ירדן עם רכב פרטי – סיכום טיול עצמאי בחודש ספטמבר

Jorירדן עם רכב פרטי – עשינו שבוע של Roadtrip עם הרכב הפרטי שלנו, ונשמח לשתף קצת בחוויה למי שמעוניין לעשות משהו בסגנון דומה בהמשך, אז ריגזנו מידע על מעבר הגבול, מסלול, ודברים נוספים שכדאי להכיר. אנחנו טיילנו עם כל ציוד הקמפינג שלנו, ישנו כל לילה במקום אחר באוהל, ובישלנו הרבה לעצמנו אבל כמובן שניתן להמיר כל מקום לינה במלונות/אירוח בדואי.

מעבר גבול עם הרכב לירדן:

טיולים בירדן

מה צריך להביא?

  • דרכון
  • רישיון רכב
  • ייפוי כוח חתום על ידי עורך דין אם הרכב לא רשום על שמכם.
  • לא ביקשו מאיתנו בשום שלב רישיון נהיגה, לא מקורי ולא מתורגם, אבל בהנחיות הרשמיות כתוב שצריך.

מעבר עקבה בצד הישראלי:

  1. בעמדות הכי קרובות לכניסה משלמים על תרגום רישיון הרכב. עולה 23 שקלים במזומן או 9 דולר אם אין שקלים. התשלום באשראי הוא רק מעל 50 שקל. ניתן לקנות אצלם דינר ירדני וביטוח מקיף במחיר מופקע.
  2. ניגשים לעמדה של המכס עם המסמכים, מקבלים שם פתק עם אישור להוציא את הרכב שצריך לשמור ליציאה.
  3. מחתימים יציאה מהארץ בדרכון בעמדת דרכונים.
  4. ‏מגיעים לשער היציאה ומביאים להם את הפתק מהמכס, את הדרכון עם הפתק יציאה מהעמדת דרכונים, ואישור על תשלום האגרות.
  5. יוצאים מהארץ.

מעבר עקבה בצד הירדני:

  1. עומדים עם הרכב בתור של הרכבים ומוציאים את כל התיקים לבידוק. אין חנייה מסודרת או משהו כזה.
  2. הולכים עם הסוכן להחתמת דרכונים. חשוב: אם מתכננים לצאת מגבול אחר, צריך לתאם עם סוכן שעובד בשני הגבולות וידאג לכם למניפסט גם ביום היציאה. לנו עלה 50 דינר לזוג+רכב. להבנתנו זה מעט יקר.
  3. הולכים עם המסמכי רכב ודרכון למשרדים של הביטוח שממוקמים בבניין ממול הבניין המרכזי. לנו עלה 36 דינר לרכב מאזדה 2. יש עמלה של דינר וקצת על תשלום באשראי.
  4. חוזרים לבניין הראשי לשלם את האגרה על הרכב. לרכב שלנו עלה 55 דינר + 5 דינר על רישום של נהג נוסף שהוא לא בעל הרכב (היינו עם ייפוי כוח) גם כאן יש עמלה של כמעט 2 דינר על שימוש באשראי.
  5. בזמן כל הסידורים עובר עובד מקומי שעושה את ההחלפת לוחיות רישוי.
  6. בצד הירדני יש צ'יינג' במחירים גבוהים מעקבה. יכול להיות ששווה להמיר אצלו רק לתשלומים של המעבר גבול. היה סגור כשהגענו.

חזרה עם הרכב: (מעבר נהר הירדן)

פשוטה מאוד. בצד הירדני עוברים בידוק, מחזירים לוחיות, ונותנים להם מסמכים באחד הדלפקים לתיעוד שלהם. היינו צריכים לשלם עוד 25 דינר על יציאה מגבול אחר. אחר כך החנינו והחתמנו יציאה עם הדרכונים (יש אגרת יציאה של 10 דינר לאדם). בצד הישראלי גם עושים בידוק לרכב ותחקור בטחוני קצר, מקבלים שם פתק שצריך להחתים במכס אחר כך. מחתימים דרכון, מחתימים את המכס, ויוצאים הביתה.

‏המסלול בירדן עם קצת המלצות:

היום ראשון – עקבה

נסענו לעקבה ל-South beach לשנורקלינג, ארוחת צהריים בעיר ונסענו לואדי ראם. בואדי ראם החנינו את הרכב בכניסה לכפר, שם אסף אותנו עלי +962779122348 לקאמפ שלו Atlantis rum camp. עשינו אצלו קמפינג עם הציוד שלנו ועלה לנו 40 דינר לאדם לארוחת ערב+ בוקר וסיור של 4 שעות ביום שלמחרת.

יום שני – ואדי רם

טיול בוקר בואדי ראם, ובצהריים נסענו לואדי מוסא. התמקמנו ב-Ammarin camp שנמצא ממש ליד הכניסה לפטרה הקטנה. עלה 15 דינר לקמפינג לא כולל שום דבר נוסף. הקצו לנו מקום מואר ולא כל כך נוח לבשל. הקאמפ עצמו יפהפה.

היום השלישי – פטרה

טיול בפטרה (כניסה 50 דינר לאדם), הליכה עד המנזר הלוך חזור לקחה לנו בערך 5 שעות. משם נסענו לכפר דאנה שממוקם מעל השמורה.
עשינו קמפינג על הגג של ה- Dana tower hotel ב-6 דינר לאדם. מלון ממש יפה והשקיעה מהגג לא נורמלית. יש להם ארוחת ערב בופה גדולה וטעימה ב-8 דינר לאדם

יום רביעי – ואדי אל הידאן

בבוקר הסתובבנו באזור הכפר ואז המשכנו לואדי נומירה (מיקום של הכניסה לחנייה למסלול: https://maps.app.goo.gl/5writENLpVo8Pc4dA) טיול של שעתיים-שלוש הלוך חזור. ההתחלה מלאה בזבל של מקומיים וקצת מבאסת אבל כשמעמיקים לקניון זה נהיה נקי ויפהפה. אחרי הטיול נסענו לואדי אל הידאן. הנסיעה עולה להרים שמעל ים המלח ויורדת חזרה לכיוון הנחל בכביש הכי יפה שנסענו בו בירדן. ישנו ב- Barta valley camp (עאדל- +9627799690) מקום מקסים ופשוט עם נוף לקניון. עלה 25 דינר לקמפינג+ארוחת ערב ובוקר. (לא אכלנו ארוחת ערב ועלה אותו דבר, אבל מניח שהמחיר יכול להיות גמיש).

היום החמישי – ואדי מוג'יב ועצרנו בדרך במעיינות החמים המפורסמים

בבוקר התלבטנו עם לטייל בואדי, אבל הוא היה כבר די יבש, והכניסה אליו עקרונית אסורה ללא מדריך (קצת נראה כמו מסחרה מקומית, אבל יש שילוט שאוסר). מדריך דרך המרכז תיירות עולה 25 דינר לאדם בעיקרון, אבל היה נראה שזה מאוד נתון לדיון ויכול לרדת בקלות. תלוי גם בגודל הקבוצה ואורך הטיול. (מבחינת עונה עאדל המליץ להגיע לאזור באפריל-מאי). נסענו לואדי מוג'יב ועצרנו בדרך במעיינות החמים המפורסמים. סה"כ אחלה אבל הרגיש לגמרי Overpriced, והשמועה אומרת שיש באיזור כמה גישות למעיינות לא פחות טובים מחוץ לשטח המלון. ואדי מוג'יב היה פנטסטי אבל עמוס באנשים. כדאי להביא מראש תיק נגד מים כי הכל נרטב ונעלי מים נוחות. (אפשר להשכיר את 2 הדברים במקום ב5-10 דינר לפריט). ישנו בלילה אצל מוחמד ב-Peacewadi camp, כמה דקות צפונית לים המלח, עם נוף לירושלים ויריחו. 10 דינר לקמפינג לזוג בלי דברים נוספים.

היום השישי  – עמאן

יום בעמאן. ישנו ב-Rainbow house. מקום פשוט עם שירותים ומטבח משותפים. עלה 25 דינר לחדר זוגי. ממוקם באחלה מיקום בין ה-Downtown ל-Rainbow street. יש חנייה באזור בשפע. אותנו הפחידו על נהיגה בעמאן ושהיא פקוקה וצפופה, אבל בפועל הרגיש לנו ממש אחלה, ובפער יותר טוב מתל אביב או ירושלים.

יום אחרון – ג'רש וע'גלון

נסענו בבוקר לג'רש וע'גלון. אחר כך ניסינו להגיע למפל אל רשרש אבל מכל כביש שהגענו לא הצלחנו לעבור עם הרכב באיזשהו שלב, והנחל ממילא היה יבש אז ויתרנו. משם ירדנו לכביש הבקעה הירדני וחצינו חזרה דרך נהר הירדן.

מידע נוסף לטיול בירדן

  • כסף – אין אשראי בכל מקום, והעמלות משיכה בכספומטים סופר גבוהות (3-7 דינר למשיכה). אנחנו המרנו דולרים בארץ וקנינו דינרים בעקבה בשער כמעט זהה לשער העולמי. לא יודע להגיד במאה אחוז שזה הכי משתלם.
  • עלות טיול – לנו עלה סה"כ 4000 לזוג לשבוע שהרבה מהעלות היא על ההעברה של הרכב שיוצאת כמעט 700 שקל.
  • קניות מקומיות – אותנו ניסו לעקוץ וגם הצליחו לפעמים. שווה לבדוק עם מישהו אמין מראש מחירים של מוצרים מקומיים (ירקות, פירות, פלאפל וכו')
  • דלק – עלה קצת פחות מ-6 שקל בתאריכים שהיינו לבנזין 95. שזה פחות מבארץ אבל יותר מבאילת. לא בכל תחנה יש 95 אז שווה למלא כשמוצאים אם לא רוצים למלא 90.
  • אלכוהול – לקנות בעקבה אספקה מספקת. כמעט ואין בשאר המדינה, וכשיש המחירים כפולים ומשולשים.
  • נסיעה בכבישים – הכבישים יחסית במצב טוב. לנו הרגיש בטוח ומרווח.

סיכום

ירדן יפהפיה ומגוונת ויש המון מה לראות. טיול עם הרכב בלי מדריך צמוד מאפשר לחוות אותה בצורה בלתי אמצעית לטוב ולרע ומאפשר המון גמישות ועצמאות. אנחנו בטוח נחזור.

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן