעה להאקונה.
לילה אחד ויום לאחר מכן יציאה לקיוטו.
האזור פורה בשמורות טבע ונופים משוגעים, מי שבעניין – יש המון אפשרויות לטרקים בהרים שבאזור, לצד המוזיאון הפתוח ואונסונים מעולים.
בדיעבד היתה טעות להגיע בצהריים, שכן ב-17 אחר הצהריים השמש כבר שוקעת. ממליץ להשקיע יום שלם בהאקונה כדי להספיק לטעום מהכל, עד כמה שאפשר, בשילוב לינה באחד מההוסטלים והמלונות בכל רמות המחיר הפזורים בהאקונה.
קיוטו
יום 10 (3 ימים)
ביום הראשון הגעתי מהאקונה, שמתי את המוצ'ילה בהוסטל ויצאתי לדרכי. ביקרתי במצודת ניג'ו, דרך הפילוסוף, מקדש הכסף וגיון. כל האתרים מצויים במרחקי הליכה, אבל ניתן לקחת אוטובוס (ממליץ לעשות כרטיס נסיעות חופשי ב- 1500 יין ליומיים).
נארה
יום 11
ספק עיירה, מקום חביב לטיול יום מקיוטו. מי שאוהב במבי או חיות יהנה כאן, כי פשוט יש כמויות לא מוסברות של במבים ברחובות ובפארקים ברחבי העיר.
גם כאן הסוד הוא לגשת אינפורמיישן, להסביר לו או לה מה מי מו מבחינת הליכה או נסיעות ולצאת לדרך. בערב חזרתי והסתובבתי בגיון.
אראשיאמה
יום 12
חצי שעה מקיוטו באוטובוס. שם תוכלו לבקר ביער הבמבוקים, שלדעתי אפשר לוותר וממש בכניסה לקחת ימינה ולהתקדם לכיוון המקומות הפחות מתויירים ולהסתובב שם. ממליץ על טיפוס להר הקופים ולקנח באונסון של פיפי (קחו בחשבון שבנסיעה חזרה לקיוטו אתם תתעפצו כמו שבשיעור על דרגות נגדים בטירונות לא התעפצתם… אז להמנע מעמידה על יד סבתות וכו).
אוסקה
ימים -16 13
העיר מרוחקת חצי שעה ברכבת מקיוטו. הגעתי אליה בתור סופ"ש רגיעה ומסיבות (כן אני יודע שזה סותר את עצמו) לפני טיסה לויאטנם. חייב להגיד שבפורומים ובקבוצות השונות עושים לעיר עוול. בנוסף ליוניברסל, שמי שכנראה לא יגיע לארצות הברית בגלל בעיות ויזה כאלו ואחרות – ממליץ מאוד למרות המחיר הדי גבוה, אפשר להסתובב באזור דוטונברי כמה שעות טובות, להגיע לטירת אוסקה ומשם להסתובב באזור הפארקים הצמודים.
נפלתי על סופ"ש חג ההודיה אז היו הופעות וירידים מגניבים. עיר של צעירים שלא נחה, אך בנוסף ממליץ לצאת לטיול יום במינו- עיירה המרוחקת חצי שעה ברכבת תחתית מאוסקה והיא שמורת טבע אחת גדולה עם מסלול מאוד ברור ונוח.
הירושימה
ימים 17-19
על אף עלויות הנסיעות, בהמלצות של רבים הגעתי להירושימה ל3 ימים בספונטניות. מוזיאון השלום היתה אחת החוויות החזקות שלי בטיול, הכניסה היא בעלות של 200 יין ושווה כל אגורה. קחו בחשבון שהחוויה לא קלה.
היום השני הוקדש לאי מיאג'יאמה, אליו יש להגיע במעבורת הכלולה בכרטיס Jr pass.
האטרקציה המרכזית מבחינתי הייתה טיפוס על ההר המרכזי, אליו אני ממליץ לעלות מהדרך הכי קשה – ככה תעריכו את הנוף עוד יותר.
במהלך שאר היום טיילתי בחופשיות בכל מיני רחובות בהירושימה וביום שלאחר מכן חזרתי ללילה אחרון בטוקיו וביפן. השלמות קניות למי שצריך או רוצה, לספוג אוויר יפני אחרון או להגיע למקומות ששמרתם לסוף.
להזמנת טיול מודרך בטוקיו לחצו כאן להזמנת טיול מודרך בקוגושימה לחצו כאן
טוקיו:
שיבויה, רופונגי ושינג'וקו. אלו שלושת הרבעים בהם ברוב המקרים חיי הלילה בטוקיו קורים. בשיבויה תוכלו להגיע למועדונים כמו Harlem למוסיקה שחורה או לatom בשביל EDM ומיינסטרים. כניסה תעלה לכם בממוצע 3500 יין לגברים ו- 1000 לנשים, אם בכלל…
בשינג'וקו תמצאו בעיקר ברים קטנים המצויים באזור נגולדן גאי- ברים קטנים של 10 אנשים בגג, כשכל אחד מהם הוא בעל נושא ייחודי ברוב המקרים.
בירה ממוצעת תעלה לכם כאן 500 יין אבל חשוב לוודא שאין חיוב נוסף או מס.
את רובע רופונגי חוויתי בסיבוב ברים לתיירים, הפאב קרול, אליו ניתן להזמין כרטיס מראש דרך עמוד הפייסבוק שלהם. עברנו ב 4 ברים באזור, שתינו והכרנו אחד את השני ובסוף הגענו למועדון שאת שמו אני לא זוכר. מסיבות מובנות.
קיוטו:
באזור גיון תוכלו להנות ממגוון ברים מכל הסוגים והמינים, בנוסף למועדונים קטנים הפזורים באזור. ממליץ לקחת רוגע לפני אוסקה, כי שם מחכה החגיגה האמיתית.
אוסאקה:
טיפ זהב: אם אתם מתכננים סופ"ש של חגיגות, השתמשו בקישור בפוסט שפרסמתי לא מזמן על כרטיס מסיבות בעיר. בנות משלמות 1000 לכניסה חופשית ל-10 מועדונים המובילים באוסאקה ואילו בנים 3500, כשעל כל כניסה תשלמו 700 יין ותקבלו כוס משקה חינם. כנראה שככה נמנעים ממסיבול בארץ השמש העולה.
באוסקה אני ממליץ ללכת על הוסטל שתדעו שהוא חברתי בוודאות כדי שתוכלו לבנות Crue לעניין.
המועדונים שבהם הייתי הם G3, Amunnia והגוסט. כולם מלבד האחרון מתרכזים במיינסטרים, אבל ישנם מועדונים רבים שבהם הטכנו וההאאוס שולטים בפלייליסט.
חיי לילה ביפן
פרולוג – היפנים משוגעים. הם אמנם רוקדים בצורה מחרידה, לא יודעים מילים של אף שיר מערבי אבל הם פשוט טובים בלחגוג. בכל עיר גדולה תוכלו לבחור האם אתם בראש למינגילינג בפאב או ללכת למועדון עד אור הבוקר.
אתנחתא משעשעת: ליפנים, ואסיאתים ככלל, חסר האנזים בגוף האחראי על פירוק על אלכוהול בגוף, מה שאומר שאם הם שותים בכמות שאנחנו שותים… טוב זה לא יגמר.
טיפ חסכון
איך אומרים בשכונה? "לשתות לפני". בירה אחת בפאב נחמד לא תהרוג לכם את הכיס, אבל בשביל להשתכר כראוי תזדקקו ליותר מזה.
כיצד?
בכל סבן אילבן תוכלו למצוא מגוון בירות ואלכוהול במחירים שלא מזכירים במאומה את יוקר המחייב הארץ ישראלי. ממליץ ללכת על Strong zero 9 אחוז. כנראה וודקה מדוללת עם מיץ כלשהו אבל בהחלט עושה את העבודה.
אוכל ביפן
מילה אחרונה אגיד על אוכל, שמשום מה מרתיע המוני נוסעים בטרם הגיעו ליפן.
הגיוון כל כך גדול שגם אוכל מערבי יש בשפע, אפשר למצוא עוף ובשר בכל מסעדה ואפשר גם להסתפק בארוחת סופר משביעה בסבן אילבן במחירים מגוכחים (שאגב, תוכלו למצוא שם רולים ב-10 שקלים, שהם הרבה יותר טעימים ואיכותיים מהדרעק בכל הנוץ' והחארטבונות בארץ).
עלות ארוחה בממוצעה מגיעה ל-700 יין במסעדה, כך שאפשר להחליט שארוחת ערב למשל תוכלו "בחוץ" והשאר אפשר לקנות בחנות נוחות לכל היום. ככה תדעו גם שאתם לא חורגים תקציבית.
הוסטלים מומלצים ביפן
הוסטלים בטוקיו:
Wise owl hostel– נמצא בשיבויה וקרוב לאזור המועדנוים חברתי מאוד אבל מרוחק כעשר דקות בערך מתחנת הרכבת.
Holiday view inn– טוב אז בגדול ממש אין לי בעיה עם מאסטרים של אומנות לחימה אסיאתית אקראית, או גברים שהנשים שלהם זרקו אותם מהבית, אבל זה פחות על הכיפאק שאתה רוצה חברה צעירה ומגניבה. המיקום מצויין אבל יש עוד הוסטלים בשינג'וקו
הוסטלים בהאקונה:
Gora guest house – גורה זו התחנת רכבת הצמודה לרכבל. האזור די שומם אז עדיף ללון באזור מרכזי יותר לטעמי אלא אם כן אתם בקטע של טרקים, כי יש הרבה אופציות באזור עם תצפית לפוג'י.
בלי קשר הצוות מדהים וסבלני.
הוסטלים בקיוטו:
Gate 80 – קרוב מאוד למצודת ניג'ו, הוא די חדש ככה שהכל "מהניילונים". קחו בחשבון שהוא מרוחק מגיון 3 קילומטרים… החסרון היחידי שלו.
הוסטלים באוסאקה:
Koma hostel – צוות משפחתי, ערבי מאכל יפני(שהשוגון יסלח לי אבל אני לא זוכר את שמו) וקרבה לדוטונברי. בגדול חשוב לוודא מקומות בהוסטלים בסופ"ש כי מאוד קשה להשיג מיטה.
הוסטלים בהירושימה:
Miyajima cafe /backpackers – צמוד למזח ממנו נוסעים לאי מיאג'יאמה, מרוחק חצי שעה ברכבת מהמרכז אבל הצוות והתנאים כל כך מזמינים שזה שווה את זה לדעתי.
ככלל, לילה בהוסטל ביפן עולה בממוצע כ- 120 ש"ח.
היי, אשמח לדעת היכן מצאת הוסטלים במחיר של 100 שח ללילה. במבט קצרצר בבוקינג כולם החל מ 400 ללילה בערך.
יש לציין שאני בודקת תאריכים ספציפים במרץ אפריל שנה הבאה. עדיין, יקר.
שלום רב מאיה, תוכלי לבדוק דרך לינק ההנחה שלנו בבוקינג
http://bit.ly/35rrx36