טיול באוסטרליה – עלויות טיול זוגי של חודשיים ביעד מרהיב ביופיו זה

הפוסט הוא לא סיפור דרך, יש כאלה רבים ומעולים ולא נצליח לתרום מעבר למה שקיים בקבוצות. המטרה היא לשקף מה העלות של טיול כזה, ולהבין שזה אפשרי.

לפני הנסיעה חיפשנו רבות אודות ההתנהלות הכלכלית ועלות הטיול המוערכת. לא מצאנו פירוט מספיק מספק. אז הכנו.. השקענו, רשמנו, שמרנו ועתה הממצאים.

כל המידע שאתם תקבלו בפוסט הזה הוא בהתחשב במה אנחנו היינו רוצים לדעת לפני הטיול:

  • כמה עלה לנו רכב.
  • כמה הוצאנו על אוכל (מסעדות/בישולים.
  • כמה הוצאנו על לינה (ללא קשר לרכב).
  • כמה עלה לנו טיסות.
  • ביטוח.
  • תחבורה ציבורית ללא קשר לאוטו.
  • הוצאות לא מתוכננות.
  • כמה עלה לנו הטיול מקצה לקצה. (מפורט מטה, אבל לעצלנים 18k לבן אדם לחודשיים).

קצת עלינו ועל הטיול באוסטרליה:

כדי לתכנן את טיול היינו צרכים להבין מה הסגנון הרצוי, כדי שתוכלו להבין אם זה רלוונטי לסגנון שלכם אז אפרט טיפה עלינו ועל הסגנון טיול שלנו. בני 28-27 לקחנו חופש של שלושה חודשיים מהחיים ויצאנו לטיול זוגי.

סגנון טיול – רק טיול לא ויזת עבודה. חודש וחצי וואן בחוף המזרחי, מקריינס עד לסידני (עם וואן) + שבוע מלבורן + שבוע סידני (בלי הוואן) סה"כ חודשיים באוסטרליה. לא פזרנים ולא קמצנים, לא חובבי מסיבות, לא בררנים באוכל (אכלנו טוב אפרט בהמשך). לא בררנים במקומות הלינה (ישנו לפעמים במקומות איכותיים ולפעמים בפחות).

נסענו מבלי להתחשב בדלק וחשוב לנו למצות את המקומות שהיינו, ככה שאם היינו קרובים למשהו אז כנראה שנסענו עוד כ 100 ק"מ מחוץ למסלול כדי לראות אותו.

הנחות יסוד 1:

  1. היינו 6 ימים במלבורן ללא רכב והתארחנו אצל חברים, (מלכים!!).
  2. היינו 7 ימים בסידני התארחנו אצל משפחה (מדהימים!!).
  3. היינו 48 לילות עם וואן צמוד מקריינס ועד סידני. (למטה יש לינק שתראו איזה רכב לקחנו).
  4. כל הסכומים הם בדולר אמריקאי ובשקל ישראלי (לא בדולר אוסטרלי) לא יודע למה, מתנצל אם זה לא נוח, כדי להמיר את הסכום לדולר אוסטרלי בשער שהיינו פה תכפילו את הדולר ב- 1.6 וזה יהיה הדולר האוסטרלי (מתנצלים).
  5. כל הסכומים הם לזוג.
  6. המילה "השקעה" נרשמת משום שכל "הוצאה" היא בעצם "השקעה" בטיול שלנו.
  7. ייתכנו סטיות קלות של סכומים שנבעו מאיבוד קבלות לפני רישומן או איבוד ארנק עם קבלות של כמה ימים.
  8. הסכום הסופי אותו הוצאנו הוא נכון. זה הסכום המלא אותו הוצאנו בחודשיים מלאים באוסטרליה.
  9. רכב ל-48 לילות – 2164 דולר שהם 7544 שקלים. (323 דולר לשבוע שהם 1126 שקלים) משמע 160 שקל ליום
  10. דלק- 502 דולר שהם 1927 שקלים. האוטו צרך בסביבות ה- 10 קילומטר לליטר
  11. לינה בתקופת האוטו- Camp sites ,Caravan parks והוסטלים. (תוספת כסף על לינה, מבאס אבל נדרשנו כי לא רצינו/הרגשנו בנוח לישון ברחוב ולקום מוקדם להזיז את האוטו ולהסתכן בקנס) – 718 דולר שהם 2500 שקלים (34 לילות בערך ששילמנו על לינה בממוצע 32 דולר אוסטרלי ללילה= 73 שקל ללילה), היו ימים יותר זולים 13 AUD והיו יותר יקרים 45 (זה לזוג כפי שכתבנו קודם).
  12. טיסות לאוסטרליה עם כרטיס יציאה לסמואה- 2001 דולר שהם 6978 שקלים
  13. טיסות פנים באוסטרליה- ממלבורן לקריינס ומסידני לבריסבן- 380 דולר שהם 1328 שקלים.
  14. ביטוח- 2.5 דולר ליום בפניקס.
  15. אוכל בתקופת הוואן בלבד- 48 לילות- הכל- 950 דולר שהם 3484 שקלים שהם 72 שקל ליום- לזוג.
  16. מסעדות- 253 דולר שהם 927 שקלים.
  17. קניות בסופר- 697 דולר שהם 2555 שקלים.
  18. אוכל בעיר (מלבורן/סידני) בלבד- הכל- 463 דולר שהם 1687 שקלים שהם 130 שקל ליום. לזוג. מלבורן- 202 דולר, מסעדות- 165 דולר שהם 604 שקלים, קניות בסופר- 37 דולר שהם 135 שקלים. סידני- 261 דולר, מסעדות- 201 דולר שהם 736 שקלים, קניות בסופר- 60 דולר שהם 220 שקלים.
  19. תחבורה ציבורית (אוטובוסים רכבות מעבורות וכו') – 241 דולר שהם 883 שקלים. לפעמים כשמגעים עם שטר גדול לאוטובוס ואין להם עודף אז הנהג מחליק אתכם פנימה מבלי לגבות כסף (לא בסידני ומלבורן).
  20. "אטרקציות"- 351 דולר שהם 1286 שקלים (Whitsundays. יוגה, השכרת גלשנים, מגנטיק איילנד וכו').
  21. שופינג- מתנות לעצמינו בעיקר בגדים ומתנות לבית שלנו. אהה וקנינו סקט בורד ומאוור לאוטו וכרטיסים להופעה של אלטון גון (היה מדהים!!) – השקענו 348 דולר שהם 1213 שקלים.
  22. קניית מתנות- אם חברים קוראים את הפוסט אל תצפו קנינו רק למשפחה – 244 דולר שהם 850 שקלים.
  23. הוצאות לא מתוכננות- שהפתיעו אותנו – 183 דולר שהם 670 שקלים.

סיכום הוצאות באוסטרליה:

זה היה פירוט די מפורט של ההוצאות שלנו בתקופה של חודשיים, יש קצת סטיות פה ושם בגלל שרכשנו דברים שנשארו איתנו לתקופה ארוכה יותר ועדיין נכנסו לחישוב, נאלצנו לקנות כרטיסי טיסה יקרים מהיום למחר בגלל הקורונה וזה. ועלה לנו הכל כולל הכל (טיסות, וואן, אוכל, דלק, לינה, מתנות, שופינג וחבילה לארץ) 9781 דולר, שבשער מטבע של היום זה 35,858 שקלים חדשים.

שזה יצא 17,929 לבן אדם לחודשיים אוסטרליה. עד כאן בלי פרשנות ובלי טיפים ובלי מסקנות והצעות לייעול. אם תמשיכו לקרוא יהיה קצת חפירות על עצות ודעתנו על דברים וקצת על איך התנהלנו.

תודה ל- Bar Sela שהמליצה על אפליקציית ניהול הוצאות שעזרה רבות (תורידו אותה). תקבעו קטגוריות. לינק להורדת האפליקציה

הנחות יסוד 2:

  1. אין לראות בפוסט הזה דרך לחסוך, יש הרבה טיפים שלא יינתנו פה, אנחנו רק נותנים תמונת מצב של החוויה הכלכלית שלנו.
  2. הדבר שהיה לנו הכי חשוב היה לא להרגיש שאנחנו "מודעים" מידי לכסף. לא לחשוב עליו כל הזמן ולא לפחד להשקיע כסף כדי להנות.
  3. כדי לעמוד בסעיף 2. שמרנו קבלות בכל פעם שהוצאנו כסף ופעם בשבוע הזנו אותם לאפליקציה.
  4. כדי לא להשקיע יותר כסף בטיול משרצינו הקצבנו לעצמינו סכום שבועי ורק כשחרגנו ממנו הוספנו לארנק (כדי להרגיש מתי חרגנו) אבל לא מנענו מעצמינו, אולי קצת בדונאטים ובסושי.

הגדרת תקציב- איך הגדרנו תקציב שבועי מבלי להגביל את עצמנו מידי? חיינו שבועיים ראשונים (שבוע בעיר ללא וואן ושבוע בוואן) בלי תקציב ו"בלי מעצורים" ראינו כמה הוצאנו ולפי זה נקבע התקציב. ככה שכל מטיילת יכולה לחיות לפי תקציב שמותאם לה. הבנו איפה ההשקעות הגדולות (או לפחות חשבנו שהבנו).

אתר ללינה באסטרליה:

הבנו מה ההשקעה הגדולה ביותר ואותה ניסינו לצמצם. איך? אז כבר השכרנו וואן שעלה לנו 160 שקל ליום ולא רצינו להשקיע יותר על לינה משאנחנו חייבים. לכן התאמצנו כדי להוזיל את ההוצאות על לינה. כמו שכתבתי קודם בשתי הערים הגדולות שהיינו ללא וואן היינו בבתים שאירחו אותנו, חסכנו מלא. (שווה פנייה לדודים סופר רחוקים כדי שיארחו אתכם, לפעמים הם יותר מישמחו לארח אתכם וזה ממש לא "תיק" בשבילם).

דרך נהדרת לחסוך בלינה – HIT – Hosting Israeli Traveler's – זה אתר אינטרנט שדורש הרשמה חד פעמית עם תשלום חד פעמי (שבראות עייני יכול להיות יותר גבוהה כדי לשפר את הממשק). ומאפשר להסתכל במפה של אוסטרליה ולמצוא מקומות לינה בחינם. מאוד פשוט לשימוש- נרשמנו ולמדנו כיצד למקסם את HIT. יש בעוד המון מקומות בעולם!

האופציה הזאת מוזילה את העלות על לינה באופן משמעותי!!

איך עבדנו איתה?

יום או יומיים (ולעיתים באותו יום) לפני שהגענו לאזור מסוים חיפשנו HIT על המפה בקרבת האזור שבו אנחנו רוצים להיות, שלחנו הודעה/מייל/ צלצלנו (לפי העדפת הHIT, כפי שרשום באתר).

דוגמא לבקשה:

,Hey Keith and Denise

My name is Matan, me and my wife Lee are arriving in Sunshine coast today. If it is possible, we would love to stay with you. Please let us know We have a local number – 0426981959

.Thank you very much

,Looking forward to meeting you

Lee & Matan from Israel

הטקסט עובד, אנשים עונים/מצלצלים חזרה. "הסוד" הוא להיות סופר חביבים מתעניינים וזורמים. הרבה מהם הזמינו אותנו לארוחת ערב ובוקר. העלות היחידה היא שיחה ארוכה לעיתים קצת מידי ארוכה על יהדות תורה וכו'. בסה"כ למדנו המון ומאוד נהנינו.

ומכיוון שזה פוסט כלכלי, ישנו ב- 7 HIT שונים בממוצע 2 לילות ויותר. לילה ברוב הוואן פארקים/ההוסטלים הוא 30 דולר לכן בחישוב גס חסכנו לא פחות מ-420 דולר שהם 1464 שקלים (מחייה לכמעט שבוע נוסף) וזה בלי להחשיב ארוחות.

הפלוס הנוסף ב-HIT הוא בית מפנק עם מקלחת כיפית, כביסה, ארוחה טובה ואחלה שיחה.

אהה ועוד טיפ תתרעננו על סיפור 300 הרוכבים הנועזים- סיפור על 300 רוכבים אוסטרלים שעזרו לשחרר את באר שבע בשנת טרפו, הנוצרים יודעים לצטט אותו בע"פ (נ.ב יש גם סרט וספר שקיבלנו במתנה).

קניית אוכל באוסטרליה:

  1. המעטנו לאכול במסעדות!

כשאכלנו במסעדות השתדלנו להשתמש באפליקציה – eatclub.com.au האפליקציה מוצאת הנחות במסעדות באזורים בהם אתם נמצאים – כרגע רק בערים הגדולות.

  1. קניות בסופר- גם מהסיכום וגם לפני, הרגשנו שקניות יהיו הוצאה גדולה ולכן השתדלנו ללכת לפי טיפים שנתנו ושאספנו על הדרך, יש הרבה בקבוצות אבל אזרוק פה כמה שהשתמשנו בהם ובסוף גם מחירים ששילמנו.
  • לקנות אחרי 16:00 כי יש הורדת מחירים.
  • אם קונים מוצר שנאפה או בושל בסופר אז אחרי 4 שעות יש הורדת מחירים.
  • בירות קנינו ב- 35 דולר אוסטרלי 30 בירות (זה מאוד זול) ואחלה בירות, TUN ועוד אחת.
  • יין קנינו ארגזים של 3 ליטר ב- 15 דולר אוסטרלי.
  • אנחנו מצאנו את Coles כהכי זול ונוח.
  • אננס וחצאי אבטיח ממש זול אז קנינו חתכנו שמנו בקופסאות פלסטיק ואכלנו בדרכים.
  • גזר זול
  • בשר אפשר לקנות ב-12 דולר אוסטרלי לקילו ואחלה בשר! עדיף אצל הבוצ׳רים הצמודים לסופר (לרוב הרבה יותר זול).
  • טורטיות לא יקר
  • יש ממרחים ב- 2 דולר אוסטרלי לממרח
  • שימורים זה כיף והיה זול.
  • ואם הגעתם עד לפה אז סימן שאתם רציניים אז אתן טיפ שהוא לא לציטוט, ב- Coles יש עמדה של פיצוחים שאפשר לעבור ו"לטעום" לפני הרכישה (לא גאה בזה אבל יצא לי "לטעום").

ועוד ועוד ועוד.

מידע נוסף:

דלק- פשוט תשתמשו באפליקציה שיש במלא פוסטים – לינק

לינה- שילמנו חד פעמי ל- WikiCamps וניתן לראות מחירים וביקורות, אז תוכלו לבחור את המחיר ואת האיכות של מקום לינה. אנחנו פשוט הבנו מה האזור שבו אנחנו רוצים לישון ופשוט צלצלנו לכל המקומות באזור, שאלנו מחיר, ולפי התמונות החלטנו לאן לנסוע.

יש גם מקומות חינמיים – בעיקר בצפון, ככל שמדרימים המחירים עולים, אבל בהרבה פעמים החינמי רחוק מהמקום שבו רצינו להיות אז החלטנו לא לנסוע ולשלם על לינה ובכך לחסוך את הדלק והנסיעות.

כמה נושאים כלכליים לסיכום:

  • סים- עשינו בהתחלה חבילה לכל אחד 30 דולר אוסטרלי ל- 30 יום, כשנגמר ונשארו לנו 14 יום עשינו רק לאחד מאיתנו סים והשני התחבר להוטספוט שהיה פתוח כל הזמן וזה עבד מעולה בערך 1GB ליום לשנינו (כולל פייסבוק אינסטוש וואטסאפ וכל האפליקציות להתנהלויות היום יומיות).
  • רכב- אנחנו לקחנו רכב מחברת Space Ships– רכב כתום/אדום שברור שאנחנו תיירים. המחירים כפי שרשמתי למעלה, לדעתנו תמורה מעולה (מקרר, כיריים, מקלחת ניידת, כיסאות וכו' וכו') מאוד ממליצים מאוד נחמדים הייתה לנו בעיה ברכב הציעו לשדרג ללא עלות אבל כבר היינו מחוברים לרכב שלנו שנשארנו איתו!! ולאחר סקר די מעמיק הם היו הכי זולים.
  • השכרה או קניה? מבלי להיכנס לזה, לדעתנו הגבול הוא חודשיים וחצי- שלושה מעל זה שווה לקנות מתחת שווה להשכיר.
  • המרת כסף- אנחנו המרנו כסף בבנק הדואר והכסף חיכה לנו בנתב"ג בעמדה של בנק הפועלים, מאוד נוח. בהתחלה פחדנו להוציא כאלו סכומים אבל את המילים האלו אני כותב לאחר חודשיים באוסטרליה ולא גנבו לנו אז היה שווה (הוצאנו 4000 דולר אוסטרלי כל אחד מאיתנו).
  • יש אפליקציה בשם Polarsteps שמאפשרת מעקב אחרי המסלול בשילוב עם תמונות מאוד מומלץ!!

מקווים שעזרנו! נשמח לענות בתגובות למטה.

שתפו את העמוד

כתיבת תגובה

    Generic selectors
    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Post Type Selectors
    דילוג לתוכן