נכון, עדיין לא ניתן להיכנס לאיחוד האמירויות בדרכון ישראלי אבל אולי גם זה יהיה אפשרי עם פתיחת תערוכת Expo בדובאי.
לכל אותם המעוניינים להגיע לתערוכה או סתם לבקר בגן עדן באמצע המדבר מיועד הפוסט הזה (בתקווה שאיראן לא תממש את איומה לשלוח טילים לדובאי וחיפה).
איך מגיעים לדובאי?
אז בשלב זה רק למחזיקים בדרכון זר ולא משנה אם כתוב שהונפק בישראל.
ניתן להגיע בטיסה לואו קוסט של Wizz air מסופיה, בוקרשט או בודפשט לאחר כ-5 שעות טיסה לשדה התעופה (Al Maktoum DW) שנמצא כ-40 ק"מ ממרכז דובאי אבל לעומת זאת קרוב יותר לאתר Expo 2020 (אנחנו טסנו עם Wizz air מבוקרשט וחזרנו לסופיה).
אפשרויות אחרות להגיע לדובאי הן דרך איסטנבול או עמאן באמצעות חברות התעופה Emirates (שהיא חווייה בפני עצמה) או Royal Jordanian הירדנית.
חברות אלה מגיעות לשדה התעופה הגדול והעמוס יותר של דובאי (Dubai International Airport DXB) שנמצא 4 ק"מ מזרחית למרכז דובאי.
איך מגיעים למלון?
הדרך הנוחה ביותר היא להזמין שרות הסעות במונית באמצעות בוקינג טאקסי, הנהג ימתין לכם עם שלט שעליו שמכם ויקח אתכם בבטחה לבית המלון.
איזה מלון?
כמובן, למי שמגיע בעיקר לתערוכה כדאי להתמקם בבית מלון קרוב באיזור Al Barsha, Jumeirah, Dubai Marina או במלונות חדשים שהוקמו במיוחד לרגל התערוכה.
ככלל, כדאי מאוד למצוא מלון קרוב לכביש שייך זיאד שהוא עורק התחבורה הראשי שבצידיו ממוקמים בתי המלון, הקניונים הגדולים והמרכזים הפיננסיים, ולאורכו עובר הקו האדום של המטרו שאיתו אפשר להגיע לכל מקום בעיר (אנחנו התמקמנו במלון Atana Hotel).
למידע נוסף ולהזמנת חדר במלון לחצו כאן
עונות מומלצות לדובאי
ינואר, פברואר ומרץ הם החודשים המועדפים לטיול, בשאר חודשי השנה הטמפרטורה יכולה להגיע ל-30 ועד למעלה מ- 40 מעלות בחודשים יולי ואוגוסט.
כמה זמן?
לא פחות משבוע ואם אפשרי אז לפחות 10 ימים.
מה לעשות?
כמובן שחובה לבקר בתערוכת Expo 2020 שתשתרע על למעלה מ-4 קמ"ר והיא תהיה האירוע הגדול ביותר שיתקיים בשנת 2020-2021 ונחשב לציון דרך עבור האמירות שתחגוג בשנת 2021 – 50 שנות עצמאות.
בתערוכה מושקעים מיליארדי דולרים שיהפכו לאטרקציות רבות כיד הדמיון הטובה של האמירטים והכל בגדול.
יהיו בה: כמובן ביתנים של 192 מדינות משתתפות, כ-60 הופעות חיות בכל יום, 200 מסעדות שונות, אטרקציות טכנולוגיות שונות, 2 פארקי מים, יצירות אמנות שונות ותערוכות שירוכזו מסביב לכיכר המרכזית Al Wasl.
ניתן כבר עכשיו לרכוש כרטיסי כניסה לתערוכה באתר התערוכה, כאשר ילדים עד גיל 5 ופנסיונרים מגיל 65 יוכלו להיכנס ללא תשלום.
מה עוד?
כמובן ביקור באבו-דאבי! אפשר להגיע עצמאית עם מונית או באוטובוס (כשעה של נסיעה שלווה מדובאי) או שאפשר לרכוש יום סיור באחת מחברות התיירות באתר גרופון דובאי https://www.groupon.ae/.
ואם אמרנו אבו-דאבי אז כמובן המסגד הגדול (The Sheikh Zayed Grand Mosque) שביקור בו הוא חוויה עוצרת נשימה במיוחד לבני דתות שאינם מוסלמים ולא היו מעולם במסגד.
לא לוותר על קניית תמרים מצופים בשוקולד ב-Abu Dhabi Dates Market ולבקר ב- Ferrari World
לחובבי הים, ניתן להשתכשך בחוף Corniche Beach ולצפות בגורדי השחקים בשלל הצורות הארכיטקטוניות והצבעים שפזורים לאורך רצועת החוף ולסיים את היום בארוחה על טהרת המטבח הערבי https://www.azkadenya.me/.
חובבי האמנות ימצאו את מבוקשם ב- Louvre Abu Dhabi
בדובאי עצמה יש שלל אטרקציות, רק צריך לבחור.
הממהרים מביניכם, קחו סיור יומי במיניבוס באחת מחברות התיירות זה לא סיור מעמיק במיוחד עם הסברים מלומדים על כל אתר ואתר אבל בסופו תקבלו תמונה ברורה של כל האתרים ותוכלו לבקר בהם לאחר מכן בזמנכם החופשי.
מה כולל הסיור?
המרינה של דובאי, חוף הים ובורג' אל ערב, אי התמרים ומלון אטלנטיס, ג'ומריה, מינה באזר ומוזיאון דובאי, פריים ועוד כמה מקומות שבהם ינסו למכור לכם שטיחים או דברי אמנות במחירים מוזלים.
חובבי הקניות:
ימצאו את מבוקשם בשני הקניונים הענקיים: Dubai Mall ו- Mall of the Emirates כאשר פרט לאלפי החנויות שיש בהם ניתן למצוא גם אתר סקי, משטח החלקה על הקרח, אקווריום ענק, מפל מלאכותי ופארק שעשועים.
לצד קניון דובאי מתנשא מגדל Burj Khalifa לגובה של 828 מטרים ו-163 קומות.
ניתן לעלות עד קומה 154 אבל לדעתי ניתן להסתפק בקומה 125 שגם ממנה ניתן לראות את כל העיר פרושה ב-360 מעלות (כרטיסים בגרופון דובאי, יותר זול ולא עומדים בתור לקופה).
המראה בערב מרשים יותר כשכל המגדלים והאוטוסטרדות מנצנצים בשלל אורות וצבעים. נדרשת סבלנות רבה בעליה ובירידה עם המעליות, כי לפעמים התור משתרך לאיטו במשך כשעה לצורך העלייה והירידה מהמגדל.
היציאה מהמגדל תביא אותנו ישירות למופע ה"ממטרות" (סליחה, מזרקות) הצבעוניות (The Dubai Fountain).
למעוניינים לצלם את המופע ללא הפרעה, ניתן לקנות (25 דירהם) מקום על פלטפורמה מיוחדת בקרבת המזרקות.
אצא לי השוקה…ביקור בשווקים של דובאי
Meena Bazaar, Gold Souk, Textile Souk ו-Spice Souk הם ארבעה שווקים ששווה לבקר בהם גם אם לא מעוניינים לקנות דבר ורק רוצים להתרשם מהאווירה.
ואם כבר מחליטים לקנות משהו, להתמקח! להתמקח! ולא להתפתות להצעות של טיפוסים שונים שמציעים שעונים או תכשיטים או כל מיני אלטע זאכן אחרים, יש לדחות אותם בהחלטיות!
מגנט שקנינו למזכרת הוצע תחילה במחיר של 200 דירהם ונקנה לבסוף ב-5 דירהם (וגם זה די הרבה).
מה אפשר למצוא בשווקים האלה?
הכל! מוצרי אלקטרוניקה, בגדים, בשמים, תכשיטים, מזכרות, תבלינים ועוד. העיקר, לא להתפתות למציאות ולהיזהר מכייסים.
לצלמים זהו גן עדן של טיפוסים שונים (בדובאי אסור לצלם מקומיות) וסתם תיירים יוכלו בקלות לבלות יום שלם בין הדוכנים השונים.
למחפשים ריגושים וחויות אקסטרים
החל מסיור אווירי בהליקופטר (קצר ולא זול), סיורים ימיים בסירת מירוץ או יאכטה, סיור בכדור פורח או סיורי גמלים, אבל גולת הכותרת היא סיורי המדבר בווריאציות שונות שנקראים Desert Safari.
הנסיעה המהירה ברכבי 4X4 על דיונות החול במדבר עם נהג פקיסטני קשוח היא חוויה מפחידה כשלעצמה אך נראה שהנהגים מיומנים מאוד והתהפכות עם הרכב נדירה מאוד.
מופע רקדנית הבטן וארוחת הערב הם סיום נחמד לאווירת אלף לילה ולילה במקום.
לסיום תערוכת Expo בדובאי
מכל המקומות שבהם ביקרתי, דובאי השאירה לי טעם של עוד ואני מצפה לביקור הבא.