חזרנו זה עתה מחופשה משפחתית מורחבת בכפר הנופש של רשת סנטר פארקס שלושת היערות (Les Trois Forêts) בחבל אלזס שבצרפת וכיוון שיצא לנו מוקדם יותר השנה גם לנפוש בכפר הנופש סנטר פארקס אלגוי (Center Parcs Allgäu) בדרום גרמניה חשבתי שכיוון הם בעינינו שווי ערך, לערוך השוואה קצרה בין השניים, למעשה בשניהם היינו השנה בפעם השנייה כיוון שהם מוצלחים אך השנה יצא ככה שהיינו בהפרש של חצי שנה בשניהם ככה שיש לדעתי בסיס טוב להשוואה בין השניים.
נקודות השוואה בין הפארקים
מיקום ביחס לשדה תעופה:
- פארק אלגוי: פחות מחצי שעה משדה התעופה ממינגן וכשעתיים נסיעה משדות התעופה של מינכן / ציריך (ציריך מעט יותר מאשר מינכן).
- פארק שלושת היערות: נסיעה של שעה וחצי מהשדה של באדן-באדן שהוא השדה הכי קרוב אליו יש נכון להיום טיסות ישירות מהארץ. מפרנקפורט, מדובר בנסיעה של יותר משלוש שעות.
אטרקציות מסביב לכפר הנופש:
ליד שני כפרי הנופש יש מספר של אטרקצטיות אך בכל זאת לטעמנו בסמוך לפארק אלגוי יש יותר ויותר מגוון. בכל זאת גילינו חצי שעה מפארק שלושת היערות גן חיות מדהים ומיוחד מאוד שחובה לבקר בו במידה ולנים שם!
חניה:
בפארק שלושת היערות יש אכן יחסית הרבה חניונים באזורים של הבקתות בעוד שבפארק אלגוי יש רק חניון אחד מרכזי. לנו באופן אישי זה לא הפריע בפארק אלגוי כיוון שבחרנו כל פעם חדר שקרוב לחניה וברגע שבוחרים חדר כזה אז קרובים למעשה גם לפארק המים ולמרכז המסחרי.
גם בפארק שלושת היערות הלכנו כמה דקות עד לחניה. גם שכרנו בפארק שלושת היערות קלנועית של 4 איש והתחלקנו בה.
מבנה הפארק:
בשני כפרי הנופש יש מרכז מסחרי מקורה שהוא שווה ערך לדעתנו אך בכל זאת מה שאהבנו יותר בפארק אלגוי זה שהכל נמצא בסמוך מאוד או בתוך המרכז המסחרי בעוד שבפארק שלושת היערותיש יותר פיזור של האטרקציות וצריך למעשה ללכת במיוחד לחווה, לגן השעשועים ולמשחקיה.
נוף, טבע:
יותר אהבנו את הנראות של הטבע בפארק שלושת היערות כיוון שהוא נמצא בתוך יער בעוד שהצמחיה באלגוי יותר צעירה ולכן לא גבוהה. יש כמובן עצים אך משמעותית פחות. מפארק אלגוי רואים את הערים האלפים ובמידה ויוצאים לטייל מחוץ לכפר הנופש יש לטעמי יותר מגוון וטבע יותר עוצמתי.
אטרקציות בתוך הפארק:
עקרונית בשניהם ישנן אטרקציות דומות אך בשלושת היערות נראה היה שהרבה מהאטרקציות לא פעילות בכלל.
החווה:
בשני הפארקים ניתן למצוא את אותם בעלי החיים אך פיזית נראה היה שהחווה בפארק שלושת היערות מעט גדולה יותר אך בכל זאת היו הרבה שטחים ללא בעלי חיים.
גני השעשועים סנטר פארקס:
למרות שהם מאוד שונים מבחינתנו אין לאף אחד מהפארקים יתרון בולט על חשבון השני.
המשחקיה:
שתי המשחקיות מאוד שונות בשני הפארקים. זו של פארק אלגוי נמצאת כאמור בתוך המרכז המסחרי וזו של פארק שלושת היערות לא אך יש שם דוכני שתיה ומזון. בכל זאת לנו היה יותר נוח שהכל נמצא במקום אחד. בפארק אלגוי יש אזור קטן מגודר לילדים מאוד קטנים כאשר בפארק שלושת היערות יש להם לטעמי מעט יותר מה לעשות. לילדים יותר גדולים יש בפארק שלושת היערות מבנה ענק מעץ שפחות נוח לילדים קטנים כי הכל קשיח ואפילו מעט חלק. יורדות ממנו שתי מגלשות סלולם סגורות ועוד שלוש מגלשות גל פתוחות שמחוברות אחת לשניה. בפארק אלגוי לילדים גדולים יותר יש לדעתי יותר עניין ומרחבים לרוץ בהם על גשרים וכן יש טרמפולינות שלנו חסרו בפארק שלושת היערות.
פארק המים:
שני פארקי המים טובים ומצויינים אך בכל זאת לטעמנו זה של פארק אלגוי מעט טוב יותר מהסיבות הבאות:
- פארק המים בשלושת היערות נסגר יחסית מוקדם כבר בשעה 19:30 בעוד שבפארק אלגוי הוא נסגר רק ב 21:00! כמו כן הנהר הסוער בפארק שלושת היערות סגור כל יום בין השעות 13:45-15:00! כשהיינו באלגוי בחודש מאי השנה הנהר הסוער היה פתוח ללא הפסקה.
- לילדים קטנים יש לטעמי האישי יותר עניין בפארק אלגוי כיוון שיש שם שולחנות משחק במים ובאזור של הילדים היותר גדולים יש יותר מגלשות.
- מה שהפריע בפארק שלושת היערות זה שחלק מהגן משחקים בפארק המים היה חסום (כנראה מסיבות של בטיחות).
- פארק שלושת היערות בריכה אחת הייתה חסומה לגמרי ומגלשה אחת לא הייתה פעילה לאורך כל השהות.
- בפארק שלושת היערות בריכת הזרמים היא חיצונית בעוד שבפארק אלגוי היא מקורה. כשקריר ויש ילדים קטנים עם שיער רטוב זה פחות פרקטי. בבריכה החיצונית באלגוי יש גם בריכת זרמים קטנה, זאת בנוסף לבריכת הזרמים המקורה שארוכה יותר. בבריכה החיצונית של אלגוי יש גם זרמי מסאג׳ ועוד כל מיני ברזים שמשפריצים וניתן להכנס אליה גם מבחוץ באמצעות מגלשת מים קצרה אך מהירה.
- הנהר הסוער בשני פארקי המים שווה אך זה של פארק אלגוי יותר ארוך ויותר בטיחותי לטעמנו. בפארק אלגוי הבריכת זרמים מקורה.
- מה שהיה מאוד נוח בפארק אלגוי זה שהיו לוקרים קטנטנים גם בשטח הבריכות לנעילה של דברי ערך בעוד שבפארק שלושת היערות לא מצאנו כאלו ונאלצנו לחזור ללוקר הגדול בכל פעם שרצינו לשים בבטחה טלפונים / ארנקים.
- המלתחות בפארק אלגוי היו לנו מעט נוחות יותר כיוון שהיו שם משמעותית הרבה יותר תאים פרטיים וגם כסאות תינוק בהם ניתן להושיב ילדים שטרם עומדים ולרחוץ אותם בנוחות ובבטחה. גם ניכר היה באופן כללי שבפארק אלגוי היו יותר כסאות תינוק ולולים.
בית הנופש:
בשתי הפעמים בהם לנו בפארק שלושת היערות בחרנו בחדר VIP ואילו בפארק אלגוי לנו בפעם הראשונה בחדר VIP ובפעם השנייה בחדר פרימיום. מהבחינה הזו פארק אלגוי לוקח לטעמנו בגדול מבחינת עיצובית את פארק שלושת היערות. גם חדר הפרימיום שהיה לנו השנה היה יותר מפואר מחדר ה- VIP שהיה לנו בשלושת היערות (גילוי נאות: לקחנו חדר VIP סטנדרטי בעוד שיש בפארק גם חדרים משופצים). יתרונות נוספים של חדרי VIP בפארק אלגוי שמקבלים כל בוקר לחמניות עד למפתן הבית וכן יש ג׳קוזי עגול גדול בתוך החדר.
אינטרנט:
בפארק אלגוי עבד יותר מהר ובצורה יותר חלקה מאשר בפארק שלושת היערות. למעשה התחברנו פעם אחת וזהו, עבד חלק וללא התנתקות אחת בכל שטח הפארק. בפארק שלושת היערות הוא עבד לאט יותר והתנתק הרבה במעבר מהחדר לשטחים הציבוריים אז נאלצנו כל פעם להתחבר מחדש (ברגע ששמנו בכלל לב שאנחנו בכלל לא מחוברים).
מסעדות:
אכלנו רק בפארק שלושת היערות במסעדה האיטלקית ככה שאין לי ממש בסיס להשוואה עם פארק אלגוי. המחירים היו לרוב מעט יקרים יותר מאשר במסעדה מחוץ לכפר הנופש. מה שכן היה מגניב זה שהם מציעים ארוחה בחינם + קינוח לילדים שצעירים מגיל 4.
מסקנות
שני הפארקים טובים, כיפים וחדשים (אלגוי מעט יותר חדש).