קייב למטייל הדתי – המלצות לטיול בעיר עם דגשים לשומרי כשרות

להלן סיכום הטיול שלנו – 4 חברים ל-6 ימים בתאריכים 26-31.5.

טסנו (בלי בעיות) בטיסת אל-על ב-07:45 (הגעה לקייב ב-11:00). במפתיע, ביקורת הגבולות לא שאלו אותנו אפילו שאלה אחת ונכנסו חלק (ליתר ביטחון היו לנו וואצ'רים של אדוארד דוקס אבל כאמור לא השתמשנו בהם).

שהינו בדירה פרטית ענקית של 3 חדרי שינה במרכז העיר. על אף גודל הדירה והמיקום המעולה – הייתה לנו בעיית מים באחד משני חדרי הרחצה שמאוד ביעסה ואפילו רצינו לעזוב אבל לא היה החזר.
בכל מקרה, מה נגיד שלא נאמר פה כבר? יעד מפתיע, זול בטירוף – הכוונה לאטרקציות, לינה, מחיה ותחבורה (כי קניות באמת כמו בקניונים בארץ – לא זול – למרות שיש פה ושם חנויות שמוצאים בהן דברים זולים כמו למשל השוק המקורה בדארינוק).

עבור דוברי השפה הרוסית/אוקראינית – זהו יעד מ-ע-ו-ל-ה! לא שאי אפשר להסתדר כמובן, אבל רובם לא יודעים שם אנגלית וזה לא כמו בחלק ממדינות אירופה אחרות.
למרות שהאוקראיני המצוי הוא מעין "טיפוס", זעוף במקצת, מתחמם מהר – הרי שאנחנו פגשנו בהרבה נותני שרות ואזרחים נחמדים מאוד.
על אף שלא הרגשנו בעיית ביטחון כלפי יהודים/ישראלים/דתיים, יש לציין שהיה אירוע נקודתי בבית הכנסת בברודצקי של חשד לפצצה אבל נו, אנחנו ישראלים, לא פעם ראשונה.

מזג האוויר היה מ-ע-ו-ל-ה (קצר). בערבים טיפה קריר אבל גם סבבה מאוד.
על אף שנסיעה במטרו/אוטובוס מ-א-ו-ד זולה, העדפנו לנסוע במונית בגלל המחיר/נוחות (10-13 ש"ח בממוצע לנסיעה).

אפליקציות חובה: Translate (עברית-אוקראינית), UBER להזמנת מוניות, Currency (חישוב המטבע גריבנה לש"ח).

טיפ קטן: לטיולים הבאים שלכם: יש הרבה חומר בקבוצות המעולות הללו ומספיק שתעשו חיפוש בשורת חיפוש בקבוצה ותמצאו אוצרות. שאלות לחברי הקבוצה כמו "אז מה יש לעשות בקייב" קצת מתישות… ?

לו"ז הטיול בקייב:

לא אלאה אתכם בלו"ז המפורט אבל להלן רוב הדברים שעשינו:

  • סיור בעיר (נחתנו ב- Kiev Day – והיו חגיגות בכל העיר מה שהיה נחמד).
  • בית הכנסת של ברודצקי.
  • קניון גוליבר (כולל באולינג).
  • פאבים/קריוקי.
  • אחוזת הנשיא – ח-ו-ב-ה !!! (טיול אופניים).
  • אומן – מלבד קבר רבי נחמן גם היינו בגן סופיה (גם מדהים).
  • אלוהה ספא (Aloha Spa) – ותודה ל-Diana Zakon ופרי על ההכוונות.
  • שוק מקורה "דארינוק".
  • לציין, שהיו עוד הרבה מאוד יעדים שלא הגענו אליהם, כמו: מתחם Термінал, הידרו פארק, קרקס (לא רק לילדים), קארטינג, בלוקבאסטר ועוד ועוד.

שני אנשים שבלעדיהם הטיול היה פחות כיף:

פרי זיציק התותח (380-932016938+) שחיכה לנו בשדה"ת ונסענו למלון עם אחד הנהגים שלו. כמובן שפרי התותח דאג לנו ל-4 סימים שכבר פתוחים (חברת VODAFONE) שעלו כל אחד 20 ש"ח (גלישה חופשית ללא הגבלה, חצי שעה לארץ ו-200 דקות בקייב).
ולרי מלינובסקי (Valery Malinovsky) הקורע!! (+380-934214479) – היה הנהג הפרטי שלנו לאומן (שעתיים וחצי מקייב) ובגלל שהוא גם מדריך טיולים דובר עברית אז הוא גם עשה לנו סיור של 4 שעות בעיר כולל חנות זולה מאוד של מוצרי חשמל וכדומה. אבל באמת, מי שלא נוסע עם ולרי לפחות פעם אחת לדעתי מפסיד ובגדול!! חוויה מצחיקה של פעם בחיים!

קייב למטייל הדתי:

אין ספק בכלל שקייב היא אחת הערים במזרח אירופה שהכי רלוונטית לשומרי הכשרות: מלון כשר, 2 מכולות כשרות ו-6 מקומות כשרים. שני האזורים הכשרים הם באזור פדול ובאיזור ברוצקי (רבע שעה נסיעה אחד מהשני) ראו פירוט להלן:

1. מלון כשר "Podol Inn" – ברחוב Shchekavytska St, 29) – מיקום טוב, קרוב למטרו. יש חדרים של 65$, 75$, 85$. החדרים מרווחים יחסית, יש מסעדה בקומת הלובי, אולם אירועים, מקווה, בית כנסת ממול, שומרים במתחם ועוד. כאן המקום לציין את אליעזר מהמלון שעזר לנו בכל מיני שאלות – איש נחמד מאוד (380-67236536+).

2. מקומות כשרים באזור "פדול":

  • מסעדה כשרה קטנה במתחם המלוןPodol Inn (בקומה 2 בבניין צמוד לבית הכנסת) – פתוחה עד 21:00 (מטבח פתוח עד 20:00). חייב לומר שהאוכל שם היה פשוט מ-ע-ו-ל-ה. אוכל ביתי וזול מאוד. מי שהיה רואה את השולחן שישבנו בו היה חושב שהזמנו אוכל ל-6 אנשים, לא ארבעה… הצחיק אותנו שהכניסה לבניין הזכירה קצת את מקום מחבואה של אנה פרנק ?
  • מכולת כשרה בקומה מינוס אחד של בית הכנסת שממול המלון הכשר – פתוח בין 10:00-19:00 בערך. לא יותר מידי דברים אבל כיף שיש מול המלון מכולת כשרה.
  • מסעדת Takida הכשרה – סמוכה למלון Podol Inn – הכי יקרה (יחסית) אבל פשוט מעולה.

3. מקומות כשרים באזור "ברודצקי" (בית חב"ד):

  • מסעדת Mendis ברחוב (Esplanadna St 24) – פתוחה מ-09:00-23:00. מקום מעולה. אוכל מעולה (במיוחד מנת הפרגית). שרות מעולה. לא יקר. ארוחת הבוקר מוגשת בין 09:00-12:00 ויש שם שקשוקה מעולה, ארוחת בוקר ישראלית ועוד.
  • מסעדת "בית יהודה" בקומה מינוס 1 בבית הכנסת ברוצקי (Shota Rustaveli St, 13) – פתוחה בין 08:00-20:00 כזכור לי. לא יצא לנו לאכול שם.
  • סופר ברוצקי (Shota Rustaveli St, 13) – סמוך לבית הכנסת של ברוצקי בית חב"ד ונפתח בערך ב-09:30 עד 20:00 לערך.
  • דוכן Kipish (פרווה-חומוס פלאפל) – 09:30-20:00 – Shota Rustaveli St, 13 (כדורי הפלאפל נחמדים מאוד. ממליצים להם לשים גם סלט בפיתה…).

4. באומן גם לא חסר מסעדות – בשרי לרוב אבל גם חלבי (מה שאין בקייב למשל). בסוף העדפנו לחזור לאכול בקייב ולא טעמנו מההיצע באומן.

5. באופן אישי, אני לא אוהב להביא אוכל מהבית או לקנות שם ולהכין בחדר במלון או בדירה ולכן מאוד חשוב לי להיות או במלון כשר (אופציה יקרה יותר בדרך כלל) או במלונות/דירות קרובים מאוד למקומות כשרים ומהבחינה הזו קייב פשוט מעולה מההיצע הכשר. אמנם הכנו פעמיים ארוחת בוקר בדירה אבל זה רק בגלל שאחד החברים הוא שף קונדיטור.

לסיכום:

קייב יעד זול ומהנה לכולם (רווקים, נשואים, גרושים, משפחות וכו'). אמנם בעיית הסירובים של הישראלים מעלה חשש קל בכניסה אבל אם כבר נכנסת – אין ספק שתהנה ובגדול! אנו ממליצים בחום לכולם להגיע לקייב.

שיהיה לכולם דסבידניה…

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
דילוג לתוכן